Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 20187 yıl comment_490053 Selamlar değerli arkadaşlar; 2013 Focus’umda(1.6 TDCI, Manuel, 115 bg) bugün gözlemlediğim bir sorun(?) var. 5. viteste iken gazı köklediğimde (devir, vites değiştirme anındaki devir gibi davranıyor diyebilirim.) devir düşüp normal bir şekilde yükseliyor. Bunu sadece 5. viteste gözlemledim. Araç otomatik vites gibi davranıyor diyebilirim. Bununla birlikte birkaç hafta önce görmezden geldiğim ancak bugün bu sorunla ilişkilendirdiğim bir konu daha var. Araç yine 5. viteste 2000 devirin altında hız sabitleyiciyi aktifleştirdiğimde gazı birden yükseltip sonra hız sabitleyiciyi devreden çıkarıyor. (Bunu, devir yeterli gelmiyor diye düşünüp görmezden gelmiştim fakat bugünkü sorunla ilintili görüyorum.) Bu bir sorun mudur? Ne yapmalıyım, yardımcı olursanız sevinirim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 20187 yıl comment_490055 Bu bir sorun, ama hayati değil. Servise gitmenizde fayda var. Tam tersini söylemiş olsaydınız baskı balata derdim. Basit bir şekilde arıza tespit cihazına da soksanız size ipucu verir. Ben oyumu basınç tutan borular yada basınç süren selenoid, wastegate gibi elemanlardan yana kullanırdım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 20187 yıl Yazar comment_490057 Birkaç hafta önce hava filtresini vs. değiştirmiştim. Sök tak esnasında bir problem olmuş olabilir diye aklıma gelmiyor da değil.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 15, 20187 yıl comment_490210 13.12.2018 - 19:42 tarihinde, Mustafa Tokat yazdı: Birkaç hafta önce hava filtresini vs. değiştirmiştim. Sök tak esnasında bir problem olmuş olabilir diye aklıma gelmiyor da değil.. hava filtresinin devamında maf sensörü var onunla oynadınızmı? herhangi bişey sıktınızmı temizlik amaçlı veya soketini çıkarıp taktınızmı ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 20187 yıl Yazar comment_490479 15.12.2018 - 10:23 tarihinde, Serkan Karakoca yazdı: hava filtresinin devamında maf sensörü var onunla oynadınızmı? herhangi bişey sıktınızmı temizlik amaçlı veya soketini çıkarıp taktınızmı ? Usta orada gava filtresini söktü ama çok da güven vermedi açıkcası bana. Dediğiniz yere baktırayım en iyisi. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın