Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Forscan Dtc Kodları

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
10 dakika önce, Erhan Erten said:

Teşekkürler. Lpg den dolayı motor arıza lambası yanarsa buradan silebiliyormuyuz?

Tüm hata kodlarını silebiliyorsunuz . 

• Yanıt 33
  • Görüntüleme 66,2k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dün, Şahsuvaroğlu Ford servisi ile tanışmak için gittim. Aracın yazılım yükseltmesi göründüğünü, bunun yapılmasını rica ettim. Benim araca sıranın geldiğini gördüğümde ise ilgilenen ustanın yanına gid

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

reca üstat ... görevimiz  

• Eğer hatanın kaynağının akü takviyesi olduğundan eminseniz, silin. Bilgisayar başında olmadığım için internetten bulduğum görselleri kullanıyorum. Mevcut forscan sürümü görüntülerden farklı olabilir.

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
Sildik diyelim, tekrar gelecek.

Yakup bey sadece uzun yola çıktığımda arıza lambası yaktı. Anlık fakir-zengin yakıt karışımından lamba yakıyor zannımca. Araçta problem varsa tabiki servise gideceğim

Yanıtlama zamanı:
LPG ile arıza kodu kanka oluyorlar.

2 aydır Ankara şehiriçinde ne lamba yakma ne bir problem yaşamadım. Ama iki kere şehir dışına çıktım 1 saat sonra lamba yandı. Sürekli 2500 devirin üzerinde olunca yanıyor galiba.

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Erhan Erten said:

2 aydır Ankara şehiriçinde ne lamba yakma ne bir problem yaşamadım. Ama iki kere şehir dışına çıktım 1 saat sonra lamba yandı. Sürekli 2500 devirin üzerinde olunca yanıyor galiba.

Aynen öyle.

Erhan sen bir modifiyeli ELM edinsen iyi olur :)

• 6 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Merhabalar.  2014 tdci trend x sahibiyim. Aracimi takviye ile calistirma sonucu aracim fren yagi seviyesi az diye hata vermeye basladi.  Fren yaginda bir sorun yok. Forumda bazia arkadaslar ariza kodumun elm ile baglanilip silinmesi gerektigini soyledi. Bugün elm327 obd 2 cihazi aldim araca baglantim ama Forscan programi ile ariza kodlarini bir türlü silemedim. Bana ariza kodu silme işlemini anlatabilecek biri var mi acaba?

Yanıtlama zamanı:
16 dakika önce, Volkan ŞİMŞEK yazdı:

Bana ariza kodu silme işlemini anlatabilecek biri var mi acaba?

Eğer hatanın kaynağının akü takviyesi olduğundan eminseniz, silin. Bilgisayar başında olmadığım için internetten bulduğum görselleri kullanıyorum. Mevcut forscan sürümü görüntülerden farklı olabilir. Düğmelerin üzerine mouse okunu getirdiğinizde açıklamaları yazar genelde. Bazı modüllere ulaşmak için hs-can ms-can anahtarlı elm gerekecektir. Program geçiş yapmanız için sizi yönlendirir.

Önce ilk resimdeki bağlanan kablolar simgesi ile araca bağlanın. Daha sonra sol menüden simgesi sarı ünlem işareti olan DTC menüsüne gelin. İkinci resimde en altta disk simgelerinin yanında "reset dtc" düğmesi var. Modüllere ulaşmak için olduğu gibi silerken de hs ve ms can arasında geçiş yapmanız gerekecek. 

IMG_0294.JPG

IMG_0295.PNG

Semih O. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Semih O. yazdı:

Modüllere ulaşmak için olduğu gibi silerken de hs ve ms can arasında geçiş yapmanız gerekecek. 

IMG_0294.JPG

IMG_0295.PNG

59 dakika önce Semih O. tarafından düzenlendi

--3 dakika sonra eklendi--

Merhaba semih bey. Anlattiginiz gibi forscan ile araca baglandim. Ariza kodlari ekrana düştü. Asagida disket resminin yaninda ariza kodunu sil tuşu vardi. Ariza kodu seçip ona tikladim ekran yenilendi ama ariza kodu orada duruyordu. Yani bu islem sonucunda atiza kodlari silinmedi. Acaba farkli bir forscan programi mi kullanmam gerekiyor. Bir de rica etsem "Modüllere ulaşmak için olduğu gibi silerken de hs ve ms can arasında geçiş yapmanız gerekecek. " cümlesini biraz daha açar misiniz anlayamadim da. Tesekkur ederim

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Volkan ŞİMŞEK yazdı:

Bir de rica etsem "Modüllere ulaşmak için olduğu gibi silerken de hs ve ms can arasında geçiş yapmanız gerekecek. " cümlesini biraz daha açar misiniz anlayamadim da. Tesekkur ederim

Sahip olduğunuz elm modifiyeli mi? Çöp kutusunun yanındaki ünlem bütün dtc'leri siliyor yanlış hatırlamıyorsam. 

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Volkan ŞİMŞEK yazdı:

hs ve ms can arasında geçiş yapmanız gerekecek

Volkan, eğer elm cihazın modifiyeli ise bu işlemi yaparken ekranda sana switch i hs yada  ms can konumuna getirmen için uyarı verecektir. Elm cihazının üzerinde switch tuşu var mı yani modifiyeli mi?

Yanıtlama zamanı:
9 saat önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Volkan, eğer elm cihazın modifiyeli ise bu işlemi yaparken ekranda sana switch i hs yada  ms can konumuna getirmen için uyarı verecektir. Elm cihazının üzerinde switch tuşu var mı yani modifiyeli mi?

herhangi bir tuş yok cihazın üzerinde. aşağıda resmi bulunan cihaz benim aldığım. evet o ünlem olan kutucuğa tıkladığımızda arıza kodu silinsin mi diye soruyor. evet diyorum ekran kendini yeniliyor ama ne ekrandaki kodlar gidiyor ne de araçtaki hata uyarısı. modifiyeli elm nedir? yanlış bir cihaz mı almışım?

249226882_tn50_1.jpg

Yanıtlama zamanı:
10 saat önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

herhangi bir tuş yok cihazın üzerinde. aşağıda resmi bulunan cihaz benim aldığım. evet o ünlem olan kutucuğa tıkladığımızda arıza kodu silinsin mi diye soruyor. evet diyorum ekran kendini yeniliyor ama ne ekrandaki kodlar gidiyor ne de araçtaki hata uyarısı. modifiyeli elm nedir? yanlış bir cihaz mı almışım?

--1 dakika sonra eklendi--

ne yapmam gerekiyor peki? bu ürünü iade mi edeyim. görselini paylaştığınız ürünün linki var mı sizde? nereden alabilirim?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.