Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 style'a sonradan plus paket eklenir mi ?


Abdullahcan Mara

Soru

Bu soruda 6 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

ben bişey sormak istiyorum biz yeni focus style 2012 aldık fakat plus paket yok sonradan ona paket ekliyebiliyormuyuz :)

Bildiğim kadar ile Plus pakette Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi, Otomatik Park Sistemi, Elektrikli katlanır yan aynalar, Yan Perde Hava Yastıkları, Isıtmalı Ön Cam var.

Paket olarak sonradan eklenmesi mümkün değil, ancak tek tek parçalarla uğraşıp yapılması denenebilir ki o da hem emek hem maliyet olarak astarı yüzünden pahalıya gelir, uğraşacak birini ve gerekli parçaları da bulmak ayrı bir sorun.

Güle güle kullanın ve olanla idare edin demek durumundayım...

Ekipmanın gerekliliği konusundaki düşüncelerime gelince:

Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi: Olsa iyi olur, dalgın sürücüyü masraftan kurtarır, geçen gün otoparkın bariyerine çarpmamı engelledi mesela.

Otomatik Park Sistemi: Park Özürlü ya da gÖsteriş meraklısı olmadığınız sürece anlamlı bir faydası yok (itirazların hakkı mahfuzdur)

Elektrikli katlanır yan aynalar: Büyüklüğü ne ki katlanınca ne olacak, safi oyuncak

Yan Perde Hava Yastıkları: İşe yarama olasılığı var ama ihtimal pek bir küçük, yokluğu beni rahatsız etmez.

Isıtmalı Ön Cam: Buğu temizlemede faydalı, aynı işi klima da yapıyor ama cam ısıtma daha şık ve etkili bir çÖzüm.

Yani ilki ve sonuncusu olursa iyi olur, ama hiçbiri olmazsa olmaz değil.

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sonradan ekleyemezsiniz. Ancak bazılarını ekleyebilme şansınız var. Örneğin ESP ve perde havayastıklarını sonradan ekleyemezsiniz. Otomatik park sistemini sonradan ekleyemezsiniz.

Isıtmalı Ön cam ve elektrikli katlanan aynalar eklenebilir. Nispeten pratik ve basit modifikasyonlar.

Ekleyemezsiniz dediklerimin nedeni mantıksız olması. Ve dahası bir çoğunda arabanın tesisatını değiştirmenizin gerektiği. Aktif şehiriçi güvenlik sistemi için motor, konsol ve tavan tesisatınızın değişmesi lazım. Ön tarafa ve cama sensÖr taktırmanız lazım. O cam normal bir cam değil. Dolayısı ile sadece sensÖrle bitmiyor camın kendisininde değişmesi lazım. Hepsi bitince modülünü alıp taktırabilirsiniz. Otomatik park ile aktif şehiriçi güvenlik aynı ekipmanları gerektiriyor. Dolayısı ile birini eklediğinizde diğeride gelmiş oluyor.

Perde havayastıkları için arabanın taban tesisatı değişmesi gerekiyor. Kapı yanlarındaki sensÖrlerin alınıp takılması gerekiyor. Hepsi bittikten sonra ABS modülü ESP li olan ile değiştirilmeli, o da geçtikten sonra fren distribütÖrünü ESP li olan ile değiştirmelisiniz. Taban tesisatı değiştiği için arabanın merkezi kilit tesisatı arkaya taşınıyor. Dolayısı ile işin içine birde anahtarsız çalıştırma/giriş modülü ve onun alıcı sensÖrleri giriyor. Otosan parça fiyatları ile yaklaşık maliyet 12 bin lira civarında.

Bende yukarıda yazdığım tüm parçalar var. Öyle olmasına rağmen arabayı komple demonte edip tekrar toplama fikri benim aklıma yatmıyor. Kısacası akıllı adamın uğraşacağı şey değil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bizim perde hava yastıklarının hem ön kapıların altında, hem de arka kapıların altında ikişer ayrı sensörü mü var yani?

Bence perde hava yastığı göründüğünden ve düşündüğümüzden daha önemli. Hem arkada oturan kişiler için hem de yolcu tarafından alınacak darbelerde çok farkettirmez mi sizce? Bilmiyorum belki de yeni camlar parçalanınca daha az zarar veriyordur da patlayan camın parçalanmış da taneciklerinin hızı zarar verebilir diye düşünmüştüm ben.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
03.12.2011 - 15:18 tarihinde, Mertcan Çelik yazdı:

Bizim perde hava yastıklarının hem ön kapıların altında, hem de arka kapıların altında ikişer ayrı sensörü mü var yani?

Bence perde hava yastığı göründüğünden ve düşündüğümüzden daha önemli. Hem arkada oturan kişiler iÇin hem de yolcu tarafından alınacak darbelerde Çok farkettirmez mi sizce? Bilmiyorum belki de yeni camlar parÇalanınca daha az zarar veriyordur da patlayan camın parÇalanmış da taneciklerinin hızı zarar verebilir diye düşünmüştüm ben.

Kesinlikle, arkada oturanı neredeyse tek koruya o sayılır. Baş omuz vs için önün de tabi aynı şekilde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Kafanızı yan cama vurmanızı engeller, eğer cam kırıldıysa parçaların yüzünüzü kesmesini engeller.

Perde havayastığı tek parça. Yani arkada ayrı önde ayrı perde havayastığı yok. Tek uzun perde havayastığı var. Ve sensörleri alt yanda konumlandırılmış. Gerçi benim arabadakini sökmedim, yan hava yastığı olduğuna göre yan tarafta sensör olabilir ama ESP farklı birşey..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yan havayastıkları önemlidir; insan kafatası 400kg civarında basınca dayanabilir ancak şiddetli çarpmalarda beyin-beyin zarı çok kolay hasar görür, kötü bir tecrübe olsa da virajlı yol kenarlarına yakın ikamet yerlerim olduğundan sayısız kazaya şahit oldum/oluyorum ve yan havayastığının azalttığı riskin boyutu şahsen azımsanacak gibi değil.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.