Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2005 Focus 2 Tdci Egr Iptali Sonrası Arıza Lambası Sönmedi.


Namık Azgıt

Soru

forumda epeyce araştırdım ama tam cevabı bulamadım. 2005 Focus tdci aracım arıza lambası yaktı, sanayiye gittim egr valfinden dediler, forumdan araştırmalarım sonucu iptal ettirdim arıza lambası söndü, ama hemen tekrar yaktı. Özel servise gittim, aynı arızanın olduğunu söyledi, iptal ettirmemin yanlış olduğunu ve egr nin bozulduğunu fiyatınında 1.035 tl olduğunu söyledi. Pahalı geldi bende temizlettirip geri taktırdım ve arıza lambasını tekrar yaktı. EGR yi iptal ettirdiğimde aracı kullandığım birkaç gün aracı performansı artmıştı, yakıtını farkedemedim. EGR nin fiyatı normal mi, tekrar iptal ettirsem arıza lambasını söndürmenin yolu var mı, şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

deterjanli kaynak suya atip bekletin EGR valfini, sonra kompresorle tiner ya da benzin vb solvent birsey sikip iyice temizleyin. Eger icindeki bobin yanmadiysa duzelir. Bobiin sizlere omur ise degistirmek disinda sadece yaziliimsal cozum uretilebilir ama %80 duzelir diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ustayım diye geçinen adamlar doğru dürüst anlamıyor, sorulara cevap vermiyorki, kerpetenle laf alıyoruz ağzından. Bobinin yandığını sanmıyorum çünkü parçayı temizlerken eleman yukarı aşağı ve sağa sola oynayan yuvarlak metal bir parçanın boşluk yaptığından bahsetti, yani mekanik bir arıza gibi anladım ben.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

EGR dediginiz sey ortasindan mil gecen bir bobin. Zamanla egzosttan sizan kurum ile o mil oynamaz hale geliyor. Eger uzun sure temizlenmeden o sekilde kalirsa mil hareket edemeyecek hale geliyor ve bobine hala elektrik daha dogrusu PWM sinyali gittigi icin bobin zamanla yanabiliyor. Temizleyerek yaptiginiz sey o milin tekrar hareket edebilecek hale gelmesini saglamak. Ama bobin yandiysa temizlemek ise yaramaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.