Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Gaz Yememe Sorunu Sonrasında Stop Tdci

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Herkese iyi akşamlar.. 

Geçen zaman içinde aracımızda motor arzası ışığı yakıp sonrasında düşük devirde ise stop etme , düşük devir değilse gazda ara ara kesiklik meydana gelmişti..

Bende race chipden'dir diyip bugun söktüm..Akşam tur atmaya çıkmıştım ama az önce yaklaşık bir yarım saat gezdikden sonra dip gaz yaptığımda kesiklik sonrasında tekrar stop etme sirkeleme meydana geldi..Evin yakınına geldiğimde ışıklarda araç komple stop etti ve çalıştıramadım.. Yaklaşık 10 dk bekledikden sonra çalıştı tam evin önüne geldim derken tekrar sirkeleme sonrası stop etti..

Malesef garaja kadar itmek zorunda kaldım..Bu sorun neden kaynaklanabilir acaba ecu'yu bozmuş olabilir mi racechip?

Emre V. tarafından düzenlendi

Solved by Emre V.

Yanıtlama zamanı:

olabilir ama kendiliğinden bozulmuş olabilir ... ama servis yolu kesinlikle gözükmüş :) 

Yanıtlama zamanı:

olabilir ama kendiliğinden bozulmuş olabilir ... ama servis yolu kesinlikle gözükmüş :)

Belki de egr de maf ta sorun olabilir. Bujileri,buji kablolarını,ve bobini de kontrol etmek gerek.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Belki de egr de maf ta sorun olabilir. Bujileri,buji kablolarını,ve bobini de kontrol etmek gerek.

Araç dizel buji haliyle yok..Egr de sorun olabilirmi bilmiyorum..Ama egr olsa bile en azından çalışır diye düşünüyorum.

Ama özellikle tam son sefer garaja yaklaştığımda aracın hiç çalışmaması beni kuşkulandırdı..

Bende chip'dendir diye söktüm bakalım başımıza ne gibi sorun açacak gene.

Emre V. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Araç dizel buji haliyle yok..Egr de sorun olabilirmi bilmiyorum..Ama egr olsa bile en azından çalışır diye düşünüyorum.

Ama özellikle tam son sefer garaja yaklaştığımda aracın hiç çalışmaması beni kuşkulandırdı..

Bende chip'dendir diye söktüm bakalım başımıza ne gibi sorun açacak gene.

Araç dizelmiş. Performans düşüklüğü var mı hiç?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Araç dizelmiş. Performans düşüklüğü var mı hiç?

Son 3-4 gündür chip varken , tam gaz yaptığımda kesik kesik gaz yiyordu , bu akşam chip'i çıkardım , aynı şekilde denedim aynı şekil gene meydana geldi..

Tam gaz yaptığımda motor arza lambası yanıp gaz kesiyor , devir çok düşerse stop ediyor.

Kontak aç kapat yaptığımda arza lambası sönüyor fakat geç çalışma , veya çalışsada dengesiz devir devam ediyor.

Yanıtlama zamanı:

Egr ile ne alakası var maf sensörü dizellerle öyle stop etme silkelenme yapacak bişey değil 

bence problem enjektörlerde veya mazot pompasında. Yakıtla ilgili bişey var yakıt yollarında gibi 

Yanıtlama zamanı:

Egr ile ne alakası var maf sensörü dizellerle öyle stop etme silkelenme yapacak bişey değil

bence problem enjektörlerde veya mazot pompasında. Yakıtla ilgili bişey var yakıt yollarında gibi

Carbon clean'in bir yararı olur mu?

Yanıtlama zamanı:

Carbon clean'in bir yararı olur mu?

Motorda kurumla alakalı bişey yok ki enjektörler temizlenirse faydalı olabilir tabi eğer problem bahsettiğimiz yerlerdeyse. 

box taktıktan sonra mı bu problemler başladı inş önemli bişey yoktur daha yeni yaptırmıştınız motoru keşke satsaydınız arabayı..

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Motorda kurumla alakalı bişey yok ki enjektörler temizlenirse faydalı olabilir tabi eğer problem bahsettiğimiz yerlerdeyse. 

box taktıktan sonra mı bu problemler başladı inş önemli bişey yoktur daha yeni yaptırmıştınız motoru keşke satsaydınız arabayı..

Fatih araç motor yapılalı 8000 km oldu ilk bakımı daha 2 hafta önce yaptırdım.Aracı babam öyle yarım yaptırmaz , tam anlamıyla ne gerekiyorsa hatta fazlasıyla değiştirip yaptırdı.Madem yapıldı binelim kararı aldık..Bende rodaj zamanında düşük devirde olduğu için chip alıp takmıştım..Araç eski haline bakarak 1,5 katı iyi denecek kadar iyidi.

Taki şu 1 haftadır yaptığı sorunu yapana kadar..

Motor yapıldğnda enjektörlere bakıtmıştı babam iyi denilmişti.Mazot pompası ise yaklaşık 20.000km önce değişmiştir.Ama ondan olabilir mi acaba ? 

Mazot pompası sadece sirkelediğini düşünürsek , neden arza lambası yakıp stop ettiriyor ki ?

Yanıtlama zamanı:

Zaten yeni yapılmış motor. Büyük ihtimalle enjektörler değişmiştir.

Fatih araç motor yapılalı 8000 km oldu ilk bakımı daha 2 hafta önce yaptırdım.Aracı babam öyle yarım yaptırmaz , tam anlamıyla ne gerekiyorsa hatta fazlasıyla değiştirip yaptırdı.Madem yapıldı binelim kararı aldık..Bende rodaj zamanında düşük devirde olduğu için chip alıp takmıştım..Araç eski haline bakarak 1,5 katı iyi denecek kadar iyidi.

Motor yapıldğnda enjektörlere bakıtmıştı babam iyi denilmişti.Mazot pompası ise yaklaşık 20.000km önce değişmiştir.Ama ondan olabilir mi acaba ?

Mazot pompası sadece sirkelediğini düşünürsek , neden arza lambası yakıp stop ettiriyor ki ?

Gauge test belki arıza kodunu gösterebilir. İşe yarayabilir.

Yanıtlama zamanı:

Ayarını çok mu açtın box'un bazılarında problem oluyomuş 

Bir de bilmiyorum ki mazot gitmiyor sanki motora öyle anladım ben o yüzden pompa dedim yarın bi götür serviste baksınlar bilgisayarla inş önemli bişey çıkmaz

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Araba şuanda çalışıyormu hiç bilmiyorum inşallah çalışırda en azından serivse kadar gider.

Box ayarı ilk taktığımda 4-4 deydi , 7-7 max seviyedir , sonra racechip'i arayıp son seviyeyi sordum aracınız arza lambası yakmadığı sürece çoğaltabilirsiniz dedi , bi süre 6-6 da kullandım..1 kez bu dediğim sorunu yapınca 4-4 / 2-2 / 0-1 de kullandım ama sorun azalmak yerine çoğaldı.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.