Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Motor Kısmından Gelen Ses


Ahmet Erem

Soru

Merhaba Arkadaşlar,

 

Yaklaşık olarak 1 ay önce 2001 model focusumun motor kısmından şakırtı tarzında bir ses gelmeye başladı. Bu ses her zaman gelmiyor motor soğukken bazen geliyor ve debriyaja bastığımda ses kesiliyordu.Sanayide tanıdık bir ustaya götürdüm aracı ve yolda gelen ses sanayiye girdiğimde kesilmişti. Usta baktı bir sorun gözükmüyor ses artarsa tekrar getir bakalım devirdayim pompasından olabileceğini söyledi bende öyle olsa debriyaja bastığımda ses neden kesilsin diye sordum bak sürekli kısıkta olsa bir ses var dedi eyw deyip kullanmaya devam ettim.Ses dahada artmaya başladı iş yoğunluğundan fırsatım olmuyordu 1 ay kadar bu şekilde kullandım artık ışıkta durduğumda bile çevredekiler önden ses geldiğini söylemeye başlamıştı. Dün fırsatını bulup aracı ustama götürdüm yine araç sanayiye girdiğimde sesi kesti çok az bir ses geliyordu aracı bıraktım test edip sorunu çözeceklerdi. Bir kaç saat sonra ustam aradı Triger bilyalarından geldiğini ve değişmesi gerektiğini söyledi ben yine şanzımandan olduğunu düşünmüştüm dediğimde ses tamamen kesildi değiştirdik sorun yok dedi aracı almaya gittim çalıştırdığımda seste hiç bir değişiklik görmedim. Usta o zaman şanzıman bilyasını da değişelim dedi tabi benim sinirler tavan yaptı triger komple set için işçilik dahil 470 tl aldı ve şanzıman içinde bir o kadar daha masraf çıkacağını söyledi. Kısa bir tartışmanın ardından söktüğü parçaları getirerek onlarında arızasını gösterdi. Ustanın yanından ayrılıp eve dönerken yolda ses tekrar şiddetli bir şekilde artmaya başladı hemen geri dönüp dinlettim bu önemli bir ses değil şanzıman yağını değiştiğinde ses kesilir dedi. Daha önce böyle bir sorun yaşayan veya konu hakkında fikri olan var mı? Aracı satmayı düşünüyorum o yüzden fazla masraf yapmak istemiyorum sizce yağ değişimi gerçekten işe yarar mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Yetkili servisin ücretleri cep yaktığından ilk oranın kapısını çalmak istememiştim fakat şuan pişmanım yarin sabah ilk iş yetkili servise götürmek olacak ama aracı satma niyetim var o yüzden pek masraf yapmak istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Arkadaşlar sorun daha da ilginç bir hal almaya başladı. Aracı servise götürdüm servisteki usta sesin motor devrinin düşük olduğundan kaynaklandığını belirtti. Boşta çalışırken aracın rolantisi düşüyor ve titremeden kaynaklı şanzıman dişlileri ses yapıyor tarzında bir açıklama yaptı çözümü için ne yapalım diye sorduğumda gaz kelebeğini temizlerim rölanti sensörünü temizlerim birde tüpe baktır dedi. Tüp için usta baktı voltran marka bir sistem var bu sistemi kullanan herkeste aynı sorun var araç stop eder devir sibitlemez tarzında hatta gittiğimde başka bir focus voltran sistemi değiştiriyordu. fiyat sorduğumda 1200 tl ile 1800 tl arasında değişiyormuş. Ne yapacağımı şaşırdım durduk yere bu kadar sorun çıkarmasını bu araçtan hiç beklemezdim :( 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bence yetkili servis çok alıyor denilmesi çok saçma buna birçok örnek verebilirim ufak bir arıza için kapı kapı dolaşıp binbir parça değiştirdim sorunumu çözemedim. Yetkili servis çok alır zihniyetiyle ama en son gözü karartıp gittim yaptığım masrafın 10 ' da birisine 1 saat içinde tüm sorunumu çözdüler... ^_^

Umut Türkmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.