Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 20179 yıl comment_436740 Mrb arkadaşlar; konuya direk giriyim mayıs ayı gibi focus 2012 aracıma bakıma verdik yetkili servise araç 43 bin civarıydı triger falan değişmesi gerekir dediler ok dedik vs. işlem sonrası ortalama 3000 km sonra seyir halindeyken ıslık benzeri bir ses geldi motor stop etti çektik sağa marşa bastık marşta sıkıntı yok dönüyor elektrik aksamı çalışıyor ama motor çalışmıyor. Yükledik çekiciye getirdik malum yetkili servise baktılar vs. Sente falan dediler yüzeysel bir dille açıklama yaptılar hallettiler neyse araç çalıştı . Araç ortalama 3 hafta olmadan aynı sıkıntıyı 1 den 2 ye vites yükseltieken yaptı aynı ses motor stop çek sağa yükle çekiye malum servise çıktım müdüre neyae servüs bu sefer yine baktı tekrar triger değişti eksantrik mili dişlisi , krank mili dişilisi değişti akü değişti ne alakaysa aküyü anlayamadım tek çözülsünde hepsine eyvallah araç daha 47000 binde üstünede masraf yaptık. Teslim alırken yetkili kişi dişlilerden kesin diyemeyiz burdan olduğunu düşünüyoruz diyince beni düşündürdü . Arkadaşlar servisin yaptığı bu işlem yerinde ve mantıklı bir işlem mi sizce bu arıza neden olabilir. 2dir yolda bırakıyor artık ne zaman yolda kalacam diye şüpheyle çıkıyoz yola... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 20179 yıl comment_436745 Geçmiş olsun yasin bey triger gevşiyor olabilir Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 20179 yıl comment_436751 geçmiş olsun benzer bir sorun benimde başıma gelmişti 2009 focus ta triger değişimi sonrası araç çalıştırınca motor arıza lambası yandı.Neyse söndürüp deneme amaçlı tura çıktım ama araba 120 km geçmedi şu söylendi eğer sente ayarı yanlış olursa araç kendisini korumaya alıyor yüksek hızlara çıkmıyor.Sonrasında tekrar sökülüp düzeltilmişti herhangi bir problemde yaşamadım 2 yıl boyunca. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 20179 yıl Yazar comment_436754 2 sefer düzeltildi sente ayarı en son eksantrik mili dişlisi , krank mili dişilisi değişti ve aküyü değiştirdiler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 20179 yıl comment_436756 43000 triger neden değişir? Çok erken değil mi? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 20179 yıl Yazar comment_436757 9 dakika önce, Zafer Yusoğlu yazdı: 43000 triger neden değişir? Çok erken değil mi? km olarak değilde yıl olarak 5 yıl olduğu için önce hangisi gelirse değiştiriyoruz dediler Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 20179 yıl comment_436761 Bu triger değişimi artık kabak tadı verdi. Otosan'ın yanlış süreç yönetiminin örneğidir. Triger değişimi resmi bakım rehberi bilgisine göre Focus için 9 yıl ya da 135.000 km'dir. Yanlış zamanda gereksiz ve büyük olasılıkla hatalı işçilikle değişim yapmışlar. Umarım yapılan masraflar cebinizden çıkmamıştır. Ankara'da iseniz mutlaka başka bir yetkili servisten görüş alın, Ankara'lı arkadaşlar refere edebilir, sonucuna göre karar verin. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 20179 yıl Yazar comment_436791 Artık araçla uzun yola çıkmaya çekiniyorum bakalım tekrarlamaz inş. Aynı sorun. Bayramdan sonra birkaç yere danışacam cem bey, sonra izleyecem yol netleşir... tşkler.. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın