Yanıtlama zamanı: Kasım 28, 20169 yıl comment_391998 Hac kasa 2013 model 115bg focusum var.aracımın performans kaybı yaşadığını düşünüyorum.ikinci viteste aracıma yüklendiğimde sanki istediğim ivmeyi gidişi kazanmıyor.3.vitesten sonra aracımın açılmasını beklerken sanki benim aracım açılmıyor gibi..nerede kime danışabilirim yada sizlerin bir önerisi var mı teşekkürler Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 28, 20169 yıl Yazar comment_392001 Evet servise danışmak aklıma geldi ama ben daha önce böyle birşeyle karşılaşan ve buna çözüm bulan biri varmı Onuda merak ediyorum.teşekkür ederim cevabınız için Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 29, 20169 yıl comment_392058 Yakıtı BP ültimate al bi kaç depo .Ciddi etkisini gördüm Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 16, 20179 yıl comment_405551 29.11.2016 - 01:24 tarihinde, Erkut Menekşe yazdı: Hac kasa 2013 model 115bg focusum var.aracımın performans kaybı yaşadığını düşünüyorum.ikinci viteste aracıma yüklendiğimde sanki istediğim ivmeyi gidişi kazanmıyor.3.vitesten sonra aracımın açılmasını beklerken sanki benim aracım açılmıyor gibi..nerede kime danışabilirim yada sizlerin bir önerisi var mı teşekkürler Benzer motor ve modelde başka bir focusu deneyip karşılaştırma yapıp, daha net konuşabilirsiniz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 16, 20179 yıl comment_405552 Arac uzun zamandır sizdeyse belki de performansına alismissinizdir. Anormal bazı sesler varsa belki kompresyon sorunu veya bir kaçak vardır hava emisinde. Serviste hemen teşhis koyarlar diye düşünüyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 16, 20179 yıl comment_405572 Kış şartları aracin performansını bir nebze düşürür. Bunun yanı sıra bir müddet sonra kirlenen hava yakıt filtreleri gibi sarf malzemeler de performans düşüşüne sebeptir. Kış lastiklerini de yabana atmamak lazım tabiki. Tüm bu etmenler birleşince aracınızın eskisi gibi 2. Viteste gaza abanınca lunapark gibi tüm ışıkları yakması zorlaşıyor [emoji3] Bence havaların biraz ısınmasını bekleyin. Yaz lastiklerini takınca bir de hava filtresini değiştirin. Eskisinden daha iyi olacağını göreceksiniz. Kazasız sürüşler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 16, 20179 yıl comment_405585 2 dakika önce, Ahmet Gül yazdı: Kış şartları aracin performansını bir nebze düşürür. Bunun yanı sıra bir müddet sonra kirlenen hava yakıt filtreleri gibi sarf malzemeler de performans düşüşüne sebeptir. Kış lastiklerini de yabana atmamak lazım tabiki. Tüm bu etmenler birleşince aracınızın eskisi gibi 2. Viteste gaza abanınca lunapark gibi tüm ışıkları yakması zorlaşıyor Bence havaların biraz ısınmasını bekleyin. Yaz lastiklerini takınca bir de hava filtresini değiştirin. Eskisinden daha iyi olacağını göreceksiniz. Kazasız sürüşler. Tam tersine, soguyan hava nedeniyle arabanin performansi artar (arabaya daha fazla O2 girer cunku). Hava filtresini atmosferdeki CO2 ile tikayamazsiniz, hava yanma kalitesini de hissedecek sekilde dusuremezsiniz. Yanlizca yerler islaksa ve tutunma zorlasiyorsa daha fazla tcs isigi gorursunuz. Peformansi kotu etkileyen tek etmen kislik lastiklerin surtunmesinin fazla olmasi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 16, 20179 yıl comment_405589 Tam tersine, soguyan hava nedeniyle arabanin performansi artar (arabaya daha fazla O2 girer cunku). Hava filtresini atmosferdeki CO2 ile tikayamazsiniz, hava yanma kalitesini de hissedecek sekilde dusuremezsiniz. Yanlizca yerler islaksa ve tutunma zorlasiyorsa daha fazla tcs isigi gorursunuz. Peformansi kotu etkileyen tek etmen kislik lastiklerin surtunmesinin fazla olmasi. Söylediklerinize katılmıyorum. Benim bahsettigim oksijenin hava filtresini tıkanması falan değil bu sonuca nasıl ulaştınız anlayamadım. Soğuk hava performansı artırır kabul ederim ama dondurucu soğuk değil [emoji4] 5 yıldır TDCI kullanırım benim ulaştığım sonuç sizinkiyle aynı degil. Tdci motorlar kışın şehir içinde çoğu zaman optimum sıcaklığa ulaşamazlar. Kış lastiklerinin yuvarlanma direnci üstüne bir de filtreler kirlenmişse-kirli olamayabilir bahsettigim kirlilik sarf malzemesinin zamanla olağan birikimi, misal son bakım 10 bin km önce yapılmıştır artık hava filtresi dolmuştur vs- gibi nedenlerle kışın biraz daha performanstan ödün verebiliyor. Tabiki burada varsayımsal bir fikir beyanı yapıyoruz. Hiçbiri de olmayabilir. Dpf temizliği sırasında da bariz bir performans düşüşü oluyor belki bu zaman denk gidildi. Tdci motorlar çok uzun süre şehir içi ve ya dusuk devirde kullanılırsa yine bir performans düşüşü oluyor ya da belki gerçekten bir sorun var. Bunu aracı görmeyen kimse bilemez. İyi akşamlar dilerim. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın