Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Su Fıskiye Moturu Hk.


Furkan Çiçek

Soru

Arkadaşlar merhaba,

 

Çok nadir de olsa bazen benim fıskiye moturu çalışmıyor, sonra düzeliyordu. Bir süredir çalışmayınca bu gün arkadaşımın aracının yağını değiştirmeye gittiğimiz yere sorunu söyledim, bakarız abi dediler. Bir süreliğine oradan ayrıldık. Sonra ulan dedim bunlar kendi başlarına birşeyler yapmasın, hemen döndüm ki tekerleği çevirip çamurluğu katlayıp kabloları kesmişler. Aynı boyutta olmayan bir motoru takmışlar, soket yerleri uymadığı için kesip biçmişler.

Hasbinallah diyip, sesimi çıkarmadım. Her neyse, arada benim arka silecek tıkanıyordu kendiliğinden açılıyordu. Çırak test için kabine geçti bir baktım motorun üstünden su fışkırıyor. Neyse, uğraştı etti arkadan su gelmeyince tıkanıyordu arada o dedim aynen dedi tıkanmış. Ona sonra bakarız dedi, hortumları bağladı. Bu arada hortumların ucunu falan kesti. Bildiğin çakmakla ısıtıp hortumları hiç bir sıkıştırma olmaksızın su moturuna taktı. Berbat bir elektrik işçiliği ile de kestiği kabloları sardı.

 

Sorun şu ki, ayrılınca bir farkettim sileceği cama doğru yitince de ön cama su geliyor çekince de ön cama su geliyor. Acaba eleman arka tarafa su göndermek istediğin de tıkalı olunca mı hortum su kaçırdı? Bu da ikisini öne mi bağladı? Öyleyse önceden tıkanınca damla damla çıkyıor sonra düzeliyordu. Hiç aşağıdan su kaçırmadı. Orjinal su fıskiyesinde su hortumları soket li mi yoksa kara düzen kelepçesiz ittirerek mi takıldı? Eğer orjinalinde kelepçe varsa, tesisat hortumu ve orjinal elektrik tesisat kabloları ile orjinal focus fıskiyesi sipariş edip faturasını o elemana ciddi ciddi yedireceğim. Ama önce size sormak istedim.

İnternette parça arattım, fıskiye üzerinde ne bir kelepçe şeysi ne de ona benzer bir şey vardı. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0
13.11.2017 - 23:59 tarihinde, Furkan Çiçek yazdı:

tekerleği çevirip çamurluğu katlayıp kabloları kesmişler. Aynı boyutta olmayan bir motoru takmışlar, soket yerleri uymadığı için kesip biçmişler.

Furkan sen ki yetkili servisleri bunaltmış insansın, nasıl böyle bir olayın içine düştün bende bunu anlayamadım...

Umarım kolayca çözülür sorun.

  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.