Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Motor Arıza Lambası

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Herkese iyi bayramlar.Arkadaşlar aracım lpgli focus 1 motor arıza lambası yandı sorun lpg zengin-fakir karışım çıktı lambayı cihazdan söndürttüm lpg ayarıda yaptırdım ama geçen gün yine yandı ve buna bağlı olarak araç gaz yememeye başladı yolda giderken anlaşılan lpg ayarı iyi yapılmadı belli bir süre aracı benzinde kullansam düzelirmi? bu konuda fikir verebilecek varmı acaba??

Yanıtlama zamanı:

Ayarının iyi yapıldığından emin olacağınız yere gitseniz daha iyi olmaz mı acaba?

Sırf benzin ile o uyarı gitti diyelim, bu düzen ile tekrar etmesi sizi yine benzin'e döndürecek ve böyle devam etmeniz hoş olmaz sanırım :) 

Kolay gelsin

Yanıtlama zamanı:

Lpg ayarı düzgün yapılmamış ustalar bağlıyor ediyor herşey güzel ayarınıda kopyala-yapıştır tarzında yapıyorlar yani ezbere yapıyorlar bu lpg işini afr yi izleyerek yapsalar ayarı böyle bi problem olmayacak iyi bi lpg ustası bulana kadar o arıza lambası yanar hep şansınıza bi ayar tutturursanız hiç oynatmayın onu

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.. arkadaşlar araştırmalarım sonucunda bu ışığın lpgli araçların çoğunda yandığını ve bazı ustaların yansın zararı olmaz dediğini ki (araç gaz yemiyor lpg de daha ne olsun)sizinde dediğiniz gibi iyi bir ayar yapılmasının ve bununda ustadan ustaya değiştini anladım demekki her kucağına laptop alıp ayar yapan bu işi yapamıyormuş işlerin yoğunluğundan gidemedim ama en kısa zamanda gidecem inşallah iyi bir ayar yapan usta bulurum..

Yanıtlama zamanı:

motor ikaz lambası bende de yanıyor lpg li ama çekişten falan düşmüyor geçen tüm ağır bakımlarını yaptırdığımda aküde sökülmüştü lambada sönmüştü uzun yolda tekrar yandı şuan yanık vaziyette geziyorum bir zararınıda görmedim 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

arkadaşlar sanayiye gittim ve tavsiye üzerine bir lpg servisine gittim gidenler çok memnunmuş aracın motor arıza lambasının lpg ayarından  yandığını ve daha önce ayar yaptırdığım yerin ayarı çok kötü yaptığını bununda aracın dengesini iyice bozduğunu söyledi usta ki daha önceki yaptırdığım yerde usta aracın lpg ayarını araç park halindeyken yapmıştı bu seferki gittiğim usta bana bu şekilde ayar yapmanın yanlış olduğunu ve bu şekilde yapılan ayarlarda ayarın düzen tutmadığını kısa süre sonra tekrar arıza lambasını yaktığını söyledi ayrıca arıza lambası yansın bir şey olmaz diyen ustalara kesinlikle inanmayın kısa sürede belki anlaşılmayabilir ama uzun vadede araca zararları oluyormuş şuan aracım çok iyi durumda çekişi filan süper inş nazar değmez aynı sorunları yaşayanlara özellikle tavsiye ediyorum lpg ayarını herkese yaptırmayın yukarıda yazdığım kriterlerde bu işi yapan ustalara yaptırın çünkü her ustayım diyen anlamıyormuş bizzat test ettim benden söylemesi..

Yanıtlama zamanı:

Bende bi ara düşünmüştüm lpg taktırmayı bu olayında etkisi vardı geri vazgeçtim. Yolda gördüğüm her focus 1 e durdurup soruyordum. Taksicilerde dahil bir kişi bile olsun benimki arıza lambası yakmıyor demedi herkesin ki yanıyormus. (Lpg li araçlardı hepsi) Bi süre düzeliyormuş sonra geri yanıyormuş. Çoğunlukla sorduğum kişiler bişey olmaz dediler ama bunlar duyduğum şeyler tabiki olur mu olmaz mı bilmiyorum.

Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar sanayiye gittim ve tavsiye üzerine bir lpg servisine gittim gidenler çok memnunmuş aracın motor arıza lambasının lpg ayarından  yandığını ve daha önce ayar yaptırdığım yerin ayarı çok kötü yaptığını bununda aracın dengesini iyice bozduğunu söyledi usta ki daha önceki yaptırdığım yerde usta aracın lpg ayarını araç park halindeyken yapmıştı bu seferki gittiğim usta bana bu şekilde ayar yapmanın yanlış olduğunu ve bu şekilde yapılan ayarlarda ayarın düzen tutmadığını kısa süre sonra tekrar arıza lambasını yaktığını söyledi ayrıca arıza lambası yansın bir şey olmaz diyen ustalara kesinlikle inanmayın kısa sürede belki anlaşılmayabilir ama uzun vadede araca zararları oluyormuş şuan aracım çok iyi durumda çekişi filan süper inş nazar değmez aynı sorunları yaşayanlara özellikle tavsiye ediyorum lpg ayarını herkese yaptırmayın yukarıda yazdığım kriterlerde bu işi yapan ustalara yaptırın çünkü her ustayım diyen anlamıyormuş bizzat test ettim benden söylemesi..

Nasıl bır ayar yaptı aracı calıstırıp vıtesı bosa aldırıp öylemı ayar yaptı yoksa aracı cıhaza baglayıp test surusune cıkıp seyır halındeyken mı ?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Nasıl bır ayar yaptı aracı calıstırıp vıtesı bosa aldırıp öylemı ayar yaptı yoksa aracı cıhaza baglayıp test surusune cıkıp seyır halındeyken mı ?

aracı cihaza bağlayıp test sürüşüne çıktı usta seyir halindeyken yaptı ki öyle olması gerekiyormuş zaten daha önceki yaptırdığım yer park halinde yapmıştı ve kısa bir süre sonra aracın arıza lambası tekrar yandıktan sonra araç gaz yememeye başlamıştıayarı çok kısıkmış şuan çekişi filan çok iyi durumda

Yanıtlama zamanı:

aracı cihaza bağlayıp test sürüşüne çıktı usta seyir halindeyken yaptı ki öyle olması gerekiyormuş zaten daha önceki yaptırdığım yer park halinde yapmıştı ve kısa bir süre sonra aracın arıza lambası tekrar yandıktan sonra araç gaz yememeye başlamıştıayarı çok kısıkmış şuan çekişi filan çok iyi durumda

Anladım teşekkur ederım ama keşke msj ımı bır kere cevaplasaydınız maşallah 4 kere cevapyala başmıssınız :) 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Anladım teşekkur ederım ama keşke msj ımı bır kere cevaplasaydınız maşallah 4 kere cevapyala başmıssınız :)

sitede yeniyim acemiliğime verin:))

• 2 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

gaz ayarı araba yürüken mi yapılıyor ankarada bunu anlayan usta var mıdır ki acaba?

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Hatta mümkün ise, lpg kalibirasyonu araç yüklü iken ve klima, teyb, far, rezistans gibi elektronik aksamlar çalışır vaziyette iken; en önemlisi lpg yetkili servisinde yapılmalıdır...

• 7 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

s.a bnm focus ambiante 2001 model lpg li aracım da da motor ikaz lambası sureklı yanıyor. son zamanlarda bu sorunu yaşayıpta çözüme ulaşan varmı acaba. şimdiden teşekkürler....

• 4 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Aynı sorun bende de mevcut. Aracım 2005 ghia ve motor arıza lambası sürekli yanıyor; bunun gaz ayarından olduğu anlaşıldı ama gaz ayarından diye birşey yapmıyorum. Bir gün harbiden bir arıza olursa yine gaz ayarından diye düşünülür ve sonrası kötü olur.

Bu hassas bir ayarmış anladığım kadarıyla her usta yapamıyor bunu. Böyle sorunla karşılaşıp Ankara'da sağlam bir ustayla bu sorunu çözen, ya da bilen var mıdır acaba ?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.