Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Osman Bayraktar

Üye
  • Toplam İleti

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Osman Bayraktar Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    16 Focus 1.6 TDCI Titanium HB
  • Meslek:
    Grafiker
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

384 profil görüntüleme

Osman Bayraktar's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

19

Toplam Beğeni

  1. Teşekkür ederim bilgilendirme için. --1 dakika sonra eklendi-- Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  2. Arkadaşlar merhaba, Youtube'da dolaşırken aşağıda paylaşmış olduğum videoya denk geldim. İlk etapta farklı birşey olmamakla birlikte, videonun ilerleyen dakikalarında mirror link özelliğinin Sync 2'de çalıştırıldığını görüyorsunuz. Bilgisi olan arkadaşların bu konuda yorumlarını duymak isterim. Ayrıca HDMI bağlantısını da nasıl yaptığını merak etmiyor değilim.
  3. Aracımla ilk uzun yolculuğumu pazartesi günü itibariyle bitirdim. İstanbul Avcılar'dan başladığım yolculukta ilk durağım Akçay'dı. Yol müsait olduğu için yolun %70 lik dilimini 105 ile 110 arası hız sabitleyici kullanarak ve yer yer arabayla da ilk uzun yol deneyimim olduğu için 150-160 hızlar arasında geçtim. Akçay'da 50 km civarı şehir içi tabir edebileceğim kullanım tarzı ile bitirerek İzmir'e doğru yolculuğuma devam ettim. İzmir'den Çeşme'ye git gel dışında yaklaşık 25 km lik şehir içi tabiri kullanım gerçekleştirdim. Bundan sonra ki durağım Antalya oldu. İzmir Antalya arasını 110-120 km'lik hız ortalaması ile bitirdim. Antalya'da da Side, Kemer, Phaselis, Olimpos, Kumluca gibi yerlere gezilerim oldu. Açıkçası bu gezilerde hız ortalaması için sabit yol malesef yok. Yeri geliyor 1. vites yeri geliyor 6. viteste gidebiliyorsun. Son olarak ta Antalya İstanbul yolculuğunu da 110 km hız altına düşmemek kaydıyla yer yer 140-160 km hızlar ile gezimi tamamlanmış oldu. Yakıtımı İstanbul'da 4,35 tl'ye, İzmir'de 4,40 tl'ye ve son olarak Antalya'da 4,45 tl'ye aldım. Toplamda 575 tl'lik yakıt aldım ve 2700 km'lik yolculuk yaptım (Muhtemelen 400 km civarı şehir içi tabiri kullanım). Araç ortalama yakıt değeri 4,8 lt, reelde ise 4,84 lt olarak gerçekleşti. Muhtemel daha aşağısını görmek mümkün. Ama sabır gerekiyor.
  4. Aracımı teslim aldıktan sonra depoyu fulledim. İlk atımda 47 lt yakıt aldı. Toplamda 800 km yol yaptıktan sonra, yakıtta azaldığı için tekrar fulledim. 46 lt aldı. Yol bilgisayarında 5.5 lt ortalama tüketim göstermesine karşın, yaptığım hesaba göre 5,75 lt'lik tüketim söz konusu. Yol bilgisayarı ile yapmış olduğumuz hesabın tutmaması normal mi?
  5. Ağzından bal damlıyor Yakup bey İlk şehirler arası yolculuğumda paylaşacağım.
  6. Aracımı teslim alalı 5 gün oldu. Şuan 200 km'de. Tamamını İstanbul şehir içinde kullandım. Yol bilgisayarından aldığım değer, 5,6 lt ile 5,8 lt arasında değişiyor. Açıkçası araç yeni olduğu için beklediğim ortalama 6,5 lt civarındaydı. Bu değerleri görünce fabrika verilerini yakaladığımı görüyorum. Çok mutlu oldum dersem yeridir. Kullanma kılavuzunda ilk 1500 km'de aracı zorlamayın ibaresini gördüğüm için şuan sakin kullanım tercih ediyorum ve yol bilgisayarının vites yükseltme, azaltma talimatlarına uyuyorum. Şehirler arası yolculukta 4 lt ile 4,5 lt arası değerlerini yakalayabileceğimi öngörüyorum ama bakalım kısmet.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.