Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Abs Lambasi Yardımm.(Resimli)


Ali U.

Soru

arkadaşlar focusclubu takip eden ancak uye olmayan biri olarak dayanamadım ve uye olup ilk sorumu sormak istedim. 2004 focus collection HB aracımla geri giderken arka sag tekerin  baglı olduğu aparatı kaldırıma vurdum. forklifte kaldırdığımızda tekerin baglı oldugu uzun bir metal parcası vardı o eğilmiş ve abs sensör kablosu ezilmişti. abs calısmıyor ve lambası yanıyordu. uzatmayayım o demir preste duzeltildi. ustune bilya değişimi ve kabloyu da lehim yaptırıp dısına silikon yapldı. ancak hala abs lambası yanıyor ve abs devre dısı. sorun nereden olabilir? usta p.tesi gel dedi tekrar bakalım dedi ama . mekanıkcıye mi elektrikçiye mi götüreyim bilemedim? simdiden tesekkür ederim..

post-7472-0-25150000-1411849197_thumb.jp

Ali U. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 11 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Kablo değişse çok sağlıklı olucak... ABS'nin hayati önlem taşıdığı bi anı lehimlenmiş bir kabloya emanet etmek büyük cesaret....

Düzgün lehimdendikten sonra hiç bir sıkıntı olmaz. kablo başka yerden sıkıntı çıkartır lehimden çıkartmaz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ABS lambası yanması ve ABS bin devrede olmamasının sebebi nedir sizce? Boyle bir dokunmadan ABS arizalanacagi hic aklıma gelmezdi..

ya kablo düzgün tamir edilmemiştir yada arızayı bilgisayardan silmek gerekiyordur. belki sensörde arızalandıysa onun değişmesi gerekiyordur.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

kablonun değişmesi gerekiyor olabilir ondan sönmüyordur bende daha önce focus 1 aracımın altını sürtmüştüm hego sensörü diye bi kablo var altta az bir şey sürtme olmasına rağmen arıza lambasını yakmıştı , serviste kabloyu tamir etmişlerdi ve aracın hafızadan silmişlerdi arızayı fakat kısa bir süre sonra tekrar yanmıştı,daha sonra kablo değişince sorun düzelmişti...tahminimce sizin sorununda düzelmesi için kablonun komple değişmesi gerekiyordur

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Çağlar bey kablo komple değişmesi tahminen ne kadar bir maliyet oluşturur. Oktay bey tesekkur ederim ABS devrede değil su anda kod silinse devreye girermi acaba?

dediğim gibi denemeniz lazım, silince gerçekten sorun varsa tekrar yanar, yoksa çalışır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

arkadaşlar orada lehim yapılanparcanın ucundaki scart girişi çok kolay cıkabilen bir parça  ve o parca cıkmış . ayrıca usta , kampananın iç kısmında küçük kare seklinde mıknatısa gelen bir parçaya ufak bir işlem yaptı ve duzeldi.cok sıkıntı yapacak bir konu yok. sonradan basına gelebilecek arkadaslara duyurulur..

Ali U. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.