Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

ayser baysal

Üye
  • Toplam İleti

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

ayser baysal Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    2009 Focus 2 LPG Otomatik
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bayan

ayser baysal's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Merhaba. Konu biraz eskimiş ama, bende bu ara lpgli aracım için buji seçmeye çalışıyorum. Bu konuda maalesef, bir görüş birliği yok. Kimi tamamen reddediyor, kimide faydalı olacağını savunuyor. Gerçi iridyum ve platinyum bujilerin daha uzun ömürlü olabileceğini herkes kabul ediyor ama ben ömrünü önemsemiyorum. Ben diğer konulardaki +ları ile ilgileniyorum. Ateşleme performansı ile oluşabilecek faydalar yani. Bende mantıken, aracın orjinal bujisinden daha gelişmiş, daha iyi bir buji seçeneği olabileceğini düşünüyorum. Heleki, aracın orjinali bozulup LPG ile kullanınca, neredeyse ihtiyaç denebilir. Yani motora performans ve yakıt tasarrufu sağlayabileceğini düşünüyorum. Bu düşünce ile araştırdığımda, Bosch Double Iridium(0242236663) ve NGK Laser Line Platinium(PTR5A-13) bujilere denk geldim. İkisinden birini kullanmayı düşünüyorum. Aracım 2009 1.6 focus2 Yalnız, emin olamadığım diğer husus ise, sadece buji değişimi ile fayda sağlanabilir mi? yoksa, buji ile ilişkili diğer kısımlarda da uygun değişiklik yapmak gerekiyor mu? Mesela ateşleme bobini ? Ateşleme için gereken voltaj ve akım her tür buji için sabit midir ? Diğer bir deyişle; aracın orjinal bujisi için tasarlanmış bobinler, özel tipteki (iridyum ve platinyum) bujiler için de en uygun voltaj ve akımı verebilir mi ? Youtube da standart buji ile özel seri bujilerin aynı anda çalıştırıldığı videolar var. Standart buji, atıyorum dakikada 100 kıvılcım atıyosa, iridyum 500 falan atıyo. Neredeyse kesintisiz sürekli bir kıvılcım görülüyor. Bu ateşlemeyi aracın standart bobini sağlar mı ? https://www.youtube.com/watch?v=FPD9-Ko2NMc Özellikle mesleği bu iş olan arkadaşlar yorumlarsa, çok memnun olacağım.
  2. Merhaba. LPG li araç için en ideal olabilecek motor yağı hangisidir acaba ? Yani daha yüksek sıcaklıklar konusunda üstün olan yağlar. Aracım focus2 sedan 2009 model 1.6 LPG otomatik 140binde. (LPG ile 100bin oldu.)
  3. Arabalarda kullanılacak şerit ledler hangi tip olmalı? Yani otomobilller için volt ve watt değerleri özel olması gerekmiyormu ? Evlerde kullanılan standart şerit led olurmu ? Yada bir watt sınırı varmı acaba ? Örneğin bagaj ampülünün watt ını geçebilirmi, yerine takacağımız şerit led ? 1m şerit led kaç watt acaba ?
  4. Evet, anladım. Bende öyle yapıyorum. son vites 4 zaten. Aracın hızına ve motor devrine oranla 3-2-1 yapıyorum. Frene çok daha az basıyorum. Bazen hiç fren kullanmadan da tekrar hızlanabiliyorum. En son duruşta ise, özellikle durmam gereken noktaya hızlı girmiş isem, 1 e alıyorum ve motor fren etkisini maksimum hissediyorum, tam duruş için ise frene en son çok hafif basmam yeterli oluyor. Bu şekilde duruş, bana çok daha fazla güven veriyor. Sadece fren kullanarak, özellikle de, hızlı duruşlarda kontrol kaybı hissediyorum. Hatta bazen kızaklama bile olabiliyor. Ama tabi, aracı en çok zorlayan 1. vitese düşürme oluyor sanki. Yani, hareket halinde iken 1. vitese almak araca ekstra mekanik yıpranma katarmı bilmiyorum. Bunu ustalara sormak lazım, otomatik şanzuman sağlığı açısından. Yada en azından şanz. yağının erken eskimesi açısından. Şanz. yağı değişim peryodu yada gerekli olduğu durumlar ile ilgili bilginiz var mı peki ? Bu arada, verdiğiniz yağ kodu, fren hidroliği ile ilgili çıkıyor, google sonuçlarına göre.
  5. Abartmaktan kastınız nedir anlayamadım ? Motor frenini 1. vites dahil yapıyorum. 1. vitesi frenleme için kullanmanın mı abartı olduğunu düşündünüz acaba ? Aracım 2009 Focus2 LPG sedan otomatik(4 ileri tam otomatik) 90bin km oldu. Otomatik şanzıman yağ değişimi önerdi ustam. Mobil1 ATF 320 yağdan 4 litre dedi kendisi. Ama ben orjinal yağdan yanayım. Ankarada nereden almalıyız ? Forumu inceledim. Oto. şanzıman yağı konusunda çok farklı bilgiler mevcut. Kafam karıştı. Kime nasıl güvenebiliriz bu konuda. Yetkili servisler bile farklı bilgiler veriyor. Yalnız şöyle bir durum var: Son 1 aydır vites geçişlerini hisseder oldum. Daha bir vuruntulu değişiyor vitesler.
  6. Merhaba. 2009 Focus2 LPG sedan otomatik sahibiyim. Aracı sürekli manuel kullanıyorum. Bir sakıncası varmı acaba? Birde sıklıkla, motor freni yapıyorum. Hatta duracağım zaman 1. vitese bile aldığım oluyor.
  7. 2009 focus 2 otomatik sahibiyim. Araç 90bin km de. Ne zaman değiştirmeliyim ?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.