Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Sigarasız bir hayat istemezmiydiniz?


Önerilen Mesajlar

Ben sigarayı tam 17 yıl bir gün bile ara vermeden içtim. Ve geçtiğimiz Aralık ayının ilk günlerinde sigarasız bir hayata merhaba dedim. Herhangibir yardımcı yada destek ürün kullanmadım. Bıraktığım (aslında Kurtulduğum) günden beri yaklaşık 1.5-2 ay geçmiş olmasına rağmen artık canım bile istemiyor bu illeti. Forum üyeleri arasında illaki sigara kullanan arkadaşlar vardır ki, onlarında içten içe "bu illeti bırakmak istiyorum" diye düşündüklerini varsayarsak, bu videoları izleyerek belki sigarayı bırakmada faydam olacağını düşündüğümden , sigara içen yada başlama evresinde olan herkeze izlemelerini tavsiye ediyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=T3WTIgtpjOc&feature=related

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende 10 senedir sigara içiyordum (günde 2 paketi bile geçtiğim oluyordu) :) İlaç yardımıyla bıraktım. Ekim ayından bu yana sigara kullanmıyorum. Mutluyum huzurluyum. Kendimi dah sağlıklı hissediyorum belki gerçekten belki psikolojik ama daha sağlıklıyım. Param cebimde kalıyor. Sigaraya vereceğim bedel ile geziyorum.

Mutluyum iyi ki bırakmışım diyorum. İnşallah isteyen herkez bırakır :D

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sigaraya genelde ortaokul yıllarında, arkadaş özentisi ile başlarız,

Tabi bende ortaokul yıllarında arkadaş özentisi ile başladığım sigarayı, yine ortaokul yıllarında bıraktım. Tabi bu bırakma sürecinde büyükbabamın çok büyük katkısı oldu diyebilirim.

Nitekim büyükbabam sigara, alkol, bilimum uyuşturucu (eski tip tabi, Nevrum falan varmış o zamanlar) tiplerini kullanmış birisi olarak bildiğim büyükbabam 2003 senesinin ortalarında ağır baskılarımız sonucu hastaneye götürdük, hastane Ankara'ya sevketti, Ankarada ise AKCİĞER KANSERİ teşhisi kondu. Akciğerlerinden (bunu Cem bey daha iyi bilir) ağızdan girilerek bir miktar parça alındı. 80-100 gün kadar Ankara Onkoloji Hastanesi olarak hatırladığım hastanede yattı. Sonra yapılabilecek herhangi bir şey kalmadığından gönderdiler, son günlerini evinde geçirsin diye de düşünmüş olabilirler, sanmam ama, son 2-3 ayı benim gözümün önünde geçti, her soluğunu hissettim, her ağrısını beraber çektik, gece başında nöbetler tuttuk, şimdi nefesi dinecek, birazdan dinecek diye, her ne kadar çocuk olsamda hatırlıyorum, ve bir müddet sonra nefes alamaz hale gelmişti, kendi imkanlarımız ile oksijen tüpü aldık, sadece onunla nefes alabiliyordu, ağrılarını bilirim, iki günün birisi hastaneye giderdik, en ağır ağrı kesiciler vurulurdu, Tabi bu ağrı kesicilerin dozları gün geçtikçe arttı, doktorlar artık son dozları vuruyoruz, bundan sonra daha da yaşarsa problem olur, bunlar da yetmez diyorlardı, nitekim büyükbabam bir akşam saat 21-22 civarında uyurken babaannem oksijen tüpünü kapattı, oksijen tüpünü kapatınca değişik değişik hareketler yapmaya başladı, hemen yeniden açtık oksijen tüpünü ancak, o sakin uyuyor sandığımız adam sanıyorum komaya girmişti, artık ne oksijen tüpü, ne de başka bir şey kalmıştı yapacak. O gecenin sabahında 4-5 gibi vefat etti. Tabi bu saate kadar çektiklerini anlatmam imkansız, koma diyince hareketsiz yatan bir hasta düşünmeyelim, ne ecel terleri çekti kim bilir.

Bunu neden böyle yazdığıma gelince, belki bir kişi ibret alır, ders alırda işe yarar diye yazdım.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben 24 sene sigara kullandım. Bizim zamanımızda Filtreli sigarayı bulmak hem zor hemde biraz pahalı idi birinci, Bafra gibi sigaraları içtik. Ama insan bırakmaya karar verdikten sonra ilk önce onu beyninde bitirecek yoksa bırakamaz. Ben 11 senedir sigara kullanmıyorum. Sadece su içerek bu mereti :) terk ettim. Bırakmak isteyenlere önerim bırakın hayata yeniden başlayın. :D Yoksa :D hayattan biraz daha çabuk uzaklaşırsınız.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hiç bir tiryaki sigarayı bırakamaz ancak ara verir...ha insanda bende 10 yıl bıraktığım için bıraktıktan sonra böyle bir misyon edinir herkese sigaranın zararlarını anlatmak...sigarayı seviyorum çay-kahve/rakı-bira/seksten sonra...gerisi tırı vırı zaten.... :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hiç bir tiryaki sigarayı bırakamaz ancak ara verir...ha insanda bende 10 yıl bıraktığım için bıraktıktan sonra böyle bir misyon edinir herkese sigaranın zararlarını anlatmak...sigarayı seviyorum çay-kahve/rakı-bira/seksten sonra...gerisi tırı vırı zaten.... :D

hiç yakıştı mı bu şimdi...Bak baakk

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

deneme amaçlı 1-2 kez içmişliğim var. dediğiniz gibi ortaokul yıllarında. inanılmaz kötü bir tadı vardı. denediğim de uzun kırmızı marlboro idi, orjinal amerikan. dedem getirmişti. ailemizde kimse içmez ama misafir için saklıyorduk. o taddan sonra bir daha ağzıma bile sürmedim. 30 yaşıma geldim, hala tiksinirim. gerçekten aile çevremde hiç içen olmadığından bende de eğilim olmamış sanırım. içmediğim için de çok mutluyum.

yine aynı şekilde üniversite yıllarında 1-2 şişe bira, birkaç yudumdan (her birinden) ibaret jack daniels, malibu, baileys denemişliğim var. sevmedim. bence sevilecek birşey de değil. yine ailede içen olmaması ayrıca dini sebeplerden ona da hiç başlamadım.

bir de spor yapma alışkanlığı kazansam çok daha mutlu olacağım.

herkese de tavsiye ederim, sigarasız ve alkolsüz bir hayatı.

(yine terapi grubu gibi oldu)

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hiç yakıştı mı bu şimdi...Bak baakk

bak yako...hiçbir insan...kimse şubu dedi diye hayatını değiştirmez...kendisi yaşar sonuçlarını görür ve karar verir...onun dışındaki tüm önerileri alır depolar sifonu çeker ertesi gün yine bildiğini okur...eğer öyle olmasa hala sigara konusu içki konusu yada yaşamımızı harekete geçirecek spor gibi yemek alışkanlıklarımızı gözden geçirir...3 ay diyet yapıp 5 kilo verip 3 ay sonra 6 kilo almazdı insanlar....onun için patates kızartması bile masum ilan edildi...yakında sigaranın yararlı oldugu da çıkar diyom ben... :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.