Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

50.000 Liraya C Sınıfı Mı?d Sınıfı Mı?


Burhan Bakar

Önerilen Mesajlar

Mondeoyu verip ev aldıktan sonra 6-7 ay kadar araç almayı düşünmüyor olsaydım bile artık arabasızlık dayanılmaz bir hal aldı,şu dönemde hiç istemesem bile mecburen krediye girip 50.000 liralık bir araç almaya karar verdim ama hangi araç?

Şu anki düşüncem kalite algısı daha yüksek olan x bir C sınıfı yerine,kalitesini düşük bulduğum Peugeot yada citroen D sınıfı bir araç almak daha mantıklı geliyor,aklımdaki araçta Citroen C5 2011 confort 85.000 km,sahibiyle konuştum ve aracı test ettim temiz bir araç olduğunu düşünüyorum,kendisi 51.000 tl istedi 50.000 liraya anlaşmak istiyorum,değerli fikirlerinizi talep ediyorum

Burhan Bakar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

10 dakika önce, Doğan Kurban said:

Focus 3 istemez misiniz

Hocam isterim focusuda çok defa kullandım ama bildiğiniz gibi c5 gibi kalitesi düşük bile olsa D sınıfı araçlar,focus gibi kaliteli C sınıfı araçlara oranla konfor olarak daha iyi üstelik C5 in motoruda malum,açıkçası C5 görsel olarak daha cezbedici ama forumlardaki fransız dedikodularından da korkmuyor değilim

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende aynı durumdayım.Bir kaç ay ićinde almayı planlıyorum bende.Aynen sizin gibi düşünüyorum.D sınifı ile devam etmek.Yani kısaca limit -kriter vs aynı.Belki 55 e kadar esneyebilirim.Bu konu takibimde.

Bende 2012 düz vites confort c5 lere bakıyorum.60-70 b km bandında boyasiz -değişensiz 50-55 arası mümkün sanki.

Birde 2.0 olmasın.Vergide üzüyor.Benzinli turbo olursa yakıtda üzüyor.Atmosferik performansta üzüyor.En iyisi 1.6 dizel [emoji1]

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 dakika önce, Yakup Çağatay said:

C5 alma hocam başka bir şey bak.

Yakup hocam araştırma için çok teşekkür ederim,hepsinin açıklamalarını okudum,boya yada hasar takıntılı bir insan değilim ama 2.el araç almaya kalktıysanız bilirsiniz malesef insanlar en azından benim tahminimden çok çok öte yalan söylüyorlar ve sizi yorabiliyorlar yani bilsemki yakın bir arkadaşta kazalı boyalı ama araca zarar vermemiş bir durum olsa önemsemem ama insanlar pert aracı avuç kadar boya var diye satmaya çalışıyor.Aslında benim ilk tercihim Mondeo(1.6 ecoboost selective Mondeo ilanlarına hergün bakıyorum)ve Mazda 6 ki zaten ilk iki sıraya onları koymuşsunuz ama Mondeonun birçok ilanına baktım ve malesef 1.6 benzinli yılda 20.000 km üstü yaptığım için hanımında etkisiyle liste dışı,2.0 ve 1.6 dizel temiz Mondeolarda 70.000 civarı ve temiz araç bulamadım,mazda 6 zaten sayı olarak çok az onuda bulmayı beceremedim,passatı zaten sevmiyorum vs

C5 i düşünme sebebim ise samimi olduğum bir arkadaşın yakın arkadaşında araç ve aracın temiz olduğuna inandık

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

9 dakika önce, Hamza Atmaca said:

Bende aynı durumdayım

Hocam mevcut aracınız Mondeo mu?

3 dakika önce, Yakup Çağatay said:

Avensis'i alsanıza

Avensis listemde var ama verdiğiniz linkteki değil,araç AK plakalı:zha:

27 dakika önce, Yakup Çağatay said:

C5 alma

Sebep olarak ne söylersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

12 dakika önce, Burhan Bakar said:

Hocam mevcut aracınız Mondeo mu?

Avensis listemde var ama verdiğiniz linkteki değil,araç AK plakalı:zha:

Sebep olarak ne söylersiniz?

 

C5'in ilk zamanlarında duyduğum şeyler vardı ama unuttum gitti zaten bir kaç şey derim ama yanlış olabilir belki düzelmiştir vs.

C5 sana gitmez diye dedim ama tipini beğendim diyorsun. Araba doğuştan önü kalkık geziyor :D Motor dizel olursa çok fazla ses çıkartıyor.

En önemli eksiği belirsiz direksiyon ve baştan savma yol tutuş, Ford sonrası üzebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

24 dakika önce, Yakup Çağatay said:

Araba doğuştan önü kalkık geziyor

:zha::zha::zha:

Direksiyon olayı gerçekten çok ilginç ne mantıkla böyle saçma bişey yapılır anlamak güç,motor sesi az fena değil,genel olarak yalıtımı fena değil(tabi beklentiye oranla)yol tutuşuna gelince çok esniyor araç otobüs etkisi var biraz ama o kadar araç baktım temiz araç çok az,zaten temiz olanlarda benim gibi nerdeyse sıfır araç fiyatı istiyorlar:blink:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fransız arabaları biraz yavan biraz çiğ ne biliyim. Ama almam demem neden olmasın c5 heybetli ve ilgi çekici bir araç 508 de güzel o paralara hem daha güncel kasası  yakup'un gösterdiği araba güzem ama avensis mazda 6 tamamen fantezi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sürekli uzun yol yapıp yıllık araç kiralayan bir arkadaşım sırası ile Focus 1 - 2, Corolla, Passat B6 - B7 ve C5 kullanmıştı, bir haftadır da sıfır km olarak kiraladığı 508 i kullanıyor.

 

Kendi ifadesi uzun yol kullanımında C5 in diğerlerine nazaran çok daha konforlu bir model olduğu yönünde.

Kimi daha çevik, kimi daha keyifli vb ama C5 ne kadar yer yer hantal olsa ve vitesleri alışkanlık istese de (1.6HDI yarı otm.) ona göre önceki kullandıklarına nazaran en iyi D segmenti araç.

 

508 için henüz bir yorumu yok ancak tahmin edileceği üzere Aisin üretim otm şanzımanı C5 den sonra çok daha iyiymiş. 

Tolga KARACA tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.