Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Şahin Kavlak

Üye
  • Toplam İleti

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Şahin Kavlak Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    12 Focus 3 Tdci Tit.115ps
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

429 profil görüntüleme

Şahin Kavlak's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Merhaba, bu sorunlar focuslarda kronik galiba benimde gecen sene başladı titreme olayı bu forumdaki bilgilerle acaba motor kulakçığı mı diye servise götürdüm baktılar motor kulakcığında bir sıkıntı yok dediler. Baskı balata bitince valonuda değiştirin belki ondan ola bilir demişlerdi. Ayrıca bir zararı olmaz dediler ama insanı rolantide geren bir durum.
  2. Merhaba , uzun zamandır yazmamıştım bu forma. Şu an 2015 yılında aldığım 2012 focus 3 1.6 TCDİ Titanium 115 ps (88.000km) arabamdan çok memnunum. Fakat mayıs 2018 tarihinde seyir halindeyken akü şarj lambam yandı. Aracı 3-5 km sürüp eve geldim istop ettim ve sonra tekrar marşa bastım akü lambası yanmadı. Bu olay ara ara olmaya başladı ve bende bunun sebebini araştırma yoluna gittim. Sonuç olarak ilk akla gelen araç çalışır vaziyette akü lambası yanarken bir elektrikciye aküyü kontrol ettirdim 14 volt civarında ölçüm yaptı dedi ki akü şarj oluyor. Sorun şarj dinamosunda olabilir dediler. Bende ara ara yanan lamba için pek önemsemedim. Taki köyde gezmeye gittiğimde araba istop vaziyette çocuklar radyoyu açmaları ve aküyü bitirmeleri sonucu ki ( araba sıfırdan beri kullanılan orjinal aküsü idi) bu en fazla 10-15 dk radyo açık kalmıştır. Marşa basınca (anahtarsız çalıştırma var) tık tık diye ses gelip göstergeler sıfırlanıp araba daki tüm elektriğin kesilmesi sonucu köyde kala kaldım. Sonra takviye işe yaramadı vurdurarak meçbur çalıştırdım ve istop etmeden 150 km yol yaparak ankaraya geldim. Ankara girer girmez ilk işim iskitlerde bir akücüye gidip aküyü ölçtürmek oldu. sonuç akü bitik dedi marşa basarken 8 volta kadar voltaj iniyor akü bitmiş dediler. Ford serviste 60 amper aküyü 72 amper orjinal ford aküsü ile değiştirdim. şarj dinamosunda bir sıkıntı yok galiba sadece akü den dediler sevindim bir akü ile kurtardık diye. Üç gün geçti Araç haraket halindeyken gene akü lambası yandı. Genelde iş ev arası 10-12 km gibi kullanım var. Arabayı 2015 den beri yaklaşık 3 yıl bu şekilde kullandım. Son 4 aydır bu sıkıntı çıktı. Forumları araştırdım şarj dinamosunda ki konjektör ve diyot değişse bile yani tamir olsa bile bir süre sonra akü lambası gene yanıyormuş. Focus 1 kullanıcısı bazı kişiler bu problemin beyindeki 162 numaralı dirençlerin arızalanması ve bu iki direncin yenilenmesi durumunda önce şarj dinamosunun sonra beyin tamirinin sonucunda sıkıntılarından kurtulduklarını beyan etmekteler. Acaba bu yöntem focus 3 lerde de işe yararmı ki ? Aküyü değiştirdik sorun çözülmedi bir sonraki aşama şarj dinamosunu kontrol ettirmek olacaktır. Bu sıkıntı hakkında tecrübesi olan ve çözüm bulan forum üyeleri varmıdır? Şarj dinamosunu tamir ettirmem sorunumun kesin çözümümüdür? Not: Resim ekleyemedim
  3. güven ford'a gittim orjinal kamera ve modüle 450 tl diyor. 600 tl de sony takımını alırsak, fiyat olarak yüksek mi acaba?
  4. peki orjinal kamera ve modül kaça mal olur bana ankara da? birde orjinal kamera plaka altına takılandan demi? sony takımı taktırınca yazılım uyumsuzluğundan bahsettigindonanımlar çalışmazsa serviste yazılım attırarak hallede bilirmiyiz?
  5. Merhaba aracı yeni aldım ve forumları dolaşırken sony panel ve ekran ilgimi çekti ankara da parça bulmak çok zor olmasa gerek. 2012 titanium arabadan sökülme bir sony ekran panel cd çalar var ama ekrana kamera takılabilme ve navigasyon olayını dogrulatamadım. benim arabamın iç görüntüsü budur alacagım sony panel ve ekranın 2012 titanium dan sökülmeden önceki resmi buda 2012 titanium dan sökülen ekranın arka girişleri. bu 2012 titanium araçtan sökülen ekranda geri kamera girişi var mıdır? bu cıkma sony takımı benim 2012 titanuim a taktırsam arabamdaki tümkomutları kullana bilirmiyim?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.