Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

uğur aşanel

Üye
  • Toplam İleti

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

uğur aşanel Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    ankara
  • Arabam:
    2011 Focus II titanium
  • Meslek:
    astsubay
  • Cinsiyet:
    Bay

uğur aşanel's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Bende de aynı sorun vardı çelik supap taktirdim tolantide motorun çalıştığını bile anlamıyorsun artık
  2. bugün zaten lpg taktırdığım yere gitmem gerekiyordu filtre değiştirme zamanı geldi. orada tekrar bilgisayara bağlatırım. taktırdığım yerden de kalite açısından pek şüphem yok iç anadolu bölge bayii aynı zaman da. Taktıralı yaklaşık 2 sene oldu son 8 aylık dönem de böyle bir sorunla karşılaşmaya başladım. İnşallah çözüm bulabilirim. ama yine de ankara bölgesinde iyi bir ford ustasına ihtiyacım var. bu konu da bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim.
  3. aracım 2011 focus II titanium benzinli brc marka lpg sistemi mevcut aracımda. 7-8 ay kadar önce aracımda ara sıra kesiklikler başlaması ile motor ikaz lambası yandı. bobinin arızalı olduğunu söylediler bilgisayara bağlayıp bende bobinle beraber buji kablolarını ve bujilerini değiştirdim. bu ji olarakta bosch un lpgli araçlar için ürettiği platinyum uçlu bujileri taktım. yaklaşık 5 bin km sonra yine başladı bu titremeler. bujileri söktüğümüzde bujilerin ömrünün bittiğini gördük değiştirince yine sıkıntım geçici bir süreliğine bitti. fakat yine aracımda titremeler başladı. bu titremeler benzinde ya da lpg de çalışıyor olması farkettirmeksizin oluyor. sanırım yine bujilerin ömrü doldu ama daha değiştireli 2bin km kadar oldu. servislere güvenim zaten uzun süre önce tamamen bitti. gittiğimde yapacakları şey bobini ve bujileri değiştirmek olacak ama zannediyorum ki bu da benim sıkıntımı sadece öteleyecek. başına bu tarz sıkıntı gelmiş olan varsa tavsiyelerini bekliyorum ayrıca da ankarada bildiğiniz özlelikle oto elektriğinden anlayan kesin senin derdine bu adam çözüm bulur diyebileceğiniz birisi varsa bilgilerini benimle paylaşırsanız sevinirim.
  4. kusura bakma amacım burada kimseyi rencide edecek tarzda konuşmak değil. daha önce bu sorun başınıza geldiyse mutlaka göz önünde bulunduracağım. belki serviste ki ustaların aklına gelmemiştir. sadece bu konu arabadan çok soğuttu beni. hatta arabayı satıyordum neredeyse ilanı verdim müşteri de çıktı son anda vazgeçtim. rot ve buji kablolarını özellikle tekrardan baktıracağım. daha önceden başınıza aynı sorunun geldiğini bilseydim yaklaşımım farklı olurdu.bu arada bunun fırçayla ya da askerlikle alakası yok farklı yerlere çekmezseniz de konuyu sevinirim. hepimizin burada fikirlerini açıkça söyleyebileceği bir ortam olarak görüyorum yanlış kelimeler kullanırsak da bunları daha da yanlış cümlelerle pekiştirmek sadece sorunu büyüteceğini düşünüyorum.
  5. ön takımda sorun olmadığını söylediler. ben bir de sanayi de bir yere gideyim bari brc servisine gittiğimde balanscıya gitmiştik orada da sağ ön rot dediler ama serviste baktıklarında ön takımda sorun olmadığını söyledikleri için ihtimal vermemiştim üstüne 3 servis dolaşınca malum
  6. arkadaşlar böyle basit şeyler değil sorun tam anlatamadım sanırım 3 ayrı servis ortalama 3 haftaya yakın serviste kaldı araç sizce sorun buji kablosunda mı? ayrıca buji kablosu sorun çıkartsa belirli bir devirde değil bunu sürekli yapar. bendeki sorun sürekli değil. sadece daha önce söylediğim periyotta yapıyor. çok ince bir arıza. bunu ancak daha önce başına gelen bilebilir ya da bu işi ankara da yapabilecek bir usta önerebilirseniz sevinirim.
  7. lpg sistemini komple iptal edip 1000km kadar kullandım değişme yok. yazılımsal değil o da güncellendi. başka bir aracın beyni benim araca benimkisi de o araca takıldı yine aynı. ustanın en son söylediği aracınla o kadar çok uğraştırdı ki mesleği bırakıcam nerdeyse ) durum vahim yani. bende motordan anlarım branşım bu ama bu arızayla ilgili aklıma gelen en ufak birşey yok. yokuşta en ufak bir zorlanma yok. çekişte de dediğim gibi sıkıntım yok. sadece 2000 devir aralığında yokuşta özellikle titreme var. bunu da 2. ve 3. viteste yapıyor.
  8. arkadaşlar benim aracımda kıl bir sorun var. aracım 2011 model focus sedan 1.6 titanium. nedense yokuş çıkarken 2. ve 3. viteste 2000 devir civarında aracım titreme yapıyor. bu titreme sadece 2000 devir civarında oluyor. mesela o devri hızlı geçersem titreme hissedilmiyor. çekişten yana sıkıntım yok. 3 farklı servise götürdüm. ön takımda balans vs gibi sıkıntı görünmüyor. en son toplamda 2 hafta serviste kaldı aracım.hiçbiri çözemedi. yaklaşık olarak 8000 km bu şekilde kullandım artma ya da azalma olmadı. ustanın söylediği motorla ilgili bir sıkıntı olduğu. aracımda brc marka tüp takılı. brcye de gittim verilerde herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. lpg takılı olduğu için motor kısmı garantiye girmediğini söylüyor usta. tamam bana sorunun ne olduğunu söyleyin ona göre yaptırayım diyorum bu sefer kesin emin değilim deyince bende güvenemiyorum. masrafından ziyade silindir kapağını falan sökmesi de sorunun çözümü olmayabilir. servisten ziyade sanayi de çözüm aramaya başlayacağım sanırım. ankara da tavsiye edebileceğin işinin ehli usta var mıdır? bu sorunu daha önce yaşayan ya da duyan arkadaşlar varsa da beni bu konuda aydınlatmalarını sabırsızlıkla bekliyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.