Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ilk Çalışmada Gaz Yememe

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

2016model lpg li 1.6aracım sabah rahat çalışıyor ancak motor ısınmadan gaz yemiyor. Bazen gaza basınca e-posta pat diye ses geliyor yürümek istesem araç yığılıyor. 2 dakika ısındıktan sonra hiçbir problem kalmıyor.nedeni ne olabilir lpg ustasına mı motor ustasına mı götüreyim aracı. Lpg takılalı 10bin km oldu araç daha 15 binde

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Araç ilk çalıştırmada benzinde çalışıyor. Bu sıkıntı lpg ye geçmeden önce oluyor lpg ayarının bozuk olması benzinde gaz yemesini etkiler mi

• 8 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

hocam aynı sorunu ben de yaşıyorum malesef siz çözüm bulabildiniz mi? (aracım 1.6 benzin lpg li)

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Benim araçta bazen yapıyor. Sabah çalıştırıp hiç beklemeden kalkış yaptığımda gaz yemiyor gibi. Ama 1 dk sonra düzeliyor. Ya da çalıştırdıktan sonra 1-2 dk beklersem ayni sorunla karşılaşmıyorum. LPG ayarı yapıldı değişmedi. 2-3 gün sadece benzinde kullandım LPG sigortası çıkartılarak. Benzinden ayni sorun gözlemlemedi. Samsun merkezdeki brc servisi beynin vakum yerinden araç stop ettiğinizde  gaz bırakıyor falan dedi. ( bana mantıklı geldi) Samsun- Bafra şubesindeki brc servisine geldigimde ise beyinde sıkıntı olmadığını bujilere baktır dedi. Araç 2016 model 18 bin km önce LPG takıldı. Suan 23 binde buji hiç değişmedi. En son 2. Yıl bakımı yapıldı servis de bujileri değiştirmedi. Tekrar servise gideceğim bujilere baktırmaya gerekirse değiştirip tekrar kontrol edeceğim ayni sorun devam ederse Samsun’daki brc servisine giderek beynin garantiden değişimini yaptıracağım.

sizler ne yaptınız cozum bulabildiniz mi?

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Sorununuz elektronik gibi duruyor.

1-Bobinleri kontrol ettirin. Kaçak ve yüksek gerilim üretimi ile ilgili sıkıntısı oluyor ve alternatör göreve başlayınca bunu telafi ediyor olabilir. 

2-Dış hava sıcaklık sensörünü kontrol ettirin. Beyne dış sıcaklık hakkında yanlış bilgi gönderip motorun düzensiz ve güçsüz çalışmasına sebep oluyor olabilir. 

3-Akü ve şase bağlantısını kontrol ettirin. Gevşemiş, kutup başında korozyon oluşmuş olabilir. Alternatör göreve başlayınca akü ihtiyacı azaldığı için düzeliyor olabilir. 

4-Hepsi 

Yanıtlama zamanı:

1.4 Reno symbol aracımda da aynı sorun vardı. Arabanın Triger kayışı koptu. Motor yapıldıktan sonra o sorun kendiliğinden kayboldu. 

Gaz verdiğimde stop ediyordu.

Gaz verince boğuluyordu.

Benzinden gaza geçince oluyordu.

Yanıtlama zamanı:

2015 modeli var bende. Gaz takılalı 20 bin oldu. Aracım 34 binde. Hiç sorun yaşamıyorum. Gaz sistemi ile değil, motor ile alakalı sanırım. Motor ustasına götürün derim. Montaj hatasıda olabilir. Usta anlar zaten. Birde hiçbir zaman direkt marşa basıp gitmeyin. En az 2 dakika rölantide çalıştırın, ben öyle yapıyorum. 2 dakikada tam ısınmaz, bu yüzden motor sıcaklığı 50-60 civarına gelmeden devirli kullanmayın. 2000 devir civarı kullanın ısınan dek. 

Serkan erden tarafından düzenlendi
Eksik bilgi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.