Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Park Lambalarını Sürekli Yakabilir Miyim?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhabalar araba sürerken sürekli park lambalarının yanmasını istiyorum. Gündüz farı gibi bunu ayarlamanın bir yolu var mıdır? Elm vs yada başka bir çözüm?

• Yakup Ç. A., başlığı Park Lambalarını Sürekli Yakabilir Miyim? olarak değiştirdi
Yanıtlama zamanı:

Far anahtarını resimde işterlediğim konumda tutarsan zaten parklar sürekli yanar. Daha kuvvetli yansın istiyorsan led olanlardan kullanabilirsin tabi. Yada amerikan park modülü alıp simyal lambalarını kullanırsın. 

IMG_8726.JPG

Ercan Gülmez tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yorumunuz için teşekkür ederim ama dediğim bu değil tabiki. Otomatik konumda sürekli giderken yanmasından bahsediyordum. Sanırım eksik açıklama yapmışım

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşın dediği herhalde şöyle :Araç kontak açık haldeyken park lambasının yanması.

Far anahtarını resimdeki konumda tutunca oluyor ancak aracı kilitleyince açık kalmaya devam ediyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Aynen otomatik olarak gündüz farı gibi sürekli yansın istiyorum. Far anahtarı otomatik konumda kaldığında mükemmel olur. 

Yanıtlama zamanı:

Belki parkları bir şekilde kontağa bağlarsanız olur, yani direk aküye hat çekerseniz...

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Gündüz farı gibi elm'den falan yapamazmıyız acaba Teoman abi? hat kablo vs uğraşmak istemiyorum. kendimi biliyorum sonra kesin o kısa devre yapar :)

--1 dakika sonra eklendi--
1 dakika önce, Ozan Kar yazdı:

Elm varsa gündüz farı ile ilgili seçenekleri deneyin. İstediniz kısalar için oluyor ama parkları hatırlamıyorum. 

Ozan merhaba,

elm var ama hangi seçenektir. bilmiyorum akşam bi deneyip bakacağım ama ne olacak hiç bir fikrim yok. 

çünkü gündüz farlarını parklara bağladım. parklarla beraber yanıyor. onun için gündüz farı gibi kullanabilir miyiz diye soruyorum.

Yanıtlama zamanı:

Teoman Bey'in dediği gibi parkları kontağa bağlamak lazım, bu da tesisatla ilgili bir işlem gerektirir. 

ELM Den olursa çok iyi olur.

Yanıtlama zamanı:
56 dakika önce, Cihat A. yazdı:

Gündüz farı gibi elm'den falan yapamazmıyız acaba Teoman abi? hat kablo vs uğraşmak istemiyorum. kendimi biliyorum sonra kesin o kısa devre yapar :)

--1 dakika sonra eklendi--

Ozan merhaba,

elm var ama hangi seçenektir. bilmiyorum akşam bi deneyip bakacağım ama ne olacak hiç bir fikrim yok. 

çünkü gündüz farlarını parklara bağladım. parklarla beraber yanıyor. onun için gündüz farı gibi kullanabilir miyiz diye soruyorum.

Gündüz farının parklara bağlanması doğru değil. Gündüz farı amacı itibariyle karşıdakinin gözüne gelecek şekilde olmalı gündüz bile dikkat çekerken gece rahatsız edecektir. Bu yüzden kontak açılınca yanmalı, park yada far açılınca kısılmalı yada kapanmalı. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
1 saat önce, Ozan Kar yazdı:

Gündüz farının parklara bağlanması doğru değil. Gündüz farı amacı itibariyle karşıdakinin gözüne gelecek şekilde olmalı gündüz bile dikkat çekerken gece rahatsız edecektir. Bu yüzden kontak açılınca yanmalı, park yada far açılınca kısılmalı yada kapanmalı. 

mantıklı olan bu zaten. bende onu yapmak istiyorum. bi çözüm bulacağım artık. ya direk yeri var mı acaba diye düşünüyorum. elm ile aktif edip, sigortasına bağlamak, (artık nasıl olursa, bir elektirikçiye götürüp yaptırmak lazım.) ya da direk kontağa bağlayacağım ama bu seferde kısılırmı kısılmaz mı bilmiyorum.

Yanıtlama zamanı:
6 dakika önce, Cihat A. yazdı:

mantıklı olan bu zaten. bende onu yapmak istiyorum. bi çözüm bulacağım artık. ya direk yeri var mı acaba diye düşünüyorum. elm ile aktif edip, sigortasına bağlamak, (artık nasıl olursa, bir elektirikçiye götürüp yaptırmak lazım.) ya da direk kontağa bağlayacağım ama bu seferde kısılırmı kısılmaz mı bilmiyorum.

Genelde modul olur, park ve kontak bağlanan. Ya bağlantılar yanlış yada modul yok. Modul yoksa röle ile de yapılır ancak kısılma olmaz kapanır. 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.