Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 201610 yıl comment_340440 Arkadaşlar merhaba araniza yeni katildim bir ay kadar once 78.000 km de 2012 1.6 dizel 95 hp arac satin aldim ve öncelikle rolanti konularini okudum o konularda benim yaşadığım rolanti titremesine benzer bir durum goremedigim icin konu actim eger gözümden kaçan bir konu olduysa özür dilerim. Sorunumsa şöyle sis fari takilmasi icin izmirde aracimi ozel bir servise bıraktım tampon sokulerek takilmis ve yazılım guncellemesi yapılmış bundan sonra arac rolantide titremeye basladi ve kesinlik bu işlemlerden once titreme yoktu durmu izah ettiğimde enjektörlerin yeniden kodlanmasi gerektiği soylendi ve motor uzerindeki siralamanin tam tersi yonde motor uzerinde 1 numarada olan enjektör ids uzerinde 4 e 2 no olan enjektör ids uzerinde 3 noya motordaki 3 nolu enjektör ids uzerinde 2 noya motorda 1 nodaki enjektör isd uzerinde 4 noya yazilarak kodlandi ve ogrenim değerleri sıfırlandı ama titreşim devam etti bu sorun için iki tanede yetki servise gittim yazilimin geri alinmasindan eski yazilimin yüklenmesinden bahsettiler ancak bunu kendileri yapmıyormuş nasıl yaptirabilirim yardim edermisiniz teşekkür ederim Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 16, 201610 yıl comment_340466 11 saat önce, Taylan. C said: Arkadaşlar merhaba araniza yeni katildim bir ay kadar once 78.000 km de 2012 1.6 dizel 95 hp arac satin aldim ve öncelikle rolanti konularini okudum o konularda benim yaşadığım rolanti titremesine benzer bir durum goremedigim icin konu actim eger gözümden kaçan bir konu olduysa özür dilerim. Sorunumsa şöyle sis fari takilmasi icin izmirde aracimi ozel bir servise bıraktım tampon sokulerek takilmis ve yazılım guncellemesi yapılmış bundan sonra arac rolantide titremeye basladi ve kesinlik bu işlemlerden once titreme yoktu durmu izah ettiğimde enjektörlerin yeniden kodlanmasi gerektiği soylendi ve motor uzerindeki siralamanin tam tersi yonde motor uzerinde 1 numarada olan enjektör ids uzerinde 4 e 2 no olan enjektör ids uzerinde 3 noya motordaki 3 nolu enjektör ids uzerinde 2 noya motorda 1 nodaki enjektör isd uzerinde 4 noya yazilarak kodlandi ve ogrenim değerleri sıfırlandı ama titreşim devam etti bu sorun için iki tanede yetki servise gittim yazilimin geri alinmasindan eski yazilimin yüklenmesinden bahsettiler ancak bunu kendileri yapmıyormuş nasıl yaptirabilirim yardim edermisiniz teşekkür ederim Size geçen yazmıştım sorunun kaynağını yanlış hatırlamıyorsam enjektörlerinizin kodları yanlış 2 numaralı enjektör kodunu 1 e tanıtmışlar vs aracınız üzerindeki enjektör sıralaması kaputu açtınız yüzünüz araca dönük sol fara ve radyatör suyu kabına yakın olan 1 nolu sağ fara aküye yakın olan 3 numara 1nolu enjektörün hemen sağ yanındaki 4 numara 3 numaranın hemen sol yanındaki 2 numara kodlama işlemini yaptıktan sonra eğer becerebilirlerse enjektörleri öğretme işlemi yapmaları gerekmekte Enjektör öğrenme işlemi: kodlama işlemi yapıldıktan sonra Aracı çalıştırıp şehirler arsı uzun bir yola çevre yoluna trafiğin musait olduğu bir yola çıkılır araca 3. vites 3500 -4000 devire kadar çıkılır frene basmadan devir 1500 e düşürülür 4 viteste aynı şekilde işlemler yapılır 5. vitestede 6. vitesdede aynı şekil bu işlem 20 25 km boyunca sürekli tekrarlanır .Daha sonra obd üzerinden araca bağlanılır herhangi bir arıza kodu vs varsa silinir geçmiş olsun ... hayatımda ilk defa sonradan sis lambası takılıpta araç yazılımının güncellendiğini gördüm .Siz bence ustanızı bir gözden geçirin. Ankara şaşmazda uzman dizel var oğuz usta var orada yardımcı olacaktır Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 16, 201610 yıl Yazar comment_340484 Serkan bey merhaba dediğiniz sıralamayida yaptırdım enjektör sıralaması ama cok faha fazla vibrasyon oldu aracta ve asiri gürültülu calisma oldu bu arada her iki enjektör kodlama sonrasi ogretme isleride yapıldı suan en sakin ve saglikli olarak bu enjektör siralamasi ile çalışıyor Gittiğim servisteki ustanin belirlediği enjektör sıralaması motorun sağ far tarafindaki 1 no yanındaki 2 yanindaki 3 ve sol far kisminda olan 4 bu sekilde ve bu seklin tam tersi olan sol far kismindakini 1 no yanindakini 2 yanindakini 3 yanindakini yani sag far tarafindakinide 4 olarak kodladi arac 1.6 trent tdci 95 hb Suan serviste sizin dediğiniz siralamayi anlamadar rica etsem daha anlaşılır sekilde yazarmisin benim araçta rad suyu yaninda b0 ile başlıyor yanındaki A2 yaninda A7 en son aku tarafindada 97 li kod var bunun ids kodlanma dizilişini yazarmisiniz Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 201610 yıl comment_340618 Vay arkadas, optimal siralamayi nasi bir servis bilemez. Nasil sorun haline donusur bu is, cok saskinim bu konuda. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 201610 yıl Yazar comment_340622 Bilemeyen servis ne. Yazikki izmirde cetas ve yaklaşık yirmi gündür perisan ettiler beni hemen arkadasindan izmir arkas servise götürdüm onlarda sirali dizdiler atesle sirasina gore degil ne yazikki izmirde durum budur Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın