Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Egr Valf Sorunu, Turbo Hırlama Yapıyor?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba yaklaşık 2 hafta önce anlık çekiş sorunları ile servise gittim. Egr valfinin sorunlu olduğu söylendi ve değişti. Aracımın performansı eskisi gibi oldu. Fakat bir hafta geçmeden gene aynısı oldu. Anlık çekiş düşmeleri ve sanki tubo devrede değil gibi tepkiler vermeye başladı. Tekrar servis yolu göründü.

Bu arada 2nci olayda aracımla yolda giderken vites değiştirirken bir ses geldiğini duydum hırıltı şeklinde.Durup dinlediğimde araç 2500 devirden rolantiye düşerken 1200 devir civarında turbodan hırlama tarzında bir ses geldiğini farkettim. Daha sonra bu durumu sadece motor sıcakken yaptığını farkettim. Servise gittiğimde önemli olmadığını söyledi. İçime sinmedi başka bir servise gittim ve şok oldum turbon arızalı egsoz kanatçıkları sürtüyor cevabı aldım.

Son olarak moral bozukluğu ile ford otosan yetkili servise gittim. Usta bir bakışta sorun egr valfinde dedi.Turbomun yüksek basınçta kaldığını, egr nin havayı kesmediğini ve bu havanın egsoz kanatçıklarına çarptığını söyledi. Yeni değiştirdiğimi söyleyince, bozuktur elektronik parça olabilir dedi. Bende 1 hafta önce aldığım parçayı tekrar değiştirdim. Aracın çekişi tekrar süper hale geldi aksamalar v.s yok. Çok memnunum.

Ama şimdi motor ısınınca aynı sesi yolda giderken değil, fakat durduğu yerde 2300 devire gelip rolantiye düşerken yapıyor.Eskisi gibi süreli değil ama sadece 2, 3 kere sonra kesiliyor. Bu ses normal mi sizlerde de varmı? sizce tekrar mı değiştirmeliyim parçayı... tşk.

Yanıtlama zamanı:

Kimse bilemez bunu iyi bir ustadan başka. Sesi duymadan görmeden test etmeden yorum yapmak mantıklı olmaz diye düşünüyorum. Eğer turbo yüksek basınçta çalışıyorsa yazılımsal olabilir.

Başka servis varsa bir de oraya gidin durumu aynen bu şekil izah edin bakalım ne diyecekler.

Yanıtlama zamanı:

Buna benzer bir ses 1.4 Hdi 207 aracımda vardı servis önemli olmadığını söylemişti 8 ay kadar kullandım o aracı hiçbir sorun çıkarmadı o şekilde satmıştım. Aracı alan kişide farketti hatta ama oda biliyormuş galiba bu tip şeyleri ki önemsemedi.

Yanıtlama zamanı:

EGR valfiniz kirlendiginde degistirmenize gerek yok. Sokup kaynar suyun icine pril dokup icine atin. Sonrasinda tiner ve firca ile temizleyin hicbir seyi kalmaz. Eger kompresorunuz varsa tineri kompresorle basarsaniz daha iyi olur;...

Mertol Kip tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Abilerim hepinize yorumlarınız için teşekkürler. Benim asıl aklıma takılan bu kanatçıklara çarpan yüksek hava kanatçıklara zarar verir mi? her zaman yapmıyor sonuçta. Ayrıca Egr temizlendi, fakat anlık çekiş düşmesi devam ettiği için değiştirildi. Aracım daha önce turbo kesti bu ikinci turbom buda keserse aracımı satıcam... :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.