Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Erdem Ceylan

Üye
  • Toplam İleti

    30
  • Katılım

  • Son ziyaret

Erdem Ceylan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bolu
  • Arabam:
    Focus 1 2003 1.6 Ghia
  • Meslek:
    Kamu
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Erdem Ceylan's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

14

Toplam Beğeni

2

Forum Yanıtları

  1. merhaba arakdaşlar 94 binde aldığım 2003 focus hb ghia aracım 118 binde. ağustos muayene öncesi tüp taktırmayı düşünüyorum. otogaz servisi olarak candan mühendisliğe gideceğim istanbul. aracımda şuan bir sorun yok ancak lpg montaj öncesi yapmam gereken birşeyler varmı. aracımın yağ filtre buji vs bakımları yapıldı bir sorunum yok. ancak boğaz kelebeği temizliği felan yaptırmadım hiç. rönalti sorunum felan yok. yinede baktırmam gereken birşey varmı dersiniz. boğaz kelebeği sonrası adaptasyon diyorlar bu nedir. gereklimi. boğaz kelebeğini sökmeden balata spreyi ile temizlemek yeterlimi. temizlenmesi gerektiği nasıl anlaşılır. bu boğaz kelebeğiyle ilgili detaylı bilgiler paylaşabilirseniz sevinirim.
  2. merhaba arkadaşlar geçen hafta arabayı bakıma soktuktan sonra motoru da bi güzel temizlettim. dün motordan kötü bir koku geldi ve kaputu açınca baktım ki içine kedi girmiş her yere sıçmış. neyse azcık kızdım ama temizlik yaparken bir tane hortumun yarık olduğunu farkettim. hemen sanayiye gittim usta bi tane geçici hortum taktı ama ben orjinalini alıcam o ayrı mesele. bu parçanın birçok faydasını okudum kontrol etmek isteyenler için fotolarını atıyorum. kırmızı oklarla yerlerini tarif etmeye çalıştım. parça ve fiyatı aşağıdaki linkte. fotoğraf eklerken tanesi 4mb olunca biraz küçültmek zorunda kaldım ? https://www.hepsiburada.com/bsg-ford-focus-karter-havalandirma-hortumu-1998-2004-p-HBV00000A21UC?magaza=parcafilosu&wt_gl=cpc.nelk.6817-oto.pla&gclid=CjwKCAjw_47YBRBxEiwAYuKdw1_Kz06g9N1WQFoC4FOg-y6CYA5cvA_3528q9IgE1nr7R5Teuj-ISxoCMcwQAvD_BwE
  3. arkadaşım focusun kendi ayar modunu usta açıp tesmostada ayar çekmesi gerekir. bende keçeden su kaçırınca termostatı değiştirdim bizim arabalarda yazlık kışlık olmuyormuş. 2003 focus için araç normal 90 derecede değil 106 derece felan çalışıp 115 derecede fan mı açıyor ne öyle dedi usta. ben hararet sorunu felan yaşamadım hiç. sen ustayı değiştir.
  4. hız sensörünü değiştirince otomatik olarak rolanti, km saati, gaz yememe problemleri gitmiş oldu.
  5. Arkadaslar merhaba. Sorun km sensorundeymis. Bunlar manyetik oldugu icin hassas oluyormus 100tl ye orjinali aldim usta ucretsiz degistirdi ve hicbir sorun kalmadi. Bu lanet calismayinca arabada oluşan iktirdarsızlik normalmis.
  6. performansa bobin çok farkettiriyor ölçtürün. bujilerde sorun yaratıyor.
  7. ben bunu kullanıyorum.
  8. akünün al kısmında şanzuman kutusu var siyah kapağı var kablolar oraya gidiyor. orda 2 bağlantı var çıkmış da olabilir. kapağı açınca herşey anlaşılır.
  9. oradaki kapağı aç korkma. sol altta şanzuman yağı boşaltılan vida var gevşekse sık. kapağı açınca nerden kaçırdığını da görürsün zaten.
  10. benımde aracım çok olmasada su eksiltiyordu lpg yok. sorunu kendim buldum. su eklediğimiz hazne arka ayağının oradan çatlamış orada basınçlı su olduğu için de oradaki çatlaktan su kaçırıyordu.
  11. hız sensörünün arızalı olması bunlara neden olabiliyor. triger kayışının gergisi kötü olabilir.
  12. aynısı şu an bendede var. baskı balata alt üst merkez takım değişim yapıldıktan sonra oldu. usta hatası değildir umarım çok kızarım yoksas. hız sensörü değişecek diye heryerde okudum. bakcaz.
  13. aynı sorun bendede oldu. servis çözümü yok dedi. benzin alınca düzeliyor. aküyü çıkar tak düzeliyor. 2 tane sigorta var arabanın içinde onları sök tak düzeliyor. bende bazen gidiyor pek kafaya takmıyorum gidip benzin alıyorum. benim arabada lpg yok üstelik.
  14. uzun yolda 840km gördüm benzinli 4 kişi klima bazen açık bazen kapalı bagaj da 2 bavul. resim çekmek aklıma gelmedi bolu-maraş arası
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.