Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

1.6 Powershift D'de N gibi Davranıyor


murat özcan

Soru

dostlar merhabalar 

benimde 2013 trend otomatikle ilgili birsorunum var,aslında bu bir sorunmu onuda bilmiyorum,bazen arada sırada,araç D modundayken sanki N deymiş gibi Davranıyor,stop start dan sonra normale dönüyor,bunun nedeni ne olabilir,saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 13 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0
1 hour ago, Yakup Çağatay said:

D'de gaza basıyorsunuz sadece devir yükseliyor öyle mi?

 

3 minutes ago, murat özcan said:

evet aynen öyle,ama yürürken değil,boşta bir süre çalışırsa 

Verdiginiz cevap soruya cevap olmaktan cok kafa karistirmis.

Araba dururken vites D konumunda gaza basinca yurumuyor ve sadece devir mi artiyor? Bunu mu demek istediniz?

Eger oyleyse gaza basmanizla arabanin harekete baslamasinin arasinda gecen sure birkac saniyeler surecek kadar uzun surusunuzu etkileyecek kadar mi yoksa kisa bir anlik mi?

Eger arada gecen sure kisa bir anlik ise kafaniza takmayin, araba siz dururken aktif kavramayi bosa aliyor ve hazirda bekletiyor, diger turlu uzun beklemelerde kavramayi bitirir.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

baştan anlatayım,kısa süreli durmam gereken yerlerde vitesi N ye alıp araç çalışır vaziyette 3-5 dakika bekleyipte D ye alıp gaza basınca sadece devir yükseliyor,araç kalkmıyor,bu son 3 ayda 3-4 kere oldu,stop edip tekrar çalışınca düzeldi,hatta stop etmeden önce R dede aynı şeyi yaptı..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
53 minutes ago, murat özcan said:

3-5 dakika bekleyipte D ye alıp gaza basınca sadece devir yükseliyor,araç kalkmıyor

Muhtemel donanim sorunu, kavrama tekrar devreye girmiyor demektir. Sicakliktan bunu yapiyor olabilir, belki yazilimsal guncelleme ile toleranslarini duzeltmis de olabilirler. Fakat daha cok donanim problemi gibi gorunuyor. Servise gidip bir gosterin, en azindan bir fikir verirler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

evet korktuğum başıma geldi,istanbuldan antalya'ya yola çıktım,istanbuldan çıkana kadar  malum dur kalk yaparken 1 saat kadar sonra,araç kalkışlarda titremeyle birlikte zor kalkmaya ve 6 bin 7 bin devirlerde vites değiştirmeye ,hızlandıktan sonra aniden 2-3 vites düşürerek deviri 7 binlere çıkarmaya başladı,S moduna alınca ekranda S lambası yanmıyor ama vites atmadan 1.viteste gidiyordu,yol açıldıktan sonra parka girip 10 dakika bekledikten sonra çalıştırdığımda herşey normale dönmüştü ,bende gözümü karartıp yola devam ettim,antalyaya kadar sorunsuz geldim,antalya alanya arası trafik yogun oldugu için gene sıkıntı başladı,bi şekilde otele attım çocukları, manavgatta yetkili ford servisine gittim,yazılımsal sorun oldugunu söylediler hallettik deyip gönderdiler,otele varmadan aynı sorun ,tekrar servis ,test,bilgisayar bağlantısı,ustalar arası istişareler vs.sonucu,kavramanın değişmesi gerektiğini,şuan ellerinde olmadıgını ,teslim süresinin 1 haftayı bulabileceğini,bu şekilde istanbula dönebileceğimi,yoğun dur kalklarda bu sorunun ortaya çıktığını biraz bekleyip devam edebileceğimi söyleyerek bana yol verdiler,bende aldıgım o gazla istanbula kadar sorunsuz geldim ,tabi trafiğe girince aynı sorun,,dinlene dinlene bi şekilde eve attım kendimi,şimdi kara kara düşünüyorum,aracı alalı 5 ay olmadı,4 yaşında 60 binde araba garantisi yok,tur asistin 2 el motor mekanik şanzıman garantisi var ama,onunda garanti kapsamındaki parçalar arasında kavrama yok,ayrıca kavramayı değiştirince sorun çözülecekmi onuda bilmiyorum,attım arabayı parka yüzünü görmek istemiyorum bi süre artık sonrasına bakıcaz :((

murat özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

zeytinburnu aydoğanlar çözdü işi,aracın aynı şikayetlerle 35 binde kavramasını değiştirmişler aynı serviste ,arıza nüksedince muhtemelen ilk sahibi üzerine gitmeyip sattı,arıza tcm imiş,ama bilgisayar kavrama diyor,bunun nedeni tcm den gerekli komutları alamayan kavrama düzgün çalışmayınca bilgisayarda kavramayı hatası gösteriyor anladığım kadarıyla,neyseki araç servis bakımlı oldugu için garantisi bitmesine rağmen ,ben demeden adıma otosandan % 80 indirim almışlar,1700 civarı ben vericem.

murat özcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.