Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Erdal Kızılyar

Üye
  • Toplam İleti

    19
  • Katılım

  • Son ziyaret

Erdal Kızılyar Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    1.6 ghia
  • Meslek:
    dış ticaret
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

357 profil görüntüleme

Erdal Kızılyar's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

5

Toplam Beğeni

  1. Herkese iyi forumlar, 45 günlük acemi birliği ardından yeniden aranızdayım, askere giderken abime sağlam teslim ettiğim mk2 aracıma bugün binmek için kumandası bulunan tuşa bastığımda şöför kapısı açılmadı diğer tüm kapı kilitleri çalışıyor fakat şöför kapısı açılmıyor bir türlü ne yaptımsa dışardan açamadım fakat içerden açılıyor sorun ne olabilir kendi çabalarımla yapabileceğim bir şey var mı yoksa bir elektrikçiye mi göstermeliyim?
  2. Konuyu hortlatmış gibi olacağım fakat cumartesi günü arkadaşımın aracını muayene için Tüvtürk dudullu şubesine götürdük , camlarda film vardı biz ondan dolayı ağır kusur yazarlar mı acaba diye beklerken görevlinin bize verdiği kağıtta ağır kusurlu trafiğe çıkamaz lpg kabloları düzgün serilmemiş yazıyordu bunun ne demek olduğunu sorduğumda ise abi kablolar jant bağlamak için kullanılar cırt kelepçelerle bağlanmış buna onay çıkmıyor bunun için yeni bir parça var onların monte edilmesi gerekli dediler. bizde en yakın lpg servisine gittiğimizde o bahsi geçen cırt kelepçeleri kesip attılar yerine 5-6 adet kalitesiz ve hiç bir güvenliği olmayan ( servisin beyanı bu şekildeydi) plastik parça taktılar ve aynı gün yeniden muayeneye soktuğumda aracı geçti sorunsuz bir şekilde lpgli aracı olan ve muayeneye girecek olan arkadaşları bu konuda uyarmak istedim yok yere zaman ve para kaybı oluyor çünkü bizde o 5-6 tane plastik için 50 lira para aldılar belkide kendi aracımın servise götürseydim arkadaşımın aracı ücretsiz yada düşük maliyetle halledebilirdik edit : tüvtürk istasyon giriş ve çıkışlarında bulunan yamyamlara yem olmayın.
  3. Arkadaşlar herkese ayrı ayrı saygı ve sevgilerimi iletiyorum ayrıca verdiğiniz bilgiler içinde çok çok teşekkür ediyorum böyle bir ailenin ferdi olmaktan da mutlu olduğumu ayrıca belirtmek isterim.
  4. Biraz geç cevap verdim kusura bakmayın, verdiğiniz bilgi için teşekkürler bende sizin yazdıklarınıza benzer bilgilere sahibim fakat gel gelelim insanlara bunu anlatmak sancılı bir süreç oluveriyor bir anda
  5. hocam belirttiğim gibi yarım otomatik olarak bir tane ilan var sahibinden.com da oda 2005 model hb bir araç çıkıyor otomatik olarak arattığımda ise 160 adet araç çıkıyor. Otomatik ghia sahipleri araçlarını satıyor fakat yarı otomatik araç sahipleri satmıyor ise bu orantı anlaşılabilir ki böyle bir oran gerçekliğe aykırıdır diye düşünüyorum , diğer marka model araçlarda tam otomatiklerde M/S modu yok evet ama gördüğüm ve kullandığım tüm focus 2 lerde vites kutusu bu şekildeydi dediğim gibi yanlızca bazılarında S bazılarında ise M modu vardı. aracım 1.6 benzinli , ruhsatta da bir bilgi göremedim otomatik yada yarım otomatik gibi , sinir krizi geçirme noktasına kadar getiriyorlar insanı kullanma kılavuzuna baktığımda tam otomatik olarak benim aracımın vites kutusuna benzer bir görsel bulunuyor fakat dediğim gibi tam emin olamadım.
  6. İyi forumlar , Böyle büyük bir ailenin parçası olmak güzel bir şey kafama takılan bir şey olduğunda rahatlıkla soracağım bi platforma dahil olmak ise daha da güzel. Daha önce de bahsettiğim gibi 2008 model focus 2 ghia model bir araç aldım ekim ayında fakat kim görse "Bu otomatik değil yhaa yarım otomatik bu sana otomatik diye vermişler " diyorlar sahibinden.com üzerinden araştırdığımda ise ghia donanımda yarım otomatik araç bir tane çıkıyor, kullanma kılavuzuna baktığımda ise vct adında bir şanzumandan bahsediliyor anlamlandıramadım yardımcı olurmusunuz ? Aracımın otomatik olduğunu biliyorum fakat insanların ağzı çorba değil ki süzesin demişler. aracımın vites görüntüsü ektedir. Ayrıca bazı araçlarda P/R/N/D/S+ - var benim aracımda ise P/R/N/D/M+ - arasındaki farklılıklar nedir
  7. Aynen hocam birde tam can alıcı yer yani bir şeyle tutturmanız lazım yoksa makaraya sarıyor kapı içine gidiyor çıkarana kadar neler çektim. Akşam çengelli iğne ile tutturdum araçtan inecektim yıkamacımı aradım sordum abi biz gördük bi parça koyduk oraya dediler internetten bulmuştum o parçayı oda orjinal değil zaten baya sıkıntı oldu ama bulunca dediğiniz gibi dünyalar benim oldu
  8. o gün yıkarken yerde görmüşler alıp koltuk arkasındaki cebe koymuşlar dün aradım sormak için abi oraya bi parça koyduk biz ona bir bak istersen dediler. Baktım oraya koymuşlar saolsunlar gerçi çok bi para değil çiftli satılıyor 15 tl o klips ama yok yere masraf olacaktı
  9. çok teşekkür ederim nasıl çıkar yerinden nasıl kaybolur anlam veremedim.
  10. iyi akşamlar hayırlı forumlar 2008 model ford focus ghia bir araca sahibim , cumartesi günü bir yolculuğa giderken arka koltukta oturanlar güneşten rahatsız oldu ve bende aracın makam perdelerini çekmelerini söyledim şöför tarafındaki makam perdesini kapattılar ama yolcu tarafındaki yok dediler nasıl olmaz diye düşünürken gideceğim yere indiğimde baktım gerçekten de makam perdesi yoktu daha sonra baktım kapı ile döşeme arasına gitmiş klips çıkmış ve perde makaraya sarmış perdeyi çıkardım fakat klips yok ortalarda cumartesi günü aracı yıkamaya götürdüm acaba orada silerken mi yaptılar klipsi de attılar sanırım. o klipsleri nerede, ne kadara bulurum veya daha önce böyle bir sorunla karşılaşmış olan arkadaşlar var ise nasıl bir çözüm buldunuz.
  11. herkese merhabalar en uygun konuyu burada buldum , bende ford focus 2008 model ghia var bazı araçlarda görüyorum kumandadaki bagaj açma butonuna basınca bagaj kendiliğinden açılıyor bu sistem için çok paralar istiyorlar ve araştırdığımda kalıp yayı ile bu sistemi yapabileceğimi öğrendim aracına uygulayan yada nerden temin edeceğim konusunda bir bilgisi olan var mı acaba ?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.