Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Sesli Komutta isimden Arama Nasıl Oluyor

Featured Replies

Solved by çağlar çetinkaya

Yanıtlama zamanı:
28 dakika önce, çağlar çetinkaya said:

Sizin araç 2012  2. Çeyrekten önce gelen araç işte. Sesli arama  dediğim gibi oluyor 2012 Temmuzdan sonraki satılan araçlar sync li ,kayıt etmeden ismi otamatik arıyor.Bunun dışında standart titanyum da ısıtmalı ön cam ve aktif şehir içi güvenlik özelliğine de sahip değil ama sizin araçta bu var.Bu da ek bilgi olsun :)

Çeyreğin tanımı: 3 6 9 12

2. Çeyrek haziranda bitiyor 3. Çeyrek temmuzda başlıyor bundan sonraki araçlar sync li ...Ruhsattan aracın ilk muayene tarihinden bakıp aracın hangi üretim 2012 temmuzdan önce mi sonra mı olduğunu bilebilir...Hatta daha kolay yolu var ısıtmalı ön cam varsa veya el freni uzunsa , kalın stepneli vs. ise araç zaten ilk uretimdir yoksa 2012 temmuzdan sonraki üretimdir...Burda önemli olan 2012 2. Çeyrekten önce mi sonra mı benim kast ettiğim konu  bu yoksa yok şu tarihte üretilmiş yok bu tarihte değil...Arkadaşa ek bilgi verdim kulağı gereksiz kol uzatıp göstermedim.

Aynı tarza ve karışıklığa devam ederek tasdiklediniz tebrikler :) 

Hee bu arada o dedikleriniz ile klasik BT de geldi. Bakın emin olmadan emin yazmayın yanılıyorsunuz. YANILTMAYIN. 

5 dakika önce, MustafaKoçak said:

Yakup bey sizi biraz agresif gördüm ☺ basit bir durum halledilir gider gönüller bir olsun yalnız şunu söyleyeyim herkes herkesin hocasıdır ben öğrencimden mahalle bakkalindan kapıcı salih abi den bile birseyler öğreniyorum hatta bazen o salih abinin tecrübesi masa başında oturan mühendisin önerisinden daha işlevsel oluyor kisacasi ikiside lazım ? yardimci oldugunuz için teşekkür ederim bu arada Sync i biliyorum ?

Aksine çook rahatım. Gönlüm de her saygılı ve sevgili kişilerle birlikte. Konu öğrenmeye nasıl geldi anlayamadım ama haklısınız tabii ki.

Sonuç olarak üretime göre donanım değişmedi, insanları gereksiz yanıltmaya gerek yok. Basit yöntemleri varken hele.

Yanıtlama zamanı:

Teşekkür ederim Yakup sağ ol :)

16 dakika önce, Yakup Çağatay said:

Aynı tarza ve karışıklığa devam ederek tasdiklediniz tebrikler :) 

Hee bu arada o dedikleriniz ile klasik BT de geldi. Bakın emin olmadan emin yazmayın yanılıyorsunuz. YANILTMAYIN. 

Aksine çook rahatım. Gönlüm de her saygılı ve sevgili kişilerle birlikte. Konu öğrenmeye nasıl geldi anlayamadım ama haklısınız tabii ki.

Sonuç olarak üretime göre donanım değişmedi, insanları gereksiz yanıltmaya gerek yok. Basit yöntemleri varken hele.

Üretime göre donanım değişmedi de bahsi geçen tarihten sonra gelen focuslar farklı özellikte geldi benim üstüne basa basa söylediğim konu bu ...İnsanları neden yanıltayım? Söylediklerimin nesi yanlış 2012 Temmuzdan sonra focuslar farklı gelmedi mi ?Geldi. Standart olan özellik ler kalkmadı mi ?Kalktı. 2013 den sonra gelen style lerde bluetooth bile kaldırıldı,standart olan özellik...Şimdi hangisi yanlış benim Söylediklerimin?

İlk muayene derken de demek istediğim aracın satışa sunulmadan önceki muayenesi bunu da aracı bizim ilk yaptıracağımız muayene tarihinden 3yıl geriye gittiğimizde biliriz.Bu tarih bize araçla ilgili bilgi verir sanırım 

Yanıtlama zamanı:

Aslında birinci çeyrek, ikinci çeyrek şeklinde değil de, keskin tarihler var bu değişimler için. Microcat'e baktığımızda görebiliyoruz. Mesela c-max için 22.10.2012 gibi bir tarih vardı (tarihi yaklaşık salladım). Bu değer, fabrika tarihi. Yine de geçiş dönemlerinde her şey olabilir, etisten bakmak en doğrusu.

Not: İki değil üç farklı sistem var. İkinci sistem de bvc gibi ama çok dil destekli. Sanırım 2012'nin büyük çoğunluğunda bu sistem kullanılmış.

Telefonda sesli arama benim de pek başaramadığım bir olay. Aletin okuma konusunda kafası karışıyor (bazen Türkçe bazen İngilizce okuyor) Yalnız bir şeyi değiştirmeyi başardım, artık arama yapmadan önce onay istiyor (eskiden çat diye ilk geleni arıyordu, tehlikeli oluyordu).

Sizde eski isimler var ise, sistemi resetlemeyi deneyebilirsiniz, menüde böyle bir opsiyon olmalı. Sonra telefon bağlantısını yeniden kurarsınız.

Murat Kavuk tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Olay adamın problemine çare bulmaktan çıkmış nerelere gelmiş yahu. Dışarıdan izleyince çok komik görünüyosunuz. Bu kadar testesteron yarıştırmaya gerek yok beyler kocaman adamlarsınız.

Yanıtlama zamanı:

Testesteron mu? Ne farkı kaldı küfür etmekten. Hani vardı ya.

Komikse gül geç canım, kocaman adamlara böyle şeyler demenin de anlamı yok ki.

Off topic.

Ayrıca bir şey yarıştıran da yok ve çare zaten bulundu.

Yanıtlama zamanı:

Samsung, sony, iphone 6, telefonlarda sadece "ismi ara annem" diyerek yada annem ara diyerek arama yapabiliyorum. Not : araçta sync yok

herhangi bir ses etiketi vs. kayıtı yapmadım.

Yanıtlama zamanı:
24 dakika önce, Alparslan Kaplan said:

Samsung, sony, iphone 6, telefonlarda sadece "ismi ara annem" diyerek yada annem ara diyerek arama yapabiliyorum. Not : araçta sync yok

herhangi bir ses etiketi vs. kayıtı yapmadım.

Sizin araç ilk gelen seriden sonraki araçtır zaten arabam bölümüne smart paket yazmışsınız yani sync li sizin araç .(sony teypli değil mi aracınız ) İlk gelen serilerde kaydetmeden arama yapmıyor.Tel.ile ilgili bir durum değil bu 

çağlar çetinkaya tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
58 dakika önce, çağlar çetinkaya said:

Sizin araç ilk gelen seriden sonraki araçtır zaten arabam bölümüne smart paket yazmışsınız yani sync li sizin araç .(sony teypli değil mi aracınız ) İlk gelen serilerde kaydetmeden arama yapmıyor.Tel.ile ilgili bir durum değil bu 

sync ile acil yardım uyarısı falan vardı bende onlar yoksadece sesli arama sesli komut var buda sync olmadığı anlamına geliyor sanırım (ayrıca sony müzik sistemi var) galiba BVC olarak geçen model bendeki bluetoth voice control

Alparslan Kaplan tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Oncelikle Sorunuma cevap veren tüm arkadaslara teşekkür ediyorum bugün aracima bindim ve Çağlar beyin söylediği uygulamayı yaptım önce dizini sildim sonra teker teker isimleri kaydettim ve nihayet konuşarak isim aramayı basardim ben aracın hangi çeyrekte hangi özelliklerde sunulduğunu pek bilmem lakin Çağlar beyin tarifi başarılı oldu belki vardır böyle bir sistem belki de yoktur çok takılmamak lazım sorunum çözüldü tekrar tekrar teşekkür ederim 

Sakin ve güzel güzel konuşmak kimseye birsey kaybettirmez benden büyük olan forum üyelerine saygilar dengim ve küçük lere sevgiler... Rabbim sağlıktan ayırmasın gerisi boş 

• 6 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Merhaba 

2015 mondeo aracımda Sync de telefon rehberimin tamamı çıkmıyor. önceki telefonumda (ios)problem yaşamıyorum.  Android de mi problem? yaklaşık 900 kişilik rehberin ancak 70 tanesi Sync de görünüyor. konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilecek varsa sevinirim

Teşekkürler 

Yanıtlama zamanı:
25 dakika önce, Tuana Okur yazdı:

Merhaba 

2015 mondeo aracımda Sync de telefon rehberimin tamamı çıkmıyor. önceki telefonumda (ios)problem yaşamıyorum.  Android de mi problem? yaklaşık 900 kişilik rehberin ancak 70 tanesi Sync de görünüyor. konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilecek varsa sevinirim

Teşekkürler 

Teli eşleştirdikten sonra rehberinizi de aktartmanız gerekiyordu. Telefonu sistemden silin tekrar bağlayın ve rehber aktarma kısmını kontrol edin. 

O anlık hata olmuş olabilir veya Android telefonunuzdaki çoğu numaralar belki farklı şekilde depolanıyordur ve bu sebeple alamıyor olabilir (email hesaplar vb gibi) 

Ayrıca cihaz uyumluluğunu buradan kontrol edebilirsiniz

http://www.ford.com.tr/ford-servis/SYNC-ve-Bluetooth-Destegi/Mobil-Cihaz-Uyumlulugu#/GEN2/TR/tr/0/1

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.