Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Furkan Hava

Üye
  • Toplam İleti

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

Furkan Hava Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara/Kars
  • Arabam:
    Focus Mk 4
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

535 profil görüntüleme

Furkan Hava's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Toplam Beğeni

  1. Haklısınız Corolla'nın yakıt tüketimi daha az, focus benzinli daha fazla yakıyor.
  2. Merhabalar, 2023 Corolla Dream X Pack ve 2022 Focus 1.5 Benzinli Titanium arasında kalsanız hangisini önerirsiniz, özellik olarak Dream X pack daha dolu gözüküyor fakat Focus'ta kaporta vb. kalite olarak daha üstün gibi, Focus'un liste fiyatı da sıfır Corolla'ya kıyasla daha yüksek.
  3. -Merak eden arkadaşlar için araç şuanda 1300 km ye geldi, atmosferik 3 silindir motor gayet sessiz, -Şehir içi yakıt tüketimi 9.3 gösteriyor, depo dolu şekilde 100 km akabinde 71 tl lik benzin aldım, yanlış hatırlamıyosam 7.24 Tl den, deposu 52 Lt, -0<100 değeri fabrika verisi 12.4 gösteriyor Performansta herhangi bir problem yaşamadım, rodaj sebebiyle üst devirlerde çok kullanmadım, -Lastiklerden kaynaklı olabileceğini düşündüğüm (60 yanak) ince çakıllı toprak, ıslak çamur olan yollarda arabanın altına doğru tozun toprağın fırladığını hissediyorsun, -Şanzıman Tam Otomatik, geçişlerde klasik bir tam otomatik gibi davranıyor, kararsızlığı yok, rampalarda ani gazlarda vites atarken geçişleri hissettirebiliyor ama bu çok şikayet edilebilecek bir durum değil, tam otomatik (kavrama değişimi, titreşim sorunu vb. olmadığı için) olduğu için zaten tercih sebebim oldu, -Trend x paket olmasına rağmen, elektronik el freni, autohold mevcut, -Aracın, bilirkişilerce şuan için ülkemizde çekilmiş test videosu yok, -Daha fazla tecrübe ettikçe araç hakkındaki gözlemlerimi/ düşüncelerimi yine yazarım.
  4. Yakup Bey’in dediği gibi N’ye almayalım o zaman autohold kullanıcam yada D’de tutup frene devam.
  5. Autholdu çok kullanmadım ama D’de duruyorken çok yük biniyor gibi oluyor, N’ye alınca rahatlıyor, 2008 tam otomatik focus vardı onda bu kadar yük binme/ gitme istediği yoktu, bide autohold’da denicem teşekkür ederim
  6. --1 dakika sonra eklendi-- Vites D’de iken yoğun gitme isteği var ışıklarda beklerken N’ye alma ihtiyacı duyuyorum sizde de öyle mi (?)
  7. Sağolun Ramazan bey, Araç şuanda 650 km’de, sabit 120 km hızla 200 km’de şehir dışı 5.9 gösterdi, şehir içinde yeni sıfırladım, 9.2 ile yaklaşık 20-30 km dir geziyorum. ilk bakım 15 bin km de veya 1 yıl sonra, şanzımanla ilgili dediklerinize dikkat edicem... “1.5 atmosferik 3 silindir” Dragon’da diyorlar , Ford hindistan fabrikasında üretilmiş, alüminyum blok kullanılmış, bana çok sessiz geliyor şuan motor, Detayları paylaşırım...
  8. Çok Teşekkür ederim Yakup bey , İnşallah kuru kavrama gibi sıkıntı yaşamayız.
  9. Focus, 1.5 benzinli, 3 silindir, otomatik aracımı yeni aldım, zamanla araçla ilgili izlenimlerimi paylaşıcam, GF15 kodlu Tork konvertörlü tam otomatik şanzıman kullanıldığı söylendi, aracın şanzıman yağının değişim zamanı ile ilgili bilgisi olan var mı(?)
  10. Kolay gelsin, daha önce 1.6 powershift benzinli focus aracım vardı şanzumanda kalkışlarda titreme yüzünden sorun yaşadım, 1.5. tdci powershift satın almayı düşünüyorum benzer sorun bu araçlarda da kronik olarak var mı (?)
  11. Yeni Ford Focus 1.5L Ti-VCT 123PS 6 İleri Otomatik (Benzinli) için Kars Cihan Otomotiv'de "çift kavramalı tam otomatik" denildi, ilk defa duyduğumu söyledim, konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi (?)
  12. Ünal bey Kolay gelsin bu sorunu hangi serviste çözdürdünüz?
  13. Muhtemel Sorunun Sebebi,1) Bitik balata diski çizer ve frene bastığınızda bu titremeyi hissedersiniz Balata değişse bile bu çiziklerden dolayı öter ve(ya) titrer. Genel olarak Torna çözüm fakat 2-3 tornadan sonra diskiniz incelir kırılabilir, 20bin Km 'deki araç için disk aşınması çok erken sanırım, Muhtemel Sebeb 2) Balans eksikliği ise direksiyon yüksek hızda titrer ve frene bastığındada bu titremeyi hissedersin...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.