Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Namık Azgıt

Üye
  • Toplam İleti

    20
  • Katılım

  • Son ziyaret

Namık Azgıt Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Mersin
  • Arabam:
    2012 focus tdci style
  • Meslek:
    Devlet Memuru
  • Cinsiyet:
    Bay

Namık Azgıt's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

6

Toplam Beğeni

  1. konuyu hortlatmak gibi olacak ama, bence focus 2 deki tabiri caizse deli gücü bunda yok gibi. Focus 2 de 1. viteste gaza yüklendiğimde araç önünü sağa sola çekerdi yolda duramazdı adeta, 2. viteste gaza yüklenince arkadan tekme yemiş gibi fırlıyordu araba, ama focus 3 sanki daha ağırbaşlı daha stabil, daha yumuşakça hızlanıyor, f2 deki güç patlaması yok. Bilmiyorum f3 te oveboost yokmu, yoksa araçtaki tork kontrol sistemi gibi teknolojik özellikler sanki eski motordaki o anam babam usulü çekiş zevkini törpülemiş.
  2. Tamam işte aynı noktadayız, Ford araçlarını olduğu kadar kaliteli gösteremiyor, birazda gözlere hitap etmesi gerekiyor, basit özensiz küçük hatalar aracı olduğundan kalitesiz gösteriyor.
  3. Merhabalar, geçenlerde almış olduğum 2012 model focus style aracımın radyo ve bilgi ekranı trend paketlerdekilerle aynı, o kadar kalitesiz ki gece renkleri bile net değil, 2011 style paketlerde bu ekran daha büyük ve kaliteliydi, şimdi buradan sormak istiyorum 65 70 bin tl lik araç yapıyorsun, otomatik park koyuyorsun, üstün teknolojik özelliklerden bahsediyorsun ama 40 bin tl lik accentte bulunan bir navigasyon koymuyorsun güzelim araca, ey ford birazcıkta şu süsleme püsleme işlerine özen gösterde araçlarımız gözlere hitap etsin. Bu arada 2005 ghia aracımda bulunan arka ve ön kol dayama, otomatik klima, arka perdeler, elektrikli sürücü koltuğu, muhteşem sony ses sistemi gibi birçok özellik bu araçta yok. Eski style larda bulunan ekranı bununla değiştirmek mümkünmü.
  4. mazda 3 2014 sonunda 1.5 skyactiv dizel motorla gelecek, eğer adama akıllı bir tanıtım yapıp ortalama bir fiyat politikası izlerlerse efsane olabilir, çünkü motor anlatıldığı gibiyse olağanüstü, 2.2 dizel skyactiv yakıt tüketim verileri bile 1.6 lar kadar.
  5. evet yorum ve tavsiyeler için teşekkürler, uzun bekleme sonucu 2012 kül kahverengi, style paket, 15 bin de aracı aldım ve maceraya girmedim.
  6. HIz göstergesi v40 tan araklama, orta konsol ve direksiyon simidi mercedes ten, güzel ama genel olarak.
  7. oda geldi aklıma değiştirdim
  8. Herkese merhabalar, 2005 model Focus 2 ghia tdci aracım yaklaşık 1 aydır gazı geç yiyor, şöyle ki, 1. viteste performanslı bir şekilde kalkıp aynı şekilde devam edince bir sorun yok, ama örneğin 3. viteste sakin kullanımda gaz verince araba yığılıyor yığılıyor (sanki turbo devre dılı gibi adeta) 20 saniye falan sürüyor, sonra aniden hızlanmaya başlıyor, araç 3,5 yıldır bende turbo gecikmesi falan değil. Geçen hafta düğün için yola çıkarken Enjektörlerden olabilir diye würh enjektör temizleyici koydum, mersinin bir ilçesinden kayseriye giderken niğde den itibaren araç arızayı yapmaz oldu, 3 gün kaseri, k.maraş, osmaniye dolaştım, hiçbir sorun yok, dönüşte erdemliye girerken yine yaptı ve halen devam ediyor. benzer sorun yaşayan veya fikri olan varmı acaba.
  9. ustayım diye geçinen adamlar doğru dürüst anlamıyor, sorulara cevap vermiyorki, kerpetenle laf alıyoruz ağzından. Bobinin yandığını sanmıyorum çünkü parçayı temizlerken eleman yukarı aşağı ve sağa sola oynayan yuvarlak metal bir parçanın boşluk yaptığından bahsetti, yani mekanik bir arıza gibi anladım ben.
  10. forumda epeyce araştırdım ama tam cevabı bulamadım. 2005 Focus tdci aracım arıza lambası yaktı, sanayiye gittim egr valfinden dediler, forumdan araştırmalarım sonucu iptal ettirdim arıza lambası söndü, ama hemen tekrar yaktı. Özel servise gittim, aynı arızanın olduğunu söyledi, iptal ettirmemin yanlış olduğunu ve egr nin bozulduğunu fiyatınında 1.035 tl olduğunu söyledi. Pahalı geldi bende temizlettirip geri taktırdım ve arıza lambasını tekrar yaktı. EGR yi iptal ettirdiğimde aracı kullandığım birkaç gün aracı performansı artmıştı, yakıtını farkedemedim. EGR nin fiyatı normal mi, tekrar iptal ettirsem arıza lambasını söndürmenin yolu var mı, şimdiden teşekkürler.
  11. Zaten gönlüm Focus tan yana, dediğim gibi takas etmek istiyoruz eşimin durumundan dolayı, Mazda dan vazgeçtim galiba bu arada.
  12. Yorumlar için teşekkürler, mazdanın yol sesi konusunda sıkıntılı olduğunu duymuştum, aracı satmakta bizim şöyle bir sıkıntımız var, eşim öğretmen ve her gün 100 km yol yapıyor, yani arabayı satıp arabasız kalma durumumuz yok, o yüzden takas etmeyi düşünüyoruz.
  13. merhabalar, forumda yeniyim, daha kimse ile tanışmadan böyle direk soru ile başladığım için kusura bakmayın. 130 binde focus 2 tdci ghia aracım var, ford bayiinde 2011 mazda dizel var 43,500 tl diyor, birde focus 3 tdci titanium var 48 bin tl diyor, araçların ikiside yandan hasar görmüş, mazda nın 1 kapısı, focusun 2 kapısı değişmiş. Sizce Focus 2 den sonra hangi aracı almalıyım, Mazda yol sesi konusunda ve donanım konusunda Focusa oranla nasıldır, bu iki seçenek arasında + ve - leri ile yorumlarınızı bekliyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.