Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mesut Özbek

Üye
  • Toplam İleti

    45
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mesut Özbek Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Batman
  • Arabam:
    Focus 1.0 Titanium Smart
  • Meslek:
    Öğretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

Mesut Özbek's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

20

Toplam Beğeni

  1. Evet ilan verdim.Hayırlısı olsun.
  2. Aslında bende bayiye satma yanlısı değilim ama olay şu: Birkaç gündür eşim için aracı otomatik bir araçla değiştirmeyi düşünüyordum. Hazır Ankara ya gelmişken seçenek çok olur diye oradan alayım dedim ama aracı satmam gerekiyor bunun için. Sanırım hemen de elden çıkaramayacağım. Bu yüzden hani orada şöyle kurumsal ya da bilinen bir yer var mı diye sormuştum? Ya da çözüm bulamazsam aracı Ankara girişinde park edip üzerine de satılık yazısı koymayı düşündüm sanırım böyle de satarım.
  3. Bugün bir otomobil sitesinde turboyla ilgili şu yazıya rastladım ve paylaşmak istiyorum: Start Stop Sistemi Turbonun Yağsız Kalmasına Neden Olur Mu? Peugeot 208 1.4 e-HDi Auto 5R'de görev yapan start-stop sistemi sürekli devreye girdiğinde turbonun yağsız kalma riski olur mu? Bu konu hakkında bilgi verir misiniz? Turbo, motorun maksimum torkunu ürettiği devirlerde tam kapasite çalışarak basınç üretir. Aracınızın da maksimum torku fabrika verilerine göre 1750 d/d'den itibaren oluşur. Buna paralel olarak turbonun yağsız kalıp zarar görme sınırı 1400 d/d civarıdır. Araç trafikte durduğu zaman motor devri 750 d/d'de iken turbonun dönüş turu buna yakındır. Motor durduğundaysa turbo da onunla birlikte durur. Bu nedenle turbonun yağsız kalması gibi bir sorun söz konusu değildir. Otomotiv mühendisleri, yeni bir sistem geliştirirken bunun aracın herhangi bir bölümüne hasar vereceğini tespit ederlerse ona uygun bir çözüm bulurlar. Bu turbo için de geçerlidir. Start stop sisteminin çalışmasıyla turbo zarar görseydi bu sistemi geliştiren mühendisler bu konuda da tedbir alırlardı. (kaynak: otohaber.com)
  4. İyi günler. Haftaya bir iş için Ankara da olacağım. Bildiğiniz 2. el araç alan Ford bayii var mı?Civar iller de olabilir. Aracımı satmak istiyorum hazır oradayken. Etrafımdaki bayiler 2. el araç almıyormuş. Sağolun.
  5. Katılıyorum. Bu motorların tüketimi performansına göre bence de iyi.
  6. Çok iyi walla. Sanırım yol koşulları yani daha az dur kalk ve birazda sabırlı kullanımla oluyor. Ben 7.0 ın altına daha düşemedim ama yine de bana göre iyi.
  7. Kalan menzil tüketimi çokta sağlıklı değil. Yani her zaman orada gösterilenden daha az gidiyor araç.
  8. Aslında benzer konular farklı başlıklarda geçiyordu ama ş.içi yakıt tüketimi konusunda tecrübemi aktarmak istedim. Tamamen ş.içi kullanımla, 44 litre benzinle ( 225 liraya doldurdum) 570 km yol yaptım. Aynı olayı 2-3 kez test ettim ve hepsinde yaklaşık aynı yakıt tüketimi çıktı. ( Soğuk Ocak ayında biraz daha fazla yaktı tabi) Arabamı ilk aldığımda 1600 km uzun yol yapıp getirmiştim şehirler arası oldukça iyi tüketimi vardı. Neredeyse lpg ile aynıydı . Ş.içi tüketimi de bana gayet iyi geldi. Aynı aracı kullanan değerli arkadaşların fikirlerini almak isterim.
  9. Aynı paspası 2 aydır kullanıyorum. Debriyaja temas sorunu yaşamadım. Biraz kaydığı doğru ama nihayetinde paspas işte çok dert etme.
  10. Bence harika olmuş yeni iç ve dış tasarım. Aracımdan çok memnunum ama 1.0 ecoboost otomatik şanzımanı duyunca bana da çok cezbedici geldi. 2015 yılını bekleyip göreceğiz eğer bütçemin çok üstünde bir fiyatla çıkmazsa aracımı hemen bayide takas yapmayı düşünüyorum. Bu arada lpg - dizel ikileminde kalan arkadaşlar varsa birde 1.0 motoru denesinler. Hele otomatiği de çıkarsa tadına doyum olmaz.
  11. Ecoboost motor bence çok zevkli bir sürüşe sahiptir. Basın gaza tadını çıkarın. 3-5 kuruş fazla yaksın ama zevkine varın.
  12. http://www.ebay.com/itm/FOCUS-Keyring-ST-RS-GHIA-Titanium-Sport-2-5-Pendant-Keychain-Tuning-/271368803462?pt=Apparel_Merchandise&hash=item3f2ed75486&vxp=mtr Bu linkte çok fazla çeşit var : http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=&_osacat=50431&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR2.TRC0.A0.Xfocus+key+chain&_nkw=focus+key+chain&_sacat=50431&_from=R40
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.