Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

özgün öztürk

Üye
  • Toplam İleti

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

özgün öztürk Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    focus 1.0 ecoboost titanium
  • Meslek:
    mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

özgün öztürk's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Toplam Beğeni

  1. Geçmiş olsun.Tabi ki kesin bir tahmin yapmak zor. Önceliğiniz kroniklerşmiş olan bir durum olan ateşleme bobininizi buji kablolarınızı ve bujilerinizi kontrol ettirin derim çünkü orjinal ürünler(fomoco veya motocraft) focuslarda lpg kullanımında çok kısa sürede arıza yapıyor. o yüzden uzun bir süre bosch lpg için özel ürünler kullandım(bosch lpg bobini-bosch iridyum lpg buji-kablolar orjinal sadece ölçtürün). Subap vs yüksek maliyetli işçilikleri ileri planlar arasına alın bence.
  2. Herkese merhabalar, 4.nesil ile beraber 1.6 atmosferik motor seçeneği kaldırılıyor diye birkaç yazıya denk geldim. Benzinli cephesinde yeni neslin 1.0 ecoboost 100-125-140 bg versiyonları olacağı yönünde. Ama pek de kesin bilgiler değil tabiki. Kendim de 1.0 ecoboost 125 beygirlik Focus'a sahip olduğum için( Çok memnunum 6-6.5 lt-İstanbul ), VW cephesinin benzinli araçlarında dahi turbo motora yönlendirmesi gibi bir durum olursa Ford tercih edecek kullanıcılar arasında bu motor daha fazla tanınabilir düşüncesindeyim. Bilgisi olan arkadaşlar var ise merakla geri dönüşlerinizi bekliyorum.
  3. Teşekkür ederim. Uzun süreli denemeler beyin jimnastikleri usandıran usta yorumları sonucunda sorunu veya sorunları kendimiz de bulabiliriz bu ustalar anlamıyor derken focus ve lpg ilişkisini çözdük. Umarım bu konudan muzdarip olan birçok focus kullanıcısına (eminim vardır focusların direksiyon hidrolik pompası gibi bir kroniğidir lpg sonrası rölanti sorunu) yardımcı olabilmişimdir.
  4. konu üzerinden çok uzun zaman geçmiş ama bildiklerimi yazmak istiyorum.8 sene lpgli focus mk2.5 1.6 ti-vct motor lpgli kullanmış birisi olarak lpg kullanımlarında focus bu arızayı elbet yapıyor. sebebi farklı zamanlamalı subap ateşlemesi. çözümü bosch lpg özel bobin kalitesinden emin olduğunuz buji kabloları ve yine bosch marka iridyum lpg bujisidir. kesinlikle gazı taktırdığınız yere aracın benzin ve gaz performansını eşitlemesini isteyin az yakması için fakir gaz hava karışımı ile motor zorlanmakta ve subaplar ısınmaktadır. ayrıca bu işlemleri yaptırmadan önce kelebek temizliğinizi de yaptırın. sorunun çözüldüğünü aracın sesinin azaldığını sarsıntının bittiğini göreceksiniz. ayrıca lpg cinizden motor ısısı yeterli düzeyde olduğunda lpg ye geçiş süresinin ne kadar sürede olduğunu sorun.eğer 15 sn'nin altında ise bu seviyeye çekmesini isteyin. motor sıcak iken kısa süreli şehir içi stop etme ve çalıştırma durumunda motor sıcaklığı yeterli seviyede olacağından çalıştırdıktan hemen 3-5 sn içinde lpg ye geçecektir. bu geçiş motor ecu su ne lpg ecusu arasında uyumsuzluk yaratarak ateşleme sistestemlerini yormaktadır.ayrıca araç üzerinde eminim ki fabrika ateşleme bobini bulunmaktadır. bu yanlıştır. her benzin lpg geçişi esnasında 40000 voltluk bir gerilime mağruz kalan orjinal bobin bu seviyeye dayanamaz. bi süre sonra bir anda çekişte kesilme düzelme rolantide sallanma araç sesinde artma vs gibi sorunlar yaratır. bir önceki yorumumda söylediğim adımları ustalarıza kulak asmadan yok abi onunla ilgisi yoktur vs gibi çok bilen ustaları dinlemeden uygularsanız sorununuz çözülecektir. tecrübeler ile sabittir. sattığım focus lpg li aracımla ilgili bakım vs gibi uygulamaları halen yeni sahibi ile birlikte yapmaktayız.gittiğiniz ustaların bir çoğu bu gibi tekleme silkeleme gaz yememe türevi arızalara istanbul başta olmak üzere subab arızası demektedir. kesinlikle bir kuruş para vermeyin. subablar otomatik ayarlıdır ayarı bozulmaz bu araçlarda. subab yakma sorunu ise katkılı gaz kullanan araçlarda yaşanmaktadır. aygaz plus milangaz plus bilmem ne nitro gibi. yakıtınızı shell bulamazsanız bp gaz kullanınız ve katkısız olup olmadığını sorun. subablara zarar verdiği gibi bu katkılı yağlı yakıtları lpg enjektörlerinizin de tıkanmasına sebep olacaktır. 4500 devri geçmeden yani çok aşırı zorlamadan kullanılan focus lpg li araçlarda sıkıntınız çok aksi bir durum olmadıkça yaşanmayacaktır. sonuçta bu bir ekonomi yakıtıdır yüksek devir yüksek hız taleplerinizde benzine almalısınız. bunu yapmadığınız takdirde ekonomi yapmak isterken yeni sıkıntılar ile zaman ve para kaybedebilirsiniz.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.