Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ahmet N.

Üye
  • Toplam İleti

    36
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ahmet N. tarafından yazılan her şey

  1. Hocam, Arabadaki menüler çok daha basit olacak ve sesle kontrol olacak diye söyleniyor ama ne kadar başarılı olur çıkınca belli olur.
  2. Applinke bakmıştım ben iPhone kastetmiştim az çok iPhone cu olduğunu biliyorum ..
  3. Android auto çok daha kapsamlı bunlar birbirinden bağımsız oluşturulmuş uygulamalar android auto ile resmen arabaya entegre olacak telefon.
  4. Doğru şu anda markette çok uygulama var ama hiçbirinde grafik arayüzü arabanın ekranında göremiyorsunuz. Android auto gelirse telefonun fonksiyonları arabanın ekranında olacak, şu anki uygulamalar çok sınırlı verilere ulaşabiliyor ve araba yazılımları açık olmadığı için geliştiriciler çok bilgi alamıyor. Android auto gelirse geliştiriciler de artık istedikleri birçok fonksiyona ulaşabilirler.
  5. Uzun zamandır akıllı telefonun fonksiyonlarının arabada kullanılması kafamı meşgul ediyordu sonuçta altı üstü 500 TL lik bir tabletin üretici tarafından üretimde arabaya entegre edilmesi iş görürdü ama araba markaları da multimedya konusunda hep geriden gelirler, en azından şimdiye kadar böyle oldu. Bir ara Audinin Apple ile birlikte çalıştığını ve adını hatırlamadığım bir markanın da androidle çalıştığını duydum ama henüz piyasada bir şey yok. Taki bugün Androidin gelecek sürümü olan Android L ile ilgili araştırma yaparken Android L'in bir bileşeni olan Android Auto'yu okudum ve işte bu dedim. Android Auto' da Cep Telefonunuzun nerdeyse bütün fonksiyonlarını arabanın ekranından kullanıyorsunuz ayrıca telefondan aracın hem sensörlerini okuyabiliyorsunuz hem de inputlarına ulaşabiliyorsunuz. Bu da şu demek Android markette bir sürü arabalar için uygulama demek. Sanırım genel hatlarıyla anlattım . Gelelim bizi üzecek noktalara 1. bizim arabalara olmaz (en önemli) 2. Gelecek makyajlı focusta da yok (benim bildiğim) 3.2014'te ancak kimi arabalarda desteği olacak Ama şu var belki de sadece arabanın multimedya cihazını değiştirerek desteği sağlayabiliriz. Ayrıntı: http://thaber.info/arabalar-icin-android-auto-19-09-2014 Unutmuşum Ford dahil 28 araba markası projeye dahil şu anda.
  6. Desteklemesinde sıkıntı olamayabilir ama dokunmatik olmayan ekranlarla çok kullanışlı olmaz diye düşünüyorum. Sürekli aşağı yukarı tuşlarla uğraşılmaz.
  7. Focusu destekliyor da kafama ABD deki büyük ekranlı mytouch (ismini yanlış hatırlıyor olabilirim) dedikleri sistem takıldı acaba sadece o sistemlerde mi çalışıyor. Bizim küçük dokunmatik bile olmayan ekranlarda çok bir işe yaramaz diye düşünüyorum.
  8. Merhaba arkadaşlar, bugün teknoloji haberlerine bakarken Automatic diye bir aparat obd II portuna takıldıktan sonra ford sync ile sycronize olarak telefonunuzun birçok özelliğini kullanımının yanında kendi uygulamalarıyla arabanın bir çok verisi takib edilebilecekmiş. Cihaz bir hafta sonra Amerika'da piyasaya çıkacakmış fiyatı 99 dolar. Benim arabada Sync olmadığı için en azından bu arabada işime yaramaz ama Sync olan arkadaşlar ilgilenebilir. Ayrıntılara buradan bakabilirsiniz.
  9. Teşekkür ederim . Sizin de hayırlı olsun.
  10. Başer için yorumumu güncellemek istiyorum: sakın yanından geçmeyin. Ben yetkili servis diye 1,6 ti-vct motoru daha iyi bileceklerini düşünerek onlara taktırdım. 2-3 gün önce araba tam lpg ye geçtiğinde stop etti ne kadar denediysem aynı şey devam etti, aradım bunları abi biz mi alalım sen mi getirirsin diye sordular ben de o sıra yoğun olduğum için siz alın dedim öbür gün sabah alacaklardı arabayı saat 9:30 da aradım abi yoğunluk var arayacağım seni dedi aradı 13:00 aldırırım dedi. 13:30 da aradım eleman açmadı cebini ve dönmedi. Cuma işim olmasına rağmen saat 9 da ben götürdüm. . 2 tane birbirinden amatör usta bakıyor birbirlerine birşeyler soruyorlar bir kabloyu kestiler biçtiler bir şey anlamadılar. Tabi bilgisayara da bağlamışlar, en son abi sen geç otur biz teker teker tesisatı değişip arızayı anlayacağız dediler. Kapatın dedim . Gittim içeriye servisin başındaki elemana gerekenleri söyledim çıktım . Bu gün de Macun köydeki olgun Lpg ye gittim taktı bilgisayara map sensörü dedi değiştirdi, lpg ayarını yaptı daha önce geçişlerde sarsıntı vardı ve gaz yemesi homojen değildi şimdi geçişteki çıt sesi olmasa lpg de olduğu anlaşılmıyor. Yetkili servis işi beni yanılttı daha önce atiker taktırmıştım gittim Bölge bayisine taktırdım 3 yıl kullandım tık dememişti. bu konuda bölge bayiileri genelde merkezden eğitim aldıkları için işlerini daha bilerek yapıyorlar. Diğer ustalarınki genelde ezbere dayalı yeni çıkan sistemleri anlamıyorlar ve marka farklarını bilmiyorlar hangi markada öğrenmişlerse aynı ayarlarla devam ediyorlar.
  11. 25. mesajda Landirenzo ve Başerden söz etmişim. Landirenzo şu ana kadar iyi, Başer yerine iyi bir Brc Bayisi öneririm.
  12. Çok emin olmamakla birlikte bazen sanki hissediyorum performans düşüklüğünü, pek performanslı kullanmadığım için çok dikkatli değilim bu konuda. Bagaj hacmi konusu biraz size kalmış simit taktırdım kenarlarına strafor koydular tabi bagaj kalmadı nerdeyse ben daha önce ince stepneyi çıkarıp alt saçla sıfırlamıştım bagajı bu seferde aynı şeyi yaptım üste koydukları bütün malzemeleri çıkardım alt sac ve tüp kaldı Ulus ta bir tane yer döşemecisine gittim kalın döşeme plastiklerden kestirdim bagajın altına tüpün etrafını keserek yani şu anda bagaj bir420 litre vardır. Bir ara halıfleks ile daha düzgün bir hale getirmeyi düşünüyorum.
  13. Gayet güzel çalışıyor 1200 km yaptım . Bir kusurdan söz etmek gerekirse lpg ye geçişte hafif sarsma var o da bir önceki aracımda da vardı sanki. Bugün yaptırsaydım herhalde Mavidenizlere brc taktırırdım. Nedenine gelince Landirenzo sübaplara garanti veriyor dediler. Bana verdikleri belgelerde öyle birşey yoktu aradım ben dönerim sana abi dedi hala dönüyor. Bir de pek güven vermediler bana, en son lpg takılmış ustayla konuşuyordum bana abi başka bir marka takıyorduk o sorun çıkardığı için landirenzo ya geçtik dedi. Sanki Landirenzo da henüz deneme aşamasında diye düşünüyor insan. Fiyat olarak 1715 tl. Daha önceki mesajlarımda Brc mavidenizleirn de fiyatı vardı. Tasarrufa gelince benim hesaplamama göre benzin harcaması da dahil %35-40 gibi bir tasarruf var.
  14. Taksitli 1750 ve sızdırmazlığı onlar yaptı yani 1715 tl ye mal oldu. Mavidenizler, brc için 1700 taksitli fiyat vermişti.
  15. Yorumlar için teşekkürler. Salı günü için randevu aldım Başer'den Landirenzo için, umarım doğru karardır..
  16. Merhaba Arkadaşlar Araba 1.6 benzinli olunca eninde sonunda lpg ciye yolunuz düşüyor. Şu sıralar ben de ciddi ciddi düşünmeye başladım ve araştırmaya başladım. Ankara da yetkili servis olarak takan Tan Oto Brc ve Başer Oto Prins ve Landirenzo var. Fiyat olarak bana Başer Landirenzo uygun. Focus 3 ve Landirenzo montajıyla ilgili yorumlarla pek karşılaşmadım. Ayrıca Başer Oto nun montajıyla ilgili de hiçbir yerde yorum bulamadım. Bu konularda yorumlarınız çok yol gösterici olacak benim için .
  17. Yol bilgisayarındaki menü mü yoksa programdaki menü mü tam anlamadım ama yol bilgisayarına göre cevap vereyim. Lastik basınç kontrol sistemini ayarlamak için lastikleri uygun hava basıncına ayarladıktan sonra yol bilgisayarında ayarını sıfırlıyorsunuz araba o şekilde hafızaya alıyor ilerleyen sürede lastik basınçları değişirse lastik basınçlarını kontrol ediniz diye uyarı veriyor. Bu uyarı menünün herhangi bir yerinde değil doğrudan yol bilgisayarında uyarı olarak görünüyor yani uyarıyı görmek için herhangi bir yere bakmaya gerek yok bir uygunsuzluk bulursa yol bilgisayarı hemen uyarıyı veriyor. Aynı zamanda araba olduğu yerde de farketmiyor basınç değişikliklerini hareket ettikçe sanırım esp veya abs modülü aracılığıyla lastiklerin dönme oranlarının değiştiğini fark edince uyarı veriyor. Bende 5 km sonra uyarı vermişti.
  18. Ozan Beyin de dediği gibi "TPMS with WBL" seçildiğinde çalışıyor. Windows 8 de ben de bayağı sorun yaşamıştım aygıt yöneticisinden deriverı kaldırmıştım olmuştu diye hatırlıyorum. Öncelikle aygıt yöneticisinden deriverı kaldırın ve biraz bekleyip veya bilgisayarı yeniden başlatıp deneyin. O da olmadı kablo takılıyken deriverları tekrar yükleyin . Yani her türlü versiyonu deneyin oluyor . Ben iki kere sorun yaşadım birinde windows 8 idi sonra windowsu 8.1 güncellemiştim orda da olmuştu ikisinde de her ihtimali deneyip çözmüştüm.
  19. Arkadaşlar bilgi olsun lastik basınç da çalışıyor. Sensörlü olan değil de wbl li olan seçenek seçildiğinde oluyor. Kışlık lastikleri değiştirirken lastikçi farklı farklı hava basmış kontrol edin diye mesaj çıktı tabi 5 km gittikten sonra. Emeği geçen herkese teşekkürler hill holder baya rahatlık
  20. ÖTV zammı model ile ilgili olmasın? yani 2013 model araç 2013 teki vergilere tabi 2014 model ise 2014 teki vergilere.. ocak ayında araba satışı patlar diye bir çok haber var 40 000 otomobil stoğunun olduğu söyleniyor ve bu stok bitinceye kadar da zam olmaz diyolar... edit: en azından vergiden kaynaklı zam olmaz diye düşünüyorum
  21. Ben de hafta sonu gittim servise . Üretim tarihi itibariyle herhangi bir şey yapmaya gerek yoktur tarzında bir şey yazmışlar servis kağıdına. Cem Bey'in de dediği gibi belli bir serideki araçlarda parçayı değiştiriyorlar.
  22. Satıcı olayında kimsenin ekmeğiyle oynamayalım diye öyle birşey yapmadım ama biraz önce yukarıdaki mesajı şikayet olarak otosan a attıım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.