Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Onur Ş.

Üye
  • Toplam İleti

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

Onur Ş. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    eskişehir
  • Arabam:
    focus 1.6 tdci titanium
  • Meslek:
    bankacı
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

657 profil görüntüleme

Onur Ş.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Bende de var aynı sorun, çekiş düşünce ve siyah duman atmaya başlayınca turbo hortumunda çatlak olduğunu farkettim. Dün turbo hortumu değişti ama fark olmadı. Usta, önce turboyu kontrol ettir sonra enjektörlere baktır(enjektörlerde sıkıntı gibi muhtemelen turbodan) dedi. Siz çözüme ulaştınız mı?
  2. Sorunu çözdük, buraya da yazayım dedim; Debriyaj setini değiştirdiğim ustanın (ama sözde usta) dediği gibi alt merkezden değil, yağın geçtiği hortumu(galiba rekor adı) tutan klipsi ince orjinal olmayan bir klips taktığı için bağlantı noktasını yerine sıkıştırmıyor , debriyaja bıstıkça basınçtan dolayı sızdırma yapıyormuş, 100 TL işçilik ile halledildi.
  3. Ben de işçilik hatası olduğunu düşünüyorum ama kanıtlayamıyorum. Başka bir ustaya götürüp kontrolünü sağlamayı düşünüyorum öncesinde bilen birileri olursa diye forumdan sormak istedim. Teşekkür ederim destekleriniz için.
  4. Yağ 2 sefer tamamlandı bu kadar hava kalacağını düşünmüyorum. Ki havası da alındı 2 sefer Fren pedalında sıkıntı yok, normal sertlikte. kullanılan parça komple sachs marka. Vites geçişinde evveliyatında olan bir sertlik zaten vardı(vites halatı ile ilgili mevcut durum devam ediyor değişmedi). Kavrama baskı balata değişmeden önce yukarıda kavrıyordu, şimdi yenilendiği belli aşağıdan kavrama yapıyor ve sorun yok. merak ettiğim hidrolik yağının eksilme nedeni tadilat sırasında yapılan bir hatadan dolayı mı yoksa gerçekten alınan parça arızasından dolayımıdır? 8 senedir kullandığım araç 1 gr hidrolik yağı eksiltmemişti.
  5. Mehmet bey, havası alınmadığında yağ eksiltir mi?
  6. Merhaba arkadaşlar, 2009 tdci focus aracıma baskı-balata, volan, triger, debriyaj üst merkezi değişimi yaptım. 8 yıldır kullandığım aracım ilk defa “düşük fren yağı” uyarısı vermeye başladı. Üstten ekleme yapıldı 2 defa ama yine eksiltmeye devam etti. Ustam bugün kullanılan debriyaj alt merkezinin arızalı olabileceğini, garantiye göndererek yenisini talep edip yeniden şanzıman indirmemiz gerektiğini söyledi. Sizce başka bir sorun olabilir mi yoksa ustanın dediği yolu mu izlemeliyim ? Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
  7. merhaba, 2009 ford focus hb titanium 1.6 tdci 210.000 km deki aracım için baskı balata değişimi yapmam gerekiyor. hız 1. viteste 20 km yi, 2. viteste 45-50 km yi geçmiyor, 3-4-5 te de eski performansını göstermiyor.. baskı balata+bilya kampanya var 600 TL Sachs marka, "orjinal ford kutusunda dedi yetkili satıcı" , ancak volant değişmem gerekir mi soruma da evet değiştirmelisiniz dedi. 1.200 tl fiyatı. volant değiştirmeden sadece baskı balata değişimi yapsam hata mı olur sizce? bilgi verebilirseniz sevinirim. saygılar..
  8. Onur Ş.

    Vites Sertliği

    Serkan Bey, mesajınızı şimdi gördüm. Sorun için kaç ustaya gittiysem aynı şeyi söyledi. bu sorunun çözülmesi için vites halatı değişimi gerektiği iletildi. Vites halatı serviste 650 TL+değişim işlemi 350 TL olarak belirtildi. Değişince çözüleceğine dair de net bişey söyleyemediler.Halatın komple kopması ne sorun açar soruma karşılık, yolda kalırsın dediler ve yaklaşık iki yıldır aracı bu şekilde kullanıyorum artık alıştım ? Siz çözüm buldunuz mu? --4 dakika sonra eklendi-- Murat bey, bu Kesin çözüm mü ? Öncesinde temizleme işlemi vb yapmak gerekiyor mu ?
  9. Erol otomotiv fk ve dayco marka iki adet üründen bahsetti.. en uyumlu ve önderebileceğiniz marka nedir diye sorduğumda dayco yu önerdi? Bu mudur sizce? --9 dakika sonra eklendi-- Tam aradığım şey buydu işte. Deneyimli kişilerden mantıklı öneriler.. ağzınıza sağlık ??
  10. Erol otomotive ulaşırız tabi ancak kullanıcı yorumu da lazım..
  11. Merhaba, 1.6 tdci hatchback 2009 model ford focus sahibiyim. Triger seti, fren balatası ve yakıt filtresi değişmek istiyorum. Orjinal servis parçaları fiyatları ve işçilik makul gelmediği için başka markaları kullanmayı düşünüyorum. Kalite bakımından önereceğiniz ürün markası ne olur ? Bugün parça siparişi vereceğim yanıt verebilirseniz çok sevinirim./ şimdiden teşekkürler..
  12. Onur Ş.

    Vites Sertliği

    Merhabalar, Geçtiğimiz hafta 2009 Model 1.6 tdci manuel titanium hatchback (145.000 km) bir araç aldım. Nedendir bilmiyorum ekspertize sokmadım. sadece bir motor ustasına gösterdim ve almaya karar verdim. Aldıktan 3-4 gün sonra farkettiğim bir aksiliği ustaya sordum.Konu şu; Vites boştayken çok sert, normalde sağa sola sallarsınız gayet boşluktadır hani, o durum mevcut değil. Vites kolunu sola doğru çekince sola yakın (1. vites hizasına yakın) sağa doğru itince sağa yakın (geri vites hizasına yakın) bir noktada kalıyor, boşta duran vites gibi değil yani. usta vites halatının değişmesi gerektiğini söyledi ama sırf değişmiş olmak için mi dedi bilmiyorum. konu hakkında bilginiz var mı acaba? yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bu sefer oldu galiba admin
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.