Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Baskı balatalardan gelen koku


Volkan Bilezikçi

Soru

Arkadaşlar merhaba,

Ben bu focus'um ile birlikte ilk defa kendime ait vitesli araç kullanıyorum. Öncekiler hep otomatik vitesli idi, yani şimdiye kadar hep emaneten kısa sürelerde vitesli araç bindim. Vites kavrama olaylarına falan yeni alışıyorum. Bugün başıma bir olay geldi, biraz panikledim. Ana yola çıkan yokuş yukarı bir garaj girişi düşünün. O garajdan ana yola geri geri çıkıyordum, yoldan devamlı arabalar geçtiği için aşağı yukarı yarım dakika kadar arabayı debriyaj ve gaz ile olduğu yerde tuttum. Aslında el freni çekmem gerekiyordu, yani debriyaj ile yapılmaması gereken bir hareketmiş bu. Ama tabi ben bunu balatalarımdan ağır yanık kokusu geldiği zaman anladım. Sonra yola çıktım, ilk anda debriyaj sanki yarım takılı kalmış gibiydi, ayağımla yukarı doğru çekip düzelttim ve yola devam ettim.

Aşağı yukarı 50 km falan yol yaptım, koku bir müddet daha arabanın içine gelmeye devam etti ama şu anda kesildi. Bu işlerden pek anlamıyorum ama psikolojik midir bilmem, debriyaj sanki biraz daha yumuşamış gibi geldi bana. GÖrmeden tahmin etmek mümkün değil tabi ama sizce durum nedir? Servise gÖtürmem gereken bir durum var mı? Araç daha 1200 km'de...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Hem daha yeni oluşu hemde uzun süreli böyle yarım debriyajda kokar...Servislik durum yok..Biraz daha dikkatli olmanız yeterlidir..

bunu alışkanlık haline getirirseniz debriyaj erken biter ve değişitirmek zorunda kalırsınız...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Teşekkürler Yakup, yüreğime biraz su serptin. yani baskı balata böyle 1 seferde bitecek veya bozulacak birşey değildir midir?

Yok yok :D Rahat olunuz hatta F2 lerde ilk 1000 kadar hep kokardı maddesinden dolayı...

Zorlandığında kokar felan ama vites atarken vs eskisinden farklılık varsa alt veya yukarda (hangisi bilmiyorum) kavrarsa -eskiye göre- yani o zaman sorun olduğunu anlarsınız...

1-2 defalık bir durum yok yani :D

Keyifli Focuslanmalar

:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Araca daha yeni alıştığım için, vitesi altta mı üstte mi kavrıyor onu pek anlayamayabilirim. Ama dediğiniz gibi inşallah büyük bir hasar yoktur. Normalde bu baskı balataların ömrü ne kadardır? Ve serviste değişim ücreti kaç TL'dir acep?

Valla dediğim gibi kullanan kişiye göre ve kalitesine göre değişiyor..F3 de durum nedir bilmiyorum ama 100.000 de bile değişmeyen F2 ler var sizin sürüşünüze ve trafik yoğunluğuna (yani değişim'e bağlı)

Şimdiye kadar hiç değiştirmek nasip olmadı hep satıldı, fiyatı bilmiyorum :yeah:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Kafaya takacak bişey yok debriyajınıza çok yük bindiği için o şekil bir koku geldi. Bir problem oluşmamıştır aracınızda. ancak yakubunda dediği gibi bu şekil kullanım sürekli olursa debriyajınız erken biter.

Normal seyir halinde ayağınızı debriyaj üzerinde tutuyorsanız. Buda debriyajın erken bitmesine neden olur.

Pedaldaki yumuşama tamamen psikolojik. Eğer baskı balatanıza bir zarar gelmiş olsa. Debriyajınız tam aksi şekilde sertleşecektir. Bunu aracınızın kmleri ilerlediğinde göreceksiniz. Baskı balatanız bittikçe debriyaj pedalınız sertleşecektir

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bana henüz baskı balata kokusu gelmedi de mesela geçen gün 10 km ile yavaş ilerleyen trafikte yokuş çıkıyordum yokuşun yarısını yarım debriyaj ile çıktım. Ben de daha önceden hep otomatik kullanmış biri olarak, her ne kadar DH'deki dizel nasıl kullanılır başlıklarına göz attıysamda şunu yapabilirsin şunu kesinlikle yapma diyeceğiniz şeyler olursa çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yokuş yukarı kaldırırken elfrenini kullanın. Pek çok kişi tarafından acemilik olarak nitelendirilsede kimse madalya takmıyor.

Yokuş yukarı kalkışlarda elfrenini kullanın Bide seyir esnasında ayağınızı debriyajın üstünde tutmayın.

Debriyajı yumuşak kullanın. Kalkışlarda çok gaz vermeyin. Hatta düz yollarda gaz vermeseniz bile kalkar yani araç

Yarım debriyajda durmaktan kaçının

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Acemilik filan umrumda değil sonuçta manuel Hill Holder bu :yeah:. Bir tek yavaş akan trafikte ve yavaş akan yokuş trafiğinde şüphelerim var hep yarım debriyajla ilerliyorum ben onlarda dur kalk yapmaya çalışıyım bundan sonra. İnşallah F3 baskı balatayı fiyatını ilk benden duymazsınız da alışkanlıklar zor değişiyor malesef.

Bilgiler için teşekküler.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Acemilik filan umrumda değil sonuÇta manuel Hill Holder bu :yeah:. Bir tek yavaş akan trafikte ve yavaş akan yokuş trafiğinde şüphelerim var hep yarım debriyajla ilerliyorum ben onlarda dur kalk yapmaya Çalışıyım bundan sonra. İnşallah F3 baskı balatayı fiyatını ilk benden duymazsınız da alışkanlıklar zor değişiyor malesef.

Bilgiler iÇin teşekküler.

mert duymayız senden üstadlar durumu özetlemiş forumda silecekleri benden ogrenmıs olsun benimkileri kırdılar 570 tl Çiffti artı aynadakı sinyal 70 te o
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

mert duymayız senden üstadlar durumu özetlemiş forumda silecekleri benden ogrenmıs olsun benimkileri kırdılar 570 tl Çiffti artı aynadakı sinyal 70 te o

İnşallah kimseden duymayız hocam. GeÇmiş olsun silecekleriniz iÇin.

pedalı basınca, tam pedal ortalardayken Çok ince Çıt diye bir ses...

Yarın dikkat ediyim ben de bizim arabada da var mı diye de inşallah bir sıkıntı yoktur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.