Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Yüksel Demirkan

Üye
  • Toplam İleti

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yüksel Demirkan tarafından yazılan her şey

  1. Selam Arkadaşlar, Yıllar önce Teyp tuşunu buldum. Bir kaç yıl sonra teybi modifiye ettim. Videoda son halini görebilirsiniz. Şimdi bu aralar Double teyp bakıyorum. https://www.youtube.com/watch?v=0yoXW3mD7mg
  2. Merhaba Servet Bey, Yeni bir tartışma konusu açma derdinde değilim. Başıma geldiği için paylaştım. 2012 Ağustos ayında 1 takım Lassa marka lastik ve kauçuk sibop taktırmıştım. Yaklaşık 4 ay sonra otobanda 120 Km hızla seyir halindeyken sağ ön lastiğin havası birden bire indi. Emniyet şeridine çekip durana kadar maalesef lastik yandı ve kullanılmaz hale geldi. Sebebini sorduğumda ise lastikte patlak olmadığını, sibopun yanında aşınma olması nedeniyle birden bire havanın indiğini söyledi. 1 Yıl sonra şehir içinde seyir halindeyken sol arka lastik birden indi. Yine sibop. Son olarak 1 hafta önce seyir halindeyken sağ arka indi. Yine sibop. Bunların hepsi seyir halindeyken oldu. Artık yolda her an sibop hava kaçıracak diye korkar oldum. Lastikçiler çelik sibopu önermekte. Evet çelik sibop daha ağır olabilir ama, balans ayarı ile dengelenir. Direnci kauçuğa göre daha fazladır. Yukarıda alıntı yaptığım AIG Sigorta (Anan reklam olmasın) 130 ülkede 100 yıldan fazla süredir hizmet vermekte olup, çelik sibop satışı yapmıyor. Bu tür bir firmanın yanıltıcı bilgi vereceğini düşünmüyorum.
  3. Her aracın lastiklerinde sibop bulunur. Lastiklerde yer alan bu parça aracınızın sızdırmazlığının en önemli garantisini veren parçadır. Ayrıca lastiklerinizden hava kaçmasını engelleyen en önemli parça sibop’dur. Her araç için bu denli önem arz eden bir parça olan sibop konusunda kesinlikle kaliteden ödün verilmemelidir. Lastiklerde çelik sibop modellerinin kullanımı da bu konudaki en önemli noktalardan birisidir. Kauçuk Sibop Modellerindeki Dezavantajlar Aracınız ile saatte 100 km hız ile seyir halinde iken, merkezkaç kuvvetini etkisi sayesinde sibop, tam dolu bir şişedeki 3,5 kilogramlık orana eşdeğer zorlayıcı bir kuvvete maruz kalmaktadır. Jantın ısınması ve soğuması da etkilenerek, sibop üzerindeki kauçuğun ömrü çok daha kısa olur ve çok daha erken yıpranmaya başlar. Kauçuk Sibop Sorunları Bu etmenler ve kuvvetler nedeni ile de sibop zaman içerisinde eskimeye başlar. Bu neden ile de lastik değişimleri sırasında kesinlikle sibop’ta değiştirilmelidir. Böylece aracın hem performans açısından hem de güvenliği açısından son derece önemli bir avantaj sağlanabilir. Sibop üzerindeki yıpranma veya lastik ile ortaya çıkan uyumsuzlukları güvenli sürüşü büyük ölçüde tehlikeye atar. Kauçuk Sibop Yerine Ne Kullanılmalı Bu durumda hayati riskler taşıyan kazaların yaşanmasına ve maliyetleri yüksek olan sorunların baş göstermesine neden olabilir. Bu yüzden aracınızın lastiklerini değiştirdiğiniz sırada değiştirmeniz önerilen sibop modelinin doğru şekilde seçilmesi önem arz eder. Özellikle de aracınızın yeni lastiklerine uyum sağlayacak sibop modellerinin tercih edilmesine dikkat edilmelidir. Lastiklerde Çelik Sibop Kullanın Böylece seyir halinde iken sibop kaynaklı olarak güvenlik risklerinin veya sibop kaynaklı olarak çeşitli daha büyük ve daha yüksek maliyetli arızaların yaşanmasının önüne geçebilirsiniz. Sibop modellerinde günümüzde oldukça geniş ve zengin bir çeşitlilik bulunur. Genel olarak araç sürücüleri maliyetinin daha düşük olması nedeni ile sibop modelleri arasında kauçuk modellere daha yoğun ilgi gösterir. Ancak kauçuk sibop modellerindeki yıpranmaların fazla olması sürüş güvenliğini tehlikeye atar. Çelik Sibop Daha Güvenli Lastik değişimleri sırasında sibop modeli seçimlerinizi de kesinlikle çelik sibop modellerinin tercih edilmesi gerekir. Lastiklerde çelik sibop kullanımı ile daha uzun süreli kullanım ve daha güvenli sürüş imkanına kavuşabilirsiniz. Ayrıca aracınızın performansında ve yol tutuşunda da hissedilir ölçüde olumlu etkiler görülür. Lastiğiniz için en uygun sibop seçim önerilerimizi dikkate almayı unutmayın. Alıntıdır. Kaynak: https://www.aig.com.tr/blog/lastiklerde-neden-celik-sibop-kullanilmali Amacım reklam yapmak değil, bilgilendirmektir.
  4. Merhaba Arkadaşlar, 2003 Gri Focus 1 Sedan aracım var. Üzerindeki sac jantlar ile farklı tarihlerde 3 sibopun yıpranması sonucu sorun yaşadım. Birinde otoyolda olmam nedeniyle durana kadar lastik yandı. Bu nedenle alışım jant ve çelik sibop ile değiştirmek istiyorum. Bir kaç araştırma ile Kormetal KM444 model janta odaklandım. 4x108 14" ve ET35 değerlerine sahip 4 jant, 4 Çelik Sibop, Montaj ve Balans 640 TL. Jant orta Ford Logoyu sormadım. Daha önce Kormetal Jant kullananlardan veya konu hakkında bilgisi olanlardan yorumlarını rica ederim. Almak istediğim jant; http://jant.kormetal.com/jantdetay.aspx?wheelid=94
  5. Bende 2003 model olup 130.000 KM'de olanı var. Chia değil. Temizlerinin fiyatı 25,26 civarı. Sizdeki benim araca göre Km olarak bir az fazla ama, temiz ise 25-28 arası uygundur. Zaten 24'ün aşağısı vuruk, dökük, çürük, değişini çok veya km'si 220.000'den fazla olanlar. İnternette bu aracın ilanı varsa bir inceleyelim.
  6. 50. Saniyede çıkarılan parçanın iç kısmında oluk var. Bu olukta bir kaç çatlak vardı, onarıldı. Aynı parçada tırnaklar kırık. Aşağıdaki parçadan iki tane alsam sorun düzelir mi? https://www.akgurticaret.com/default.asp?git=9&urun=2282#. 55. Saniyede Filtrenin üstünde siyah ızgara var, bende yok. Yaptığım geçici kapak ile 3 yıl kullandım. Kapak, filrenin üstünü tamamen kapatıyor, yanlardan hava giriyor. Bana göre iyi üflüyor ama, acaba havayı yeterli almıyor olabilir mi?
  7. Merhaba, 2003 Model Benzinli Focus 1 aracım var. 2012 Yılında bakımda polen filtresi de değişti. Bir hafta sonra arabayı yıkadığımda sağ koltuk altında su biriktiğini gördüm. Sileceklerin altındaki plastikleri söktüğümde Polen Filtresinin üstünde her hangi bir kapak yoktu. Geçici bir kapak taktım ve bu güne kadar en ufak su sızması yapmadı. Klimanın soğutması, soğuk veya sıcak hava üflemesi gayet iyi durumdadır. Bir tamirciye sorduğumda Polen Filtre değişiminde camcıya gidip macun çektirmen gerekli dedi. Her filtre değişiminde camcıya gitmek bana mantıklı gelmedi. Acaba bu aracın Polen Filtresi üstünde bir kapak olması gerekli mi? Kapak varsa resmi veya nereden tedarik edilebileceği hakkında yardımlarınızı rica ederim.
  8. Okeyde bir per yapmışsınız.
  9. 1 Km sonra resim çekseydin...
  10. Arabayı bagajdan ibaret görenlere Skoda Octavia modellerinin incelemesini tavsiye ederim. Benim Focus'un bagajı 490 Lt, Octavia ise 588 Lt. Ayrıca bagajı oldukça kullanışlı.
  11. Geri vites sorunu bendede vardı. Geriye takıldığında bazen dişli sesleri geliyordu. Bezende araç geride tam hareket edecekken birden boşa geçmiş gibi yapıyordu. 2 Ay önce debriyaj balatasını değiştirirken sorunun nedeni fark edildi. Vites tellerinin motora geldiği yerde beyaz renkli bir plastik içerisinde siyah contaya benzer yumuşak plastikte aşınma vardı. Bu parça, motor üzerinde şanzıman kapağı içindedir. Tellerin bağlandığı beyaz plastik parça grubu beraberinde. 10 TL'ye paket halinde yedek parçacıdan aldılar. Değiştikten sonra sorun düzeldi.
  12. Teybin tamamı değil, sadece bir tuşu gerekliydi.
  13. Merhaba Arkadaşlar, Focus 1 5000 RDS Teyp için ek resimde işaretli olan kaset geri sarma tuşu arıyorum. Teypte kaset dinleyeceğim yok, fakat görsellik için tuşu arıyorum. Elinde olan varsa veya tuşu bulabileceğim yeri önerecek var mı?
  14. Merhaba, Bende 2003 Focus var. 1 Ocak 2013 tarihinde Atiker Marka taktırdım. İki versiyonu olduğunu söylediler. Biri 900 TL civarında, diğeri 1100 TL Avrupa versiyonu dediler. Ben Avrupa versiyonu olan 1100 TL'likten taktırdım. Evet, ilk 2-3000 Km'de sarı arıza ışığı yandı. Fakat yaz gelmesi ile söndü. Halen de yanmadı. Arıza ılığı yanma sebebi ise, Focus'larda eksozt çıkışında bir sensör bulunur. Motorda doğru yanma mevcut ise arıza ışığı yanmaz. Fakat anormal bir yanma varsa ki; buda LPG yanması ile alakalı, bir arıza varmış gibi sarı arıza ışığı yanar. Satarken sorun yapan olursa, yetkili servisine götürüp, neden arıza ışığı yandığını bilgisayardan kontrol ettirebilirsiniz. Bence büyütecek bir sorun değil. Tabiiki LPG Markası çok önemli. Fakat en az işçilikte marka kadar önemli. Ben 6000 Km'yi benzinle kullandım. Dünya dolusu para harcadım. 10 Taksitle LPG taktırdım, son taksiti bu ay bitiyor. LPG ile 9500 Km kullandım. Parasını çıkarttı. Üstelik aracı satacak olsam, LPG var diye 1000 TL fazlasına veririm. LPG İle ilgili izlenimlerimi aşağıdaki konuda güncel olarak paylaşmaktayım. Okumanızı rica ederim.
  15. Merhaba Arkadaşlar, Yaptığım bir kaç ölçümü paylaşmak isterim. Ölçümler 2,57 Kuruş/LPG Litre üzerinden yapılmıştır. Araç 100 Km’nin üzerinde seyrediyorsa 22-23 kuruş yakıyor. 110 Km yerine sürekli 140-150 Km hızla seyredildiğinde yine 22-23 kuruş yakıyor. Fakat, 80-90 Km hızla seyredildiğinde ise 16,6 kuruş yakıyor. Üstelik aracın bagajı full dolu ve 5 kişi ile yolculuk halindeyken. Aceleniz yoksa düşük hızlarda tam bir yakıt cimrisi. Bir diğer konu ise, her 10.000 Km’de 50 TL ücret ile LPG bakımı gerekiyor. LPG Montajında bunu söylememişlerdi. Ayrıca, LPG takılmasına bağlı olarak bir süre sonra yanan sarı arıza ışığı, yaz aylarında hiç yanmadı.
  16. Tekrar Merhabalar, Atiker LPG dönüşümü yakıp 3 ay kullandıktan sonra izlenimlerimi sizlerle paylaşmak isterim. LPG Dönüşümü yapmayı düşünenlere faydalı olacağını sanıyorum. İlk 300 Km içerisinden gösterge panosunda sarı renkli motor ışığı yandı. Benzin yerine LPG yanmasından dolayı egzost sensörü bir arıza varmış gibi algılamasından dolayı bu ışık yanmaktadır. LPG Takmadan önce internette bunun olacağını okumuştum. Sorun değildir. 1.100 TL'ye LPG'yi taktırdım. Piyasada daha ucuzları da var. Fakat işçilik konusunda verdiğim paraya değdi diyebilirim. Aracın güçünde farkedilebilir bir performans kaybı görmedim. Uygun devirde kullanıldığı sürece benzinli halinden farkı yok. Kış ayları olan Ocak, Şubat ve Mart aylarında toplamda 2.200 Km kullandım, çalışması ile ilgili her hangi bir sorun yaşamadım. Stepne konulan alana simit tipi depo takıldı. Depo biraz yüksek olması nedeniyle bagaj halısı altına 3 cm sert köpük kesip eşit seviyeye getirdim. Ayrıca arka koltukların tamamen yatmasına engel olmuyor. Stepneyi kılıf içerisinde bagaja koyuyorum. Bundan dolayı bagaj biraz daraldı fakat ciddi sorun değil. LPG Dolum başlığı tampon yerine tamponun alt kısmındaki bir metale sabitlendirildi. Dışarıdan belli olmuyor Rolantide çalışırken motor üzerine eklenen dağıtıcı gibi bir parçadan role sesine benzer bir ses geliyor. Hafif gaza basıldığında gidiyor. Pek ciddi durum sayılmaz. Şehir içi benzinde 45-50 kuruş yakarken LPG'de 32-38 kuruş yakıyor. Şehir dışı ortalama 140 Km hızla kullanıldığında 25-28 kuruş yakarken aynı hızda LPG'de 23 kuruş yakıyor (2,53 TL / LPG Litre). Bir sonraki denemeleri ortalama 110 Km hızla yapacağım. Daha az yakacağı söyleniliyor. Benzini sürekli çeyrek depoda tutmak için aylık ortalama 30 TL Benzin doldurmak gerekiyor. Aracı satacak olsam LPG takılı olduğu için fiyatına 1.000 TL daha eklerim. Önceden 100 TL benzin ile 200 Km'yi zor görüyordum. Şimdi 65 TL ile 200 Km'den fazla kullanabiliyorum. Ayrıca 1 ay önce aracın yağ, buji, filtrelerin değişimi gibi genel bakımlarını yaptırdım. Bir miktar daha az yakabilir. Sonuç olarak LPG taktırdığım için memnunum. İyi Çalışmalar...
  17. Tekrar Merhabalar, Aracı aldıktan 6 ay içerisinde 6.000 Km yol yaptım. Şehir dışı 4.000 Km'de 25-28 kuruş arası yakarken, şehir içi 45-50 kuruş yakıyordu. Geçen hafta araç 98.000 Km'de iken, 1.100 TL'ye Atiker Avrupa versiyonu simit depolu LPG dönüşümü yaptırdım. Henüz 20 Km yol gittim. Aracı biraz daha kullanıp yakıt tüketimi, performans, arıza yapması gibi bilgileri sizlerle paylaşıyor olacağım.
  18. Hoşbulduk Engin Hocam. 1.6 Focus'lara LPG taktıranlar memnun. Fakat Sedan 1.4 motorda performansı nasıl ulur? Taktırıp kullanan var mı?Araç daha 97.000 Km'de. Bu ana kadar motorda veya her hangi bir yerinde arıza çıkmamış. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. İyi Çalışmalar...
  19. Merhaba Arkadaşlar. 3 Ay önce bir Focus alarak bende aranıza katıldım. Fakat bu araç çok fazla yakıyor. Lpg taktırmayı düşünüyorum. Arac özallikleri 2003 Sedan, 1.4 Motor Zetec SE, Klima, 14" Jant. 1.4 e lpg takıp kullanan var mı? Kasaya ağır gelir mi, çekişte sorun olur mu, motora zarar verir mi? Atiker düşünüyorum. Sizin tavsiyeleriniz nedir?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.