Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Rolantideyken Titreme


Murat Kaplan

Soru

arkadaşlar merhaba;

 

Bugün almış olduğum Focus Trent x 2013 marka aracımın expertiz bakımında kontrol eden arkadaş araç boşta iken titreme yaptığını ve bununda enjektörden kaynaklandığını söyledi. baktırmam gerektiğini ver ilerde motora kadar sıkıntı çıkarabileceğini söyledi. ford yetkili servisi ile görüşmemde böyle bir sorun olduğunu ve baktırmak istediğimi söyledim. Servis bu kasalarda titremenin olduğunu  çok fazla önemli bir sıkıntının olmadığını söyledi. Burda kim doğru kim yanlış söylüyor anlayamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 13 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Titreme göreceli olabilir ilgilenen kişiye göre. Bende de vardı yanlış hatırlamıyorsam 1500-2000 devire kadar yapıyordu servis bunun fazla olduğunu ve mottor takozlarının değişmesi gerektiğini iletmişti. Garantiden değişti.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

bende de aynı titreme vardı araç park halinde rolantide hissediliyordu.

motor takozları değişince geçti.belirli bir süreden sonra tekrar etti (1 yıl kadar sonra) tekrar değiştirdik.

dizellerde normal çok aşırı bir titreme yoksa.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Motor kulağı(takozu) bu parçadan kaynaklanıyor genelde rolantideki titreme ,değişince geçiyor ama enjektorden de yapabilir bazen .Zaten aracı fordda bilgisayara bağlatın sorun enjektördeyse bilgisayar zaten enjektör hatası verecektir.Fordların genelinde var bu titreme genelide motor takozundan dolayı titriyor şuan benim aracımda da var bu titreme ama nedeni motor takozu bilgisayara bağlatınca hata vermiyor eğer enjektörde sorun olsaydı kesinlikle hata verirdi.Sizin araca bakan kişide forda yabancı olduğu için forddaki bu titreme olayını bilmiyordur...Bence sizin motor takozunda sorun o da çok önemli değil bence...Bilgisayara bağlatın aracı herhangi bir hata vermiyorsa sorun takozdur.

Araç kaç km de bu arada?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Çağlar Abi;

 

Araç 88 binde araçı aldığım gün ekspertize götürdüm. açıkcası makinaya bağlatımı bilmiyorum. 90 bin bakımına girdiğinde sizlerin söyledikleri sıkıntıları servise belirteceğim. ilgin için teşekkür ederim.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ek bilgi, debriyaja basınca titreme azalıyor ise Volandan kaynaklanabilir. Baskı balatası yanmışsa, volanın yüzünü çizebiliyor ve titreme yapıyor. 4 Bin tlcik masraf çıkarmıştı servis yaptırmadım 80 bin km'dir böyle kullanıyorum. :D 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.