Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 201412 yıl comment_253931 Abilerim, kardeşlerim herkese öncelikle merhaba. Yeni üyelerinizden biriyim. Aracım 2000 model focus ambiente, henüz daha 62bin km'de, memur arabası 2 sorum olucak, öncelikle ; 1 ) Aracım, geri vitese ara sıra geçerken zorluk yaşatıyor. Bazen geçmiyor, birinci vitese takıp debriyaj kavrama noktasına kadar çekmem gerekiyor, ondan sonra geri vitese rahatlıkla geçiyor. Eğer bu hamleyi yapmadan geri vitese takmaya çalışırsam, eski tip şahinlerdeki vites geçme sesi gibi ses çıkartıyor guyç guyç. 2 ) Birde, sanırım aracın merkezi kilit sistemi bozuldu emin değilim ama aramızda çok bilgili abilerim var. Arabanın kilit düğmesine bastığım zaman, alarm devreye giriyor ancak kapılar kitlenmiyor. Alarmı devreye sokmadanda, şöfor kapısı tarafından elle kitlemeye calısıyorum kitlenmiyor, mecburen muavin koltuğundan kitliyorum ve ancak o zaman 4 kapı birden kitleniyor ardından kumanda ile alarmı devreye sokuyorum. Sorunlar nedir acaba ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 201412 yıl comment_253932 1) Debriyaja iyi basıyor musun? Altına paspas girmiş olabilir geri vites biraz nazlıdır. 2) Alarm sonradan takılmış sistemde arıza olmuş olabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 201412 yıl comment_253933 Mk1'in huyudur Geri vitese geçirmek için ; 1- Debriyaj tazelemek 2- önce 1.vitese takıp sonra geriye takmak Deneyin işe yarıycak Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 201412 yıl Yazar comment_253934 Evet abi ozellikle ona dikkat ettim debriyaja tam basiyorum. Kapilarda ise orjinal fabrika cikisi kilitleri mevcut. Sofor kapisindaki kilitte bir ariza olabilir mi ? Cunku sanirim kitleme islevini ordan aliyor Burak abim senin dedigini yapinca oluyor ancak zaten. Obur turlu zorlamiyorum bile vites elimde kalicak diye korkuyorum Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 201412 yıl comment_253942 Abilerim, kardeşlerim herkese öncelikle merhaba. Yeni üyelerinizden biriyim. Aracım 2000 model focus ambiente, henüz daha 62bin km'de, memur arabası 2 sorum olucak, öncelikle ; 1 ) Aracım, geri vitese ara sıra geçerken zorluk yaşatıyor. Bazen geçmiyor, birinci vitese takıp debriyaj kavrama noktasına kadar çekmem gerekiyor, ondan sonra geri vitese rahatlıkla geçiyor. Eğer bu hamleyi yapmadan geri vitese takmaya çalışırsam, eski tip şahinlerdeki vites geçme sesi gibi ses çıkartıyor guyç guyç. 2 ) Birde, sanırım aracın merkezi kilit sistemi bozuldu emin değilim ama aramızda çok bilgili abilerim var. Arabanın kilit düğmesine bastığım zaman, alarm devreye giriyor ancak kapılar kitlenmiyor. Alarmı devreye sokmadanda, şöfor kapısı tarafından elle kitlemeye calısıyorum kitlenmiyor, mecburen muavin koltuğundan kitliyorum ve ancak o zaman 4 kapı birden kitleniyor ardından kumanda ile alarmı devreye sokuyorum. Sorunlar nedir acaba ? Kumandadan kilit tuşuna bastığında araba önce kilitleyip sonra geri mi açıyor yoksa hiç hareket yok mu kilitler de.Bende 99 model focusumda tuşa basınca araba kilitleri indirip geri kaldırıyordu ama kapıdan anahtarla kilitleyince kilitliyordu.Ustalar kilitler değişecek dedi ama ben yağ ve pas çözücüleriden aldım w10 muydu ismi hatırlayamadım.Kapıdaki anahtar deliğinden bastım baya bir kir çıkardı ve normale dönmüştü.Eğer deneyeceksen kapın açık dene çünkü kapının altından bu sıvı sızacak araban kirlenmesin.Bu dediğimi haftada bir yapmak lazım tertemiz olup yağlanıyor hareketli kısımlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 201412 yıl comment_253984 Kumandadan kilit tuşuna bastığında Ambiante'de kumadadan kilit yok.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 201412 yıl comment_253986 Ambiante'de kumadadan kilit yok.. Sonradan takılmıştır.Alarm da yok bildiğim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 201412 yıl comment_253991 Sonradan takılmıştır.Alarm da yok bildiğim. Seni denemistim, bravo Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 201412 yıl comment_253993 Seni denemistim, bravo Bekir abiiii Alperen benim bunayıp bunamadığımı deniyoo. Kız abi ona Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 201412 yıl comment_254003 Bekir abiiii Alperen benim bunayıp bunamadığımı deniyoo. Kız abi ona Ahahahahah... Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 201412 yıl comment_254144 Bekir abiiii Alperen benim bunayıp bunamadığımı deniyoo. Kız abi ona Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 201412 yıl comment_257542 Geri vites sorunu bendede vardı. Geriye takıldığında bazen dişli sesleri geliyordu. Bezende araç geride tam hareket edecekken birden boşa geçmiş gibi yapıyordu. 2 Ay önce debriyaj balatasını değiştirirken sorunun nedeni fark edildi. Vites tellerinin motora geldiği yerde beyaz renkli bir plastik içerisinde siyah contaya benzer yumuşak plastikte aşınma vardı. Bu parça, motor üzerinde şanzıman kapağı içindedir. Tellerin bağlandığı beyaz plastik parça grubu beraberinde. 10 TL'ye paket halinde yedek parçacıdan aldılar. Değiştikten sonra sorun düzeldi. Ağustos 14, 201412 yıl Yüksel Demirkan tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 201412 yıl comment_257622 İnşallah vites sorunun çözülür Doğan abinin kapılar için sunmuş olduğu çözüm önerisi de işe yarayabilir, çünkü WD40 hareketli parçaların çalışmasına yardımcı olduğunu duymuştum Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın