Yanıtlama zamanı: Nisan 23, 201313 yıl comment_160908 merhaba arkadaşlar, forumu belli bir süredir takip ediyorum yeni aracımı bu forumda tanıdım,çok faydalı gerçekten,arkadaşlar 3 aydır focus1 2003 ghia tam otomatik vites aracım var, vites geçişlerinde 1.vitesten 2.vitese geçerken düşük devirde (yaklaşık 2000 devir) biraz sarsıntı oluyor fakat yüksek devirde(yaklaşık 3000devir) çok belli değil,diğer viteslerde ve vites düşürmelerde bariz bir sıkıntı yok, birde virajlarda veya belli bir hızda giderken ani yavaşlamalardan sonra tekrar gaza bastığımda şanzıman gecikmeli olarak devreye giriyor gibi oluyor. Arabayı alırken bir kaç yere gösterdim bi sorun yok demişlerdi ama şehir içinde sokak cadde aralarında 1 - 2 geçişlerde canımı sıkıyor, acaba bu durum normal mi yoksa bir sıkıntı olabilirmi başka bi ustaya göstereyim mi? Nisan 23, 201313 yıl Mehmet Ş. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 23, 201313 yıl comment_160910 Bilgi amaçlı soruyorum: Araçda LPG takılı mı ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 23, 201313 yıl Yazar comment_160913 Bilgi amaçlı soruyorum: Araçda LPG takılı mı ? evet Landi Renzo lpg var Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 23, 201313 yıl Yazar comment_160923 şanzıman yağı kaç km önce değişmiş? yağ değişimi yaklaşık 35000 km önce yapılmış, yağ çubuğunda seviye normal ve yağda hafif kırmızılık var... Nisan 23, 201313 yıl Mehmet Ş. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 23, 201313 yıl comment_160925 daha önce tam otomatik bir araç kullandınız mı? yağ değişimine dikkat edildiyse pek sorun çıkarmaz o şanızman durum normal olabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 23, 201313 yıl Yazar comment_160929 daha önce tam otomatik bir araç kullandınız mı? yağ değişimine dikkat edildiyse pek sorun çıkarmaz o şanızman durum normal olabilir. otomatik vitesi yeni kullanıyorum,evet focus daki bu tam otomatik için sorun çıkarmaz taş gibi şanzıman diyorlar, birde eski otomatikler böyle olur diyenlerde var,benimde işte bazen kafama takılıyor yoksa focus 10 numara araba gerçekten. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 201313 yıl comment_161025 Bende 2011 modelini kullanıyorum, düşük devirde aynı sarsıntı oluyor fakat bence anormal bir durum değil araç tam devirli devam etmediğinden gibi geliyor bana, gaza basmaya devam edip deviri yükselttiğiniz durumlarda olmuyor. Benim aracım 42 binde henüz şanzıman yağı değişmedi 50 binde değiştirmeyi planlıyorum. Nisan 24, 201313 yıl Can Uzun tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 201313 yıl Yazar comment_161062 Bende 2011 modelini kullanıyorum, düşük devirde aynı sarsıntı oluyor fakat bence anormal bir durum değil araç tam devirli devam etmediğinden gibi geliyor bana, gaza basmaya devam edip deviri yükselttiğiniz durumlarda olmuyor. Benim aracım 42 binde henüz şanzıman yağı değişmedi 50 binde değiştirmeyi planlıyorum. evet hocam bencede sıkıntı yok gibi duruyor, ama insanın kafasına takılıyor işte, ikinci el otomatik kullanma korkumuz var ya ) tam otomatik kullanan diğer arkadaşlarda bu durum nasıl acaba aynı mı? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 25, 201312 yıl comment_200609 merhaba arkadaşlar, forumu belli bir süredir takip ediyorum yeni aracımı bu forumda tanıdım,çok faydalı gerçekten,arkadaşlar 3 aydır focus1 2003 ghia tam otomatik vites aracım var, vites geçişlerinde 1.vitesten 2.vitese geçerken düşük devirde (yaklaşık 2000 devir) biraz sarsıntı oluyor fakat yüksek devirde(yaklaşık 3000devir) çok belli değil,diğer viteslerde ve vites düşürmelerde bariz bir sıkıntı yok, birde virajlarda veya belli bir hızda giderken ani yavaşlamalardan sonra tekrar gaza bastığımda şanzıman gecikmeli olarak devreye giriyor gibi oluyor. Arabayı alırken bir kaç yere gösterdim bi sorun yok demişlerdi ama şehir içinde sokak cadde aralarında 1 - 2 geçişlerde canımı sıkıyor, acaba bu durum normal mi yoksa bir sıkıntı olabilirmi başka bi ustaya göstereyim mi? mehmet bey... vakit kaybetmeden şanzıman yağını ATF 3 ile yenileyin.... aracı lif e kaldırdıklarında altta şanzıman karter tapasını göreceksiniz.. oradan yağın tamamını bışalttırın.. dikkat! kesinlikle makina ile içine hortum attırıp yağı çektirmeyin... eğer öyle yaparsanız yağ değişiminin bir anlamı kalmaz neticede aracınız yaş itibariyle karterde çok pislik toplamıştır.. bunu yaptığınızda sorununuz büyük ihtimal giderilecektir... eğer sorununuz giderilmezse ve şanzımancılar revizyon yapalım falan derse kesinlikle yanaşmayın... yağ değişiminden sonra HIZ SENSÖR DEVRESİNİ değiştirin... ön sol tekerin 2 karış motordan tarafında altta içeride göreceksiniz... siyah salyangoza benzer bir parçadır... o parçayı yenisi veya yakınlarınızda başka otomatik focus kullanan varsa değiştirerek deneyin... eğer sıkıntı giderse problem o parçadır fazla pahalı değil.. eğer sorun yine devam ederse ... solenoid valfler den olabilir... revizyon en son çare... not: son mesajınızı yeni gördüm sorun çözülmüş sanırım.... ama başka problem yaşayanlara bir fikir olsun diye silmiyorum mesajı hasarsız arızasız sürüşler dilerim.. Kasım 25, 201312 yıl Hüseyin Saraç tarafından düzenlendi Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın