Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Sol Arka Koltukta Oturan Kişiye Tıkırtı Gibi Ses Geliyor

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Geçenlerde arkaya oturdum . Küçük camdan rüzgar sesi ve tıkırtı sesi geliyor . Hafif bir şey olsa amenna ama rahatsız ediyor. Kronik sorun oldugunu duymuştum sanırım . Bu sorun ile karşılaşan var mı ? Servis nasıl bir çözüm üretiyor ?

2013 trendx sedan araç

Yanıtlama zamanı:

Rüzgar'a çözüm yok varsa vardır :)

Tıkırtı ise kontrol edilir bulunursa halledilebilir. Kronik kelimesi bu gibi şeyler için uygun değil. Her araç rüzgar sesi belirli seviyede alır ve parçası trim sesi yapabilir. 

Paha artarsa gürültü azalır ama :)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Rüzgar'a çözüm yok varsa vardır :)

Tıkırtı ise kontrol edilir bulunursa halledilebilir. Kronik kelimesi bu gibi şeyler için uygun değil. Her araç rüzgar sesi belirli seviyede alır ve parçası trim sesi yapabilir.

Paha artarsa gürültü azalır ama :)

Teşekkürler . Yarın bir daha bagajı boşaltıp test edeyim . Devam ediyorsa servis yolu gorunuyor gibi

Yanıtlama zamanı:

genelde sağ arkadan gelir bende 1 sene sonra biladerde alır almaz geldi.. servis te bununla daha önce karşılaşmış trim ustası hemen lastik çekişle hallediyor.. kemer tokasının orada bir yerlerde, tıklıyor geçiyor..

servis gideremezse, ve fikir almak isterse konya otokoç u arasın..  soldan geliyor dediğiniz seste aynıdır sanırım

• 7 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

merhaba arkadaşlar forumu incelediğimde tıkırtı problemi çoğu kişide var 25 binde aracımda 2 hafta önce sol ön kapıda tıkırtı yapmaya başladı servise götürdüm teste çıkıldı tabi ses gelmedi işleme alınarak  sprey ile fitillerin arasına işlem yapıldı dendi ama hala devam ediyor yaparsa tekrar getirin döşemeleri sökülecek dendi

spreyle döşemeyle olacak bi iş değil kapı kiliti sanırım sorun var 

test aşamasında ses yapmıyor ya namussuz :( 

Murat Bayır tarafından düzenlendi

• 10 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bugün hade bi el atalım şu kapılara dedim. Sol arka kapıdan baslar vurdukca gelen sesten bıkmıştım artık. Söküp iyice inceledikten sonra anladım ki kapı içindeki koyu renk süngerimsi malzemenin, hemen altındaki kapı sacına vurmasıyla bu ses oluşuyor. Kesip biçmek yerine sünger malzemeyi çıkartıp altındaki saca kendinden yapışkanlı sünger bir malzeme ile izole edip kapattım. Ses denen birşey kalmadı. Tamamen dizayn hatası olan bir durum. Bu durumu tespit ettikten sonra ön kapıları da güzelce izole ettim. Hava bozunca kalan kapıyı yapamadım. Aşağıda sünger malzemenin (adı her neyse işte ) basla birlikte vurup ses yaptığı kısımları işaretledim.Sünger malzemenin yapıştığı siyah silikonumsu kısmın içinde kalan tüm sac kısma yapıştırdım.

WhatsApp Image 2016-11-13 at 13.36.52.jpeg

Yanıtlama zamanı:

Sesin geldigi yeri bende cozdum arkadaslar. 

Arka koltuklarin sirt kisminin gectigi metal parcadaki bosluk ses yapiyor 

Ustune bant cektimmi koltuk daha sabit kaliyor ses kesiliyor. 

Yanıtlama zamanı:
genelde sağ arkadan gelir bende 1 sene sonra biladerde alır almaz geldi.. servis te bununla daha önce karşılaşmış trim ustası hemen lastik çekişle hallediyor.. kemer tokasının orada bir yerlerde, tıklıyor geçiyor..

servis gideremezse, ve fikir almak isterse konya otokoç u arasın..  soldan geliyor dediğiniz seste aynıdır sanırım

Aynı şekilde sağ arkadan tıkırtı var lastik çekicle bi deneyim bakalım.
Yanıtlama zamanı:

Kapı plastiklerinden kasılma sesleri geliyordu bugün sabunlu bez ile cam kapı fitillerini geçtim ve kapı plastiklerinin içerisine biraz wd40 sıktım sorun çözüldü denemelisiniz.

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
13.11.2016 - 16:47 tarihinde, Doğan Kurban yazdı:

Bugün hade bi el atalım şu kapılara dedim. Sol arka kapıdan baslar vurdukca gelen sesten bıkmıştım artık. Söküp iyice inceledikten sonra anladım ki kapı içindeki koyu renk süngerimsi malzemenin, hemen altındaki kapı sacına vurmasıyla bu ses oluşuyor. Kesip biçmek yerine sünger malzemeyi çıkartıp altındaki saca kendinden yapışkanlı sünger bir malzeme ile izole edip kapattım. Ses denen birşey kalmadı. Tamamen dizayn hatası olan bir durum. Bu durumu tespit ettikten sonra ön kapıları da güzelce izole ettim. Hava bozunca kalan kapıyı yapamadım. Aşağıda sünger malzemenin (adı her neyse işte ) basla birlikte vurup ses yaptığı kısımları işaretledim.Sünger malzemenin yapıştığı siyah silikonumsu kısmın içinde kalan tüm sac kısma yapıştırdım.

WhatsApp Image 2016-11-13 at 13.36.52.jpeg

@Murat Kavuk  @Gürkan Çakıroğlu abiler bakınız.

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

yüksek hızlarda arka sağdan tıkırtı geliyordu. direksiyonu başkasına verdim arkaya oturup dinledim ve bagajdan geldiğini farkettim. Bagaj yaylarına baktım bulamadım. Sonra elimle yoklarken arka teker üzerindeki bagaj döşemesinde boşluk olduğunu farkettim. döşemeyi sabitleyince tıkırtı geçti.

• 1 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Maalesef bu trim sesleri benide çok olumsuz etkiliyor. Bendede sag arka emniyet kemerinden geliyor.

Yanıtlama zamanı:

Focuslarda arkadan gelen sesi hemen aciklayayim. Sag arka taraftan gelir. Sag arka koltuk teklidir ve baglanti yerlerlerinden araba esnedikce ses gelir. Sag arka koltukta sirtinizi dayadiginiz bölümü yukari asagi ileri geri elinizle oynatin sesin nereden geldigini cozeceksiniz. ? 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.