Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ahmet Erem

Üye
  • Toplam İleti

    42
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ahmet Erem tarafından yazılan her şey

  1. Tüp zaten sıkıntılı fakat bu sesin tüpten kaynaklı olduğunu düşünmüyorum şahsen ve usta 2.0 focusların şanzımanları connect ile aynı o yüzden sesi zamanla hepsi yapıyor dedi doğruluk payı var mı?
  2. Arkadaşlar sorun daha da ilginç bir hal almaya başladı. Aracı servise götürdüm servisteki usta sesin motor devrinin düşük olduğundan kaynaklandığını belirtti. Boşta çalışırken aracın rolantisi düşüyor ve titremeden kaynaklı şanzıman dişlileri ses yapıyor tarzında bir açıklama yaptı çözümü için ne yapalım diye sorduğumda gaz kelebeğini temizlerim rölanti sensörünü temizlerim birde tüpe baktır dedi. Tüp için usta baktı voltran marka bir sistem var bu sistemi kullanan herkeste aynı sorun var araç stop eder devir sibitlemez tarzında hatta gittiğimde başka bir focus voltran sistemi değiştiriyordu. fiyat sorduğumda 1200 tl ile 1800 tl arasında değişiyormuş. Ne yapacağımı şaşırdım durduk yere bu kadar sorun çıkarmasını bu araçtan hiç beklemezdim
  3. Yetkili servisin ücretleri cep yaktığından ilk oranın kapısını çalmak istememiştim fakat şuan pişmanım yarin sabah ilk iş yetkili servise götürmek olacak ama aracı satma niyetim var o yüzden pek masraf yapmak istemiyorum.
  4. Merhaba Arkadaşlar, Yaklaşık olarak 1 ay önce 2001 model focusumun motor kısmından şakırtı tarzında bir ses gelmeye başladı. Bu ses her zaman gelmiyor motor soğukken bazen geliyor ve debriyaja bastığımda ses kesiliyordu.Sanayide tanıdık bir ustaya götürdüm aracı ve yolda gelen ses sanayiye girdiğimde kesilmişti. Usta baktı bir sorun gözükmüyor ses artarsa tekrar getir bakalım devirdayim pompasından olabileceğini söyledi bende öyle olsa debriyaja bastığımda ses neden kesilsin diye sordum bak sürekli kısıkta olsa bir ses var dedi eyw deyip kullanmaya devam ettim.Ses dahada artmaya başladı iş yoğunluğundan fırsatım olmuyordu 1 ay kadar bu şekilde kullandım artık ışıkta durduğumda bile çevredekiler önden ses geldiğini söylemeye başlamıştı. Dün fırsatını bulup aracı ustama götürdüm yine araç sanayiye girdiğimde sesi kesti çok az bir ses geliyordu aracı bıraktım test edip sorunu çözeceklerdi. Bir kaç saat sonra ustam aradı Triger bilyalarından geldiğini ve değişmesi gerektiğini söyledi ben yine şanzımandan olduğunu düşünmüştüm dediğimde ses tamamen kesildi değiştirdik sorun yok dedi aracı almaya gittim çalıştırdığımda seste hiç bir değişiklik görmedim. Usta o zaman şanzıman bilyasını da değişelim dedi tabi benim sinirler tavan yaptı triger komple set için işçilik dahil 470 tl aldı ve şanzıman içinde bir o kadar daha masraf çıkacağını söyledi. Kısa bir tartışmanın ardından söktüğü parçaları getirerek onlarında arızasını gösterdi. Ustanın yanından ayrılıp eve dönerken yolda ses tekrar şiddetli bir şekilde artmaya başladı hemen geri dönüp dinlettim bu önemli bir ses değil şanzıman yağını değiştiğinde ses kesilir dedi. Daha önce böyle bir sorun yaşayan veya konu hakkında fikri olan var mı? Aracı satmayı düşünüyorum o yüzden fazla masraf yapmak istemiyorum sizce yağ değişimi gerçekten işe yarar mı?
  5. Aynen abi hiç olmadı Erzincan'da focuslar peynir ekmek gibi satılıyor sen keyfini çıkardıktan sonra istersen satma konusunda da elimden geleni yaparım
  6. Sen bir aç abi konuyu bir bakalım fiyatı anlaşırız zaten ben alıp 2-3 ay kullanıyorum sıkılınca değişiyorum focus'u sevdim martta almıştım 3. ay doldu artık son bir devir hakkıda bende var Focus 2 de kullanayım onuda hem arabalar yabancıya gitmez forumdan birine gitmiş olur
  7. Pazarlık sünnettir abi zaten kur masayı
  8. Öyle tam olarak ölçmüş değilim uzun yolda 1100 km yolu 10 saatte gittim ve 180-190 tl arası yaktı. ama şehir içinde içiyor resmen araç net değerleri bilmiyorum alıcı varsa satarım tabi cüzzi bir fiyata anlaşırız
  9. Sonuç olarak değerlere göre en çok yakan benim focus gözüküyor Ah fsı ah neden tüp kabul etmiyorsun
  10. TSI araçlara büyük ihtimalle tüp taktıklarından dolayı yakıtı az geliyor olabilir. Çünki fabrika verilerinde yakıt olarak FSİ'nin daha az yaktığı gözüküyor. İnternet sitesinde yazmış olan değerler bu şekilde ama doğruluğu nedir bilemiyorum.
  11. Bu araç sonradan GTI olmuş o görünümü hoşuma gitti orjinal GTI larada gücüm yetmeyecek gibi
  12. Zaten araç FSİ olmasa affetmezdim belki ama haklısınız değmez hem yakıt olarak sıkıntı hemde satarken sıkıntı olacak gibi.
  13. Araç genelde kapıda yatıyor genelde uzun yolda kullanıyorum ama focus tüplü haliyle cep yakıyor FSİ büyük sıkıntıya düşürür beni tüpsüz.Performans konusunda haklısınız hantal bir araç ama donanım olarak ve görünüm olarak aklımı çeldi golf
  14. Merhaba Arkadaşlar, 2001 2.0 Ghia sedan focus sahibiyim galerici bir arkadaşımda 2004 golf 5 gördüm ve aracın görünümü çok hoşuma gitti fakat aracın FSİ motor olmasından dolayı çok çelişkide kaldım. 2 aracında resimlerini sizlere sunuyorum sizce ne yapayım?
  15. Ahmet Erem

    Tüp Tesisatı

    Arkadaşlar bu iş için cihaz varmış direk nerede kaçak olduğunu söylüyormuş yapıştırdığım parça tüpün gaz kesicisiymiş arızalı olduğunda gaz kaçırıyormuş bakan adam çok aşarı kaçak var dedi 50 tl ye değiştirdi.
  16. Merhaba Arkadaşlar, Öncelikle herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun. Geçen haftalarda araçta aşırı gaz kokusu alarak kaputu açtım bir baktım tüpün vidalı bir bağlantısından gaz püskürtüyordu söktüm o parçayı vida kısmına tesisat bantlarından sararak sıktım sağlam olması için taktıktan sonra japon yapıştırıcı ile yapıştırdım.Gaz kaçırmıyor artık fakat aracımda bir kaç gün sonra tekrar gaz kokusu almaya başladım.Kontrol ettim aynı yerden kaçırmıyor ama bir sorun olduğu kesin çünkü araç stop etmeye başladı. Tüp aracı aldığımda vardı fakat tüpte ne marka var ne model ucuz olsun diye öylesine taktırmışlar ben bu tüp tesisatını değiştirmek istesem sizce bana ne kadara mal olur daha önce yaptıran yada fiyatı hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler
  17. Araç stop ederek bıktırdı ve tüpü kapatıp benzine aldım aracı 2-3 gün benzinde kullandım benzin ve tüpü tam bitirip tekrar doldurdum sorun düzeldi gibi stop etmedi rölanti gerçekten biraz düşük onuda yükselttiğimizde araç da sorun kalmaz inşallah teşekkür ediyorum yorum ve tavsiyeleriniz için.
  18. İnşallah aynı sorundur da kurtulurum fakat benzinde yapmıyor sadece tüpte yapıyor.
  19. aracımdaki lpg özel üretim sanırım sadece benim arabada var sordum fabrikası kapanmış ne servisini nede parçasını bulamazsın bu lpg'nin dediler.
  20. Merhaba Arkadaşlar, Aracım '01 focus tüplü araç sabahları ilk marşta çalışıyor gaza basılmaz ise stop ediyor gaza basıldığında ise gaz yemiyor bir kaç saniye sonra topluyor kendini seyir halinde giderken araç boşta iken yada ayak debriyaj da iken bir bakıyorum göstergede ışıklar yanmış direksiyon sertleşmiş yani stop etmiş araç tekleme sirkeleme tarzında bir şey yapmıyor yapsa en azından stop ettiğini anlarım ama aniden oluyor. Erzincan'da tanıdık bir kaç ustaya gösterdim aracı bir sorun olmadığını söylediler bilgisayara bağlandı arıza çıkmadı. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.
  21. LPG ciye uğradım fakat adam sinirlerimi bozdu kaputu açtı ben bakmam buna dedi neden die sordum bu marka kapatıldı onun servisini parçasını bulamazsın sök at sen bunu yenisini taktır felan dedi. Markayı hatırlamıyorum ama iyi bir ustanın sorunu giderebileceğine inanıyorum.
  22. Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, Forumda yeni olduğumda beni ve aracımı henüz tanımıyor olabilirsiniz aracım 2001 2.0 Ghia sedan tüplü araç önceleri hiç gaza basmasam bile çalışıyordu ama bu aralar çalışmıyor ve hemen stop ediyor gaza basınca stop edecek gibi olup etmiyor. tam çalıştı diyorum biraz bekliyorum motor ısınıyor tüpe geçiyor hareket ediyorum bii süre gittikten sonra ayağımı gaz çekince hareket halindeyken stop ediyor araç. Fikirlerinizi alabilir miyim aynı sorun olabilirmi acaba benim aracımda kide?
  23. Belirttiğim gibi hava alma işlemini Babam yaptı Eski Motor ustasıydı yaş ilerleyince motorlar değişince bıraktı.Su ve antifiriz oranını net bilmiyorum doğrusu aracım yeni ne kadar su oranı ayarladılar bilmiyorum. Dediğiniz gibi can sıktığı için içimi rahatlatacak bir çözüm arıyorum. İbre oynarken fan devreye girmiyor. Sadece ibre çıkıp iniyor
  24. Arkadaşlar nasıl oldu bilmiyorum ama şehir içerisinde kullanıyorum ondan olabilir belki sorunların hiç birini yaşamadım havanında daha sıcak olması ve aracı daha çok zorlamama rağmen hararet sorunu yaşamadım.Benzin ise olduğu gibi duruyor şükür sorun kalmadı inşallah sizinde sorunlar böyle çözülür Berk bey 2. maddeyle ilgili yardım istemişsiniz Babam sağolsun hava alma işlemini yaptı sonra 1 kere yükseldi hemen indi sonrasında normale döndü sizde hava alma işlemini deneyin ama ben içim rahat etmedi ford bayisinin ustasıyla görüştüm focus 1 ler de rölanti sorunu kronik dedi hemen hemen hepsi boşta durunca devir düşürüyor yada titriyor buji kablosunu zaten değiştirdiğimde sorun kalmadı. Hararet ile ilgili de korkma aniden düşüyorsa sorun çıkmaz ama için rahat etsin getir bakalım dedi ilk fırsatta aracımı götüreceğim net olarak öğrendiğimde sizlerle de paylaşırım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.