Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Focus 3 ve C-max TDCI araçları servise çağrıyor


mehmet kursat

Önerilen Mesajlar

Bu kampanya ! dahilinde bende randevu verdiğim tarihte servise gideceğim,

İlk kez gidecek olmam dolayısı ile sizlerden öneriler bekliyorum.

Malumunuz olduğu üzere ön cam çatlak ve onu değiştirmeyi düşünüyorum.

Hoparlörlerden cızırtı falan geliyor, onlara bakıtacağım,

Arka kapı ayarlarına bakıtacağım. (çok sert kapatmak gerekiyor)

Birde cam kenarlarındaki krom şeritler arasında yükseklik farkları var, onlar hakkında sorularım olacak, mümkünse onarımını da isteyeceğim.

Peki ben bunları Karabük Ford servisinde yaptırırsam sıkıntı olur mu. Yani bunlar için Ankara'ya falan gitsem daha mı iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

acaba Karabük ford serviste ön cam varmı?(ısıtıcılı) sanki sizin için ank. daki sevislerler daha uygun olur gibi ama tabii önce bir karabük servisle görüşüp aracınız için yapılacak işler konusunda ne yapabirlermiş öğrenmek gerek. kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Servise gitmeden bir hafta kadar önce arayıp talepte bulunacakmışım, servis elemanı öyle dedi. hem eksoz sistemindeki değişecek parça için, hemde ön cam için, ön camı da sordum, benimki ısıtıcılı falan dedim, zaten şase numarasına göre parça siparişi veriliyor, camınızın orjinali gelir dedi. ön farları sordum, (farlar buğulanma yapıyordu, görmemiz gerekir dedi, fakat benim geldiğimde farlarda buğu olmayabilir, bunu nasıl halledeceğiz dedim, bu konuda görmeden yardımcı olamayacaklarını söyledi, elimde fotoları mevcut falan dedim bilmiyorum bakalım ne olacak.)

Tabi acaba Ankara'ya mı gitsem yaa. :) Hem ziyaret etmem gereken tanıdıklarım var, sürekli gelmiyorsun diyip sitem ediyorlar. Biraz düşüneyim bari.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Heheheh. Bugün beni de aradılar..

Şaka gibi.. Bugün servise gittim dedim beni aradılar böyle böyle ama ben bu zımbırtıyı bulamadım nedir bulun banada gösterin değiştirelim.. :yeah:

Benim arabada sensör varmış ondan o pirinç parçayı bulamıyormuşum meğer.. Yani bi halt değişmeden popoma baka baka geri döndüm.. Zaten mühendislik kampanyaları zamazingosunda da çıkmadı..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimcik.. Bu yeni nesil dizellerde eskisinden farklı olarka wideband lambda (HEGO) sensör(ler)i var. Ama kimisinde tek var kimisinde çift lambda sensörü var. DPF den önce ve sonra olarak değişiyor. Bazı motorlarda ise sadece tek sensör var. Tek sensör olanlarda ilkini tapa ile kapatmışlar. İşte o tapalar pirinçten olduğu için sonradan kıllandılar herhalde ki onları revize etmeye karar vermişler. Ancak anladığım kadarı ile hangi arabada hangi konfigurasyon olduğunu fazla sorgulatmadan herkesi arayıp çağırıyorlarki bu da benim neden arandığımı açıklıyor.

Normalde servise gittiğinizde şase numarasını girip "mühendislik kampanyaları" sekmesinde görüp ona göre hareket ediyorlar. Bende gittim bugün hadi gösterin ben bulamadım bunu dedim, e onlarda bulamadı. Benimkinde de tapa yokmuş. 444Ford u arayıp tekrar kontrol ettirdim benim arabada çağırma zamazingosu yokmuş. Ya ilk arayan hatun benim sesimi duymak istedi ya da kafaları karıştı.. :) Yok araba şeker kırmızı falan olsa arabanın karizmasına kapıldılar diyecem ama o da değilki.. Bildiğin lacivert işte.. :yeah:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hep öyle oluyorki.. Benim arabanın motor tesisatında DRL nin kabloları falan var mesela, ama 4 farklı araçta kontrol ettim onlarda yoktu.. Elde ne varsa onu takıyorlar galiba.. :yeah:

He bak o DRL tesisatı benim arabadada var galiba far soketindeki bütün pinler dolu. Merdiven altı toplama gibi yapıyorlar bunları. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hep öyle oluyorki.. Benim arabanın motor tesisatında DRL nin kabloları falan var mesela, ama 4 farklı araçta kontrol ettim onlarda yoktu.. Elde ne varsa onu takıyorlar galiba.. :yeah:

Metrol Bey nerede bu DRL nin kabloları nasıl görebiliriz.Geçen gün servise gittim gitmişken sordum baktılar yokmuş öyle bir çağrı sonra kaputu açdı şöyle kaput elindeyken baktı buna gerek yok dedi kapattı .öyle kaputu acıp bakınca anlasılıyormu acaba bu zabazingo

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

He bak o DRL tesisatı benim arabadada var galiba far soketindeki bütün pinler dolu. Merdiven altı toplama gibi yapıyorlar bunları. :yeah:

Valla aynen öyle.

Mertol Bey nerede bu DRL nin kabloları nasıl görebiliriz.Geçen gün servise gittim gitmişken sordum baktılar yokmuş öyle bir çağrı sonra kaputu açdı şöyle kaput elindeyken baktı buna gerek yok dedi kapattı .öyle kaputu acıp bakınca anlasılıyormu acaba bu zabazingo

Farı söküp sokete bakarsanız anlaşılır. Kaputu açıp görebilecğeiniz bir yerde değil. KAblonun olmaması sorunda değil. Biraz daha fazla uğraşırlar sadece.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.