Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Geri Vites Lambası Buğu Problemi


Bekir Gülcü

Soru

Arkadaşlar bir kaç gün önce farkettim, sol geri vites lambasının içinde buğulanma meydana gelmiş. Özellikle güneş gördüğü zamanlar içerideki buharlaşmadan kaynaklanıyor. Aracım 1,5 yaşını doldurdu. Şuan servise götürsem garanti kapsamında değiştirirlermi?

 

EkJKc.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
Hangi servise gidiyorsun?

 

Karşıyakadaki Altaş Otomotiv yada 4. Sanayideki Çetaş Otomotive götürmeyi düşünüyorum. Sence hangisine götürmeliyim. İzmirde daha önce servis bakımı yaptırmadım. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim geri vites lambalarına ne oldu anlamadım. Az önce gördüm sağdaki lambada buğu yapmış.   :wacko:  Servisdeki garanti danışmanı ile görüştüm, garanti kapsamında parçaları değiştirebileceğini söyledi. İşlerden fırsat bulursam gitmeye çalışacağım bugün. Umarım gittiğimde kararını değiştirmez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bugün servise gittim, garanti danışmanı resimleri çekti, parçanın siparişini geçeceklerini, bir kaç gün içinde beni arayacaklarını söylediler. Sonuç olarak, parça garanti kapsamında değişecek. ^_^  Bizede artık lambaların gelmesini beklemek kaldı. İnşallah çok yeni görünüpte stop lambalarının yanında sırıtmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Bunu diyorum karşıyakada böyle bir servis yok; Arkas mı? 

 

Özür dilerim yanlış anladım. Evet Arkas Otomotivden bahsediyorum. Aklım aracı aldığım Ordu

daki Altaş Otoya gitti.

Bekir Gülcü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Bugün servise gittim, garanti danışmanı resimleri çekti, parçanın siparişini geçeceklerini, bir kaç gün içinde beni arayacaklarını söylediler. Sonuç olarak, parça garanti kapsamında değişecek. ^_^ Bizede artık lambaların gelmesini beklemek kaldı. İnşallah çok yeni görünüpte stop lambalarının yanında sırıtmaz.
Büyük bir ihtimalle değişse bile aynı sorun devam edecek. Ben aracımı aldığım gece farkettim on farlar bugulanmis vaziyette idi. 1 hafta sonra servise gittim. Farlar değişti ama aynı sorun devam ediyor. Aracımda ki farlar x-paket bı-zenon farlar.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Uzun bir süreç sonunda yeni geri vites lambalarını yenisi ile garanti kapsamında değiştirttim. Neden bu kadar uzun sürdü derseniz şöyle anlayatım. Biraz benim ihmalkarlığımdan oldu. Servisi sürekli arayıp parçanın gelip gelmediği konusunda bilgi almadım. Onlarda saolsunlar gerekli ilgiyi göstermemişler. Neyse sonunda dayanamadım aradım servisi. Bir karışıklık olduğunu söylediler özür dilediler, en kısa zamanda parçanın geleceğini söylediler ve parça geldi. Ancak lambalar yerine tam oturmadı ve iç kısmındaki contalar yoktu. Neyse daha sonra ikinci lambalar geldi ve takıldı. Ancak bugün aynı sorunun devam ettiğini gördüm. Lambanın biri hala buğulanıyor. Servise tekrar götüreceğim.

 

Aracımın diğer bir sorunu da start-stop özelliğinin çalışmamasıydı. Bu sorun ile ilgili aracım bir hafta serviste kaldı. Otosan mühendisleri ile karşılıklı görüşmeler sonucunda sorunu hallettiler saolsunlar. Sorunun yazılımsal olduğunu söylediler. 

 

Bunun yanı sıra 60000 servis bakımını da yaptılar. Bakımdan sonra araçta performans artışı oldu. Bu da hoşuma gitti. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.