Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 201411 yıl comment_266456 Merhaba arkadaşlar. Eminim ustalar cok az bir paraya ayarlar ama bu tür işleri kendim yapmak istiyorum arabayla ugraşmayı seviyorum. 4 ay önce aldim araci sogutma deposu kenarlarinda kirmizilik var ama Antifriz var mi yok mu bilmiyorum depoyu hava aldirma riskine karsi bosaltmak da istemiyorum kisaca Antifriz oranini nasil ayarlamaliyim ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 201411 yıl comment_266461 Fabrika cikisi % 50 oranında su-antifriz karışımı olmasi lazim. Bulunduğunuz ile göre ayarlanır. Antifrizin belli bir noktadan sonra yoğunluğu arttıkça yani su oranını geçtikçe donma sıcaklığı artar. Yani örneğin % 50 su Antifriz şu karışımı -50 santigrat derecede donar ise % 100 Antifriz karışımında bu sıcaklık -35 gibi bir değere düşer. Hazır karisim olan ürünler var onları da kullanabilirsiniz. Ekim 5, 201411 yıl Koray Demir tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 201411 yıl comment_266468 var olanın oranını bilmeden ayarlayamazsınız ki? bomemetre alınabilir ucuz birşey bildiğim kadarıyla. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 201411 yıl Yazar comment_266469 Koray bey kış boyunca arac marmara bolgesinde kalacak mevcut soğutma deposundan çektigim su kadar %50 su ve Antifriz koysam olurmu ve hazir karişim urunlerine ornek link verebilirmisiniz tesekkurler Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 201411 yıl comment_266479 Koray bey kış boyunca arac marmara bolgesinde kalacak mevcut soğutma deposundan çektigim su kadar %50 su ve Antifriz koysam olurmu ve hazir karişim urunlerine ornek link verebilirmisiniz tesekkurler Ozan Bey de bahsetmis icerdeki karisimin oranini bilmeden islem ve yorum yapmak dogru olmaz. Komple değişirseniz hava yapma ihtimali var ancak forumda hava alma yöntemleri de mevcut. Focus 1 in orjinal Antifrizi kırmızı renkli organik antifrizdir ford spesifikasyonunu karşılayan diğer ürünler de kullanılabilir turuncu ve Opet gibi. Ürün tedariki konusunda forum sponsorumuz Erol oto yardimci olacaktır dışarıdan link vermeyi etik bulmuyorum açıkçası. Koray bey kış boyunca arac marmara bolgesinde kalacak mevcut soğutma deposundan çektigim su kadar %50 su ve Antifriz koysam olurmu ve hazir karişim urunlerine ornek link verebilirmisiniz tesekkurler Koray bey kış boyunca arac marmara bolgesinde kalacak mevcut soğutma deposundan çektigim su kadar %50 su ve Antifriz koysam olurmu ve hazir karişim urunlerine ornek link verebilirmisiniz tesekkurler Buna dikkat. soğutma f1.png Kırmızıyi turuncu gibi degerlendirecegiz galiba. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 201411 yıl Yazar comment_273343 Hallettim Aracın şöför tarafı ön tarafında su tahliye vanası var açtım tamamen boşalttım Kitapçıkta uygun görülen mavi antifiriz altım %50 su ve antifiriz olacak şekilde doldurdum ama neredeyse ağzına kadar doldurdum Kapağını kapatmadan yarım saat arabayı çalıştırdım bazen ara gaz verdim ve araç fanının çalışması için de klimayı da açtım baya bir baloncuk çıktı sonrada kapağı kapattım bana da biladerim söyledi bunları 200 km yol da yaptım sorun yok sonra baktım ki fazla suyu kendisi atmış Yardım isteyen olursa yardımcı olurum Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın