Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Yağ Lambası Erken Sönüyor


Alp Kaya

Soru

iyi akşamlar benim aracım 2007 focus tdci.aracımın yağ lambası geç sönüyordu(8-9 saniye)  ustama gösterdim karteri vurmuşum biraz yamulmuş. bu yüzden yağlama biraz gecikiyor dedi.neyse karter değişti yağ pompasının oralar spreyle temizlendi.yağ konuldu.şimdide çok erken sönüyor aracın kontağını açınca yanıyor marş yapmadan sönüyor.bu normalmi.yol bilgisayarında bir hata yok. test yaptığımda lambalar  yanıyor.sorun yok  başka bir yerde bilgisayara bağlattım herşey normal.sizlere  sorum;  araç çalışmadan yağ lambasının sönmesi normalmi? kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.müşiri değiştirmelimiyim.teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

arladaşlar soronumu çözdüm. bilgi olsun diye yazıyorum.elektrikçiye gittim. müşür arızalı dedi.ustama gittim.müşiri değiştirdik.ama düzelmedi.ustama olmadı dedim bana üzerinde yağ kalıyor ondan hemen sönüyor dedi.(müşir 40 ustalık 30 tl )ordan çıkıp tekrar elektrikçiye gittim.eski müşiri istedi.gidip aldım. onunla test yaptı. eski müşir çalışıyormuş.biraz uğraştıktan sonra müşirin kafasına takılan fişin müşire tam temas etmediğini dolayısıyla müşirin devreyi tamamlamadığını bulduk.fişi yenieyerek sorunu çözdük.şimdi olması gerektiği gibi .marştan 2 saniye sonra sönüyor.(ustalık 20 tl) müşiri boşu boşuna değiştirmişiz. ama 3-4 aydır yağ müşiri düzgün çalışmıyormuş.şarz dinamosunu değiştiren usta yağ müşirinin fişini  çıkartıp sonra takmış ama tam geçirememiş.bu süre içerisinde başıma bir şey gelmemiş olmasına sevindim.umarım açıklayıcı olmuştur.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1

Merhaba,

Benim bildiğim, eğer herşey normal ise (akü, yağ, motor, hava yastıkları, ABS vs.) bunlarla ilgili lambalar kontağı çevirdiğimizde yanar motor çalışınca söner. Herhangi birinde sıkıntı varsa bunun tersi geçerlidir. Örneğin yağlama ile ilgili bir sıkıntı varsa kontağı çevirdiğimizde yağ lambası yanmazken, motor çalışınca yanar. Bence ustanız ile bir görüşün. Muhtemelen çözümü çok basittir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.