Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ömer Beyoglu

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ömer Beyoglu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Çorum
  • Arabam:
    Focus 2,5 tdci Titanium
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

502 profil görüntüleme

Ömer Beyoglu's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Merhabalar, konuyu epeydir takip ediyorum. Çok uzayınca değişik mecralara kaymış gibi biraz. Neyse, Salı günü aradılar, Çorum Evlüce Ford Bayisine geldi yeni focus. Tokat' tan Çorum' a gelir gelmez koştum hemen bayiye. Yanıma özellikle DSG Passat ı olan bi arkadaşı da aldım. Kıyas yapar diye. Hemen teste çıktık görevli bayan ile. Araca binerken kapının ne kadar ağır olduğu dikkatimi çekti. Güvenlik iyi gibi. Koltuğa oturunca, eski nesil Focus un o karmaşık görüntüsü gitmiş. Gayet ferah, konsol çok hoş olmuş. Direksiyon tasarımını beğendim. Direksiyon üzerindeki kaplama deri hissi vermese de, ergonomisi güzel. Renkli ekran çok hoş duruyor. Kalitesi de cabası, arkadaşım park ederken bakmış, BMW deki ekranın aynısı dedi. Sıcak asfalttan döşeme taş yola girdik özellikle, kabin içi izolasyon gayet güzel. Heleki benim Focus 2,5 Hatcbac e göre çok iyi. İç Kısımda bulunan plastikler 1 tık daha iyi, ama bi Golf kadar değil. Sonunda arka koltukları adam etmişler, gayet rahat. Tavan yüksekliğinde problem yok, arka koltuk yan cepler korunmuş. Koltuk kumaş kalitesi iyi ama renk seçeneği yok, neden diye sordum, temin süresi dedi bayan. Arka kapı camlarının yükseklikleri düşmüş, doğal olarak güneşlikler iptal. Gelelim en merak edilen noktaya; İlk çıkan PS deki kavrama problemleri aklımdaydı hep binmeden. Bu şanzımanda değişiklik var mı bilmiyorum ama bana çok iyi geldi. DSG Passat çı arkadaşa sordum O da çok İyi olduğunu söyledi. Eğer arıza vermezse gerçekten çok keyifli. S modda 3500 devirde vites atıyor, manuelde ise kontrol sizde zaten, ama kulakçık olayı biraz tecrübe istiyor gibi. 300 N tork değerini görünce çok heyecanlanmıştım ama maalesef kalkıştaki dizel gecikmesi hala aynı gibi. TUrboya geçtikten sonra iyi güzel ama işte... Ara hızlanmalar güzel, aracın daha 250 kilometrede olduğunu hesaba katınca daha da iyileşir gibi geliyor. Son olarak opak stok titanium için 84.000 TL fiyat verdiler. Bakalım benim 2,5 için takasta ne sayacaklar haber bekliyorum. En son 2,5 Focus çıktığında Keşşşşşşke benim olsaydı demiştim, herhalde son nesil Focus içinde Keşşşşşşşşşşşke benim olsa diyorum, ama zor gibi. Ford markasından benim yüzümden kaçanlar bile bu kasa için olmuş dediler, artık hayırlısı bakalım.
  2. Yurt dışında hangi siteden var acaba, ben baktım bir iki siteden daha pahalıydı. Adresini verirseniz bende alacamda.
  3. Ömer Beyoglu

    Volant Arızası

    2011 Tdci titanium focus um var. Geçen hafta servisten tanıdık bi usta ile deneme sürüşüne çıktım ( aracımı yeni aldım da 48000 km de). Yokuş yukarı 3. 4. viteslerde gazı bırakıp tekrar bastığı anda çok ufak bi boşluk oluştuğunu farkettim, düz yolda kesinlikle farkına varılmayan bişeydi. Serviste altına baktı birşey bulamadı, daha sonra volant ya da şanzıman arızası olabilir dedi. Söktüler, volant ın arızalı olduğunu söylediler. Bugün garanti kapsamından mı yoksa kullanıcı kaynaklı mı olduğunu haber verecekler. Sorum şu ki; tdci focus 2 lerde kronik bir volant arızası var mı? ( 407 lerde varmış ), 3 yıllık bir arabada kullanıcı kaynaklı böyle bir problem oluşur mu? ( sportif kullanımdan falan )
  4. Bende 2011 focus 2 tdci var, geçen hafta ben de temizlettim ( 47 000 km de ) performans olarak %5 civarında farkı var fazla değil. Çorum ford servis sağolsun benden 250 tl aldı, güya sürekli müşteriyiz. 45000 bakımında mecburi gözüküyor servis listesinde.
  5. Cem bey, dün çıktım yola 3100 devire sabitledim 4. viteste 30-40 dakika kadar sonra arabayı biraz zorladım. Düşük viteslerde hızlanma az da olsa iyileşti ama hala tatmin olmadım. Ayrıca bir sorum daha olacak, garanti 2 hafta sonra doluyo. 2 yıl garanti uzatmak için 650 tl ücret istediler, garantiyi uzatayım mı, değer mi?
  6. Aracın ilk sahibi dediğiniz gibi gayet sakin kullanmış. Ben ise şehir içinde normal hızlarda kullanırım, ayda 1-2 defa şehir dışına çıktığımda devirli kullanırım. 2. ve 3. viteste gerçekten arabanın ivmelenmesi çok yavaş. Neredeyse benzinli gibi. Ben hep 2. vitesin insanı koltuğa yapıştırdığını duymuştum. Yakıtı sürekli opet ten alırım, yakıt konusunda sıkıntı yok, motor arızasıda vermedi. 4 ve 5. viteslerde turboyu hissettiriyo araç, turbo sıkıntısı varmıdır bilmiyorum. Haftaya serviste hem filtreleri hem de dpf yi kontrol ettiririm. Turboya da baktırırım artık. Arka cam resistans olayını bi yerde okumuştum. Araç ısınmadığından bazı ısıtıcıları devreye soktuğunu bu nedenle de şarz da yapmadığından akünün çabuk bittiğinden falan bahsediyordu.
  7. Arkadaşlar merhaba, benzinli focus umu satıp yerine 2011 tdci titanium focus 2,5 aldım. Aracım 47.000 km de. Aldığım şahıs 45000 bakımını sanayide yaptırmış. ( ilk iki bakım serviste ) Garanti bitmeden servise götürdüm ve dizel partikül filtresinin temizlenmesi gerektiğini söylediler. ( Çorum evlüce ford ) Sitede araştırma yaptım epey. Sorum şu; aracım 2. ve 3. viteslerde yavaş hızlanıyor, sanki benzinli gibi. 4 ve 5. viteslerde hızlanma daha iyi. Dpf temizliği performansa etki ediyor mu? ayrıca araç arka cam rezistansını çalıştırıyor kendiliğinden, bu da dpf den dolayı sanırım. Haftaya servise gidip temizliği yaptırıcam, ayrıca garantiye girer mi bu dpf temizliği, sıvı ekleme falan. Bilgi birikimli tecrübeli arkadaşlar bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum, saygılar.
  8. Dostum o kapağı tekford.com.tr den bulabilirsin, bugün gezinirken görmüştüm.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.