Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.6 Tdci 115 Ps Performans Sorunu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

İyi günler arkadaşlar 2. el 2012 Style Plus 1.6 TDCİ Focus'la aranıza katıldım. Arabayı aldıktan sonra 5000 km kadar yol yaptım, benim sorunum arabanın 180 km hızı geçmemesi. 160 km hıza kadar seri bir şekilde çıkıp sonrasında yavaşça 180 km hıza kadar zorla ulaşıp tıkanıyor sizce bunun üstesinden nasıl gelebilirim, bana satan adam 225 km hıza ulaştığını söylemişti çok can sıkıcı bir durum. Araba 60.000 km de.

• Yanıt 30
  • Görüntüleme 7,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Allah başka dert vermesin.

• Tolga KARACA
    Tolga KARACA

Selam.   1- Aracınız genellikle ş.içindeki sıkışık trafikte ve alt devirlerde kullanılmış ise zaman içerisinde enjektörler ve turbo kurum bağlamış olabilir. 2- Yüksek sürate erişimde ar

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Neden? O an mevcut olan yüzgarı, yoldaki meğili hesapladık mı?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Son hız 193km/saat olarak görünüyor, yaptığım ve sorduğum sorudaki anormalliği anlayamadım kusura bakmayın araba konusunda bilgisizim.

Yanıtlama zamanı:
4 dakika önce, Mustafa D yazdı:

Son hız 193km/saat olarak görünüyor, yaptığım ve sorduğum sorudaki anormalliği anlayamadım kusura bakmayın araba konusunda bilgisizim.

1- Satan arkadaş sana yaptığı hızı ne şart altında yaptığını söylememiş yani kandırmış teknik olarak. 

2- Bu hızlara yasal olarak çıkacağın yol Türkiye'de yok :)

Can sıkılacak bir şey yok. Bundan sonra 150 beygir üstü araçlar alırsan istediklerini yapabilirsin.

Yanıtlama zamanı:

160-170'e kadar olan seri hızlanışı ( düz yolda ve şoför + en fazla 1 kişi ) bu hızdan sonra da devam edecekmiş gibi hissettiriyor fakat ibre 180'i görünce 200 ve üstü hızlara ulaşması birden yavaşlıyor aracın doğru. Ama bu dakikalarca bekledim 200 ve üstüne çıkmadı şeklinde olmuyor. 180'den sonra gazı artık iyice ezmeniz gerekiyor mümkünse gaz pedalını döşemeye iyice yaklaştırmak lazım. Zaten 180'den sonra daha yavaş hızlanması da normal; sonuçta dizel bir araçtan bahsediyoruz ve 3800-4000 devirden yukarısında zaten sağırlaşmaya başlıyor motor.

Yanıtlama zamanı:
16 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

Neden? O an mevcut olan yüzgarı, yoldaki meğili hesapladık mı?

Hesaplamaya gerek yokki şahin bile 180 km hiz yaptigina gore yeni nesil 115 hp bi aracin 180 km ustune cikamamasi garip degilmi..

Yanıtlama zamanı:

Tv de hız denemesi yapan çılgın genç kaza yaptı haberlerini duymasak iyi olur yazık etmeyelim canımıza 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

cevaplarınız için teşekkür ederim ben ilk defa dizel bir araca biniyorum, ben bir arıza vardır diye düşünmüştüm ama normali bu ise sorun yok. Forumda okuduğum kadarıyla insanlar azami suratı rahat bir şekilde aşmaktan bahsederken benim o sürate bile ulaşamamam korkutmuştu motorda bir sorun mu var diye hepsi bu.

Yanıtlama zamanı:
9 dakika önce, Mustafa D yazdı:

cevaplarınız için teşekkür ederim ben ilk defa dizel bir araca biniyorum, ben bir arıza vardır diye düşünmüştüm ama normali bu ise sorun yok. Forumda okuduğum kadarıyla insanlar azami suratı rahat bir şekilde aşmaktan bahsederken benim o sürate bile ulaşamamam korkutmuştu motorda bir sorun mu var diye hepsi bu.

Hocam aynı motora sahip 2012 citroen c4'ü de kullandım, şuanda da 15 model 115'lik focus'u kullanıyorum. İki farklı araç olmasına rağmen motorları aynı olduğu ve şanzıman dişli oranları da hemen hemen aynı olduğu için son hız karakterleri de aynıydı. Tabii focus'un mevcut altyapısı c4'den iyi olduğu için yüksek hızlara çıkışı, o hızlarda seyir edişi çok daha akıcı ve zevkli şekilde gerçekleşiyor. Fakat demin de belirttiğim gibi 4 bin devir üstünde motor zaten sağırlaşıyor, dolayısıyla 6.vitesteyken 4 bin devire ulaştığınızda sonrası için gazı döşemeye yapıştırıp biraz daha sabırla beklemeniz gerekiyor. Zira bu araç maksimum torkunu 1750-3600 devir arasında veriyor ve 3600 devirde de maksimum beygir gücünü veriyor. Bu sebeple kabaca 4 bin devir ve üstü artık motorun sağırlaştığı kısım oluyor. Yani motorunuz için teknik veriler - son hız ikileminde anormal bir durum yok. Söylediğim gibi biraz daha sabır göstermek gerekiyor 180-190'dan sonra hızlanmasını görebilmek için.

Cenk Demirel tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

zaten araçlarda hız limitörü var onu kaldırtmadan 200 kmli hızlar zor aracınızda gaza basarsınız fakat boşa giden yakıt  olarak size döner 190 kmden sonra ...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.