Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 201214 yıl comment_84489 esp nizi her zaman aktif halde mi kullanıyorsunuz ? yoksa sadece yağışlı havalarda mı aktifleştiriyorsunuz ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 201214 yıl comment_84490 Hiç bir fikrim yok ama sis farını açmak gibi yada arka resistansı açmak nasıl tüketimi artırıyorsa esp de artırır sanırım Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 201214 yıl comment_84491 Hayır hiçbir şekilde tüketim arttırmaz.Herzaman devrede değil zaten gerektiğinde girer.. Kar ve benzeri yerler dışında iptal etmeyiniz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 201214 yıl comment_84532 Hayır hiçbir şekilde tüketim arttırmaz.Herzaman devrede değil zaten gerektiğinde girer.. Kar ve benzeri yerler dışında iptal etmeyiniz. ülkemizde neden sepep bu soru hep sorulur anlayabilmiş değilim, artık euroncap testlerinde dahi ESP'yi standart donanım olarak sunmayan marka/modeller 5 yıldız alamıyorken ve tüm avrupada artık ESP sistemi olmayan araba üretilmesin gibi görüşler konuşuluyorken, bizde halen ESP çok yakar, aracın peformansı düşer, patinaj çeker diyenler var. Yakup; evet esp yakıt tüketimini arttırmaz, ancak "esp geri planda her zaman çalışmaktadır, yani devredir ve sadece gerektiğinde müdahale eder" dersek yanlış anlaşılmayı bertaraf etmiş oluruz sanırım. bende esp 365 gün, 7/24 açıktır ve yakıt tüketimin arttırdığı bilsem dahi açık olmaya devam edecektir. arkadaşlar, olaki yakıt tüketimini arttırsın, gerek kendi ve gerekse ailemin canından kıymetli değil, eminim sizin için de değildir. bir de karlı havalarda esp kapatılmalı düşüncenize katılmıyorum ve muhtemelen TCS (ASR) ile karıştırıldığını düşünüyorum. evet, tcs nin deaktif olması için esp yi kapatmak gerekir.(F2,5 larda öyle) ama ilk kalkış gerçekleştikten sonra esp tekrar aktif hale getirilmelidir... Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 201214 yıl comment_84534 bir de karlı havalarda esp kapatılmalı düşüncenize katılmıyorum ve muhtemelen TCS (ASR) ile karıştırıldığını düşünüyorum. evet, tcs nin deaktif olması için esp yi kapatmak gerekir.(F2,5 larda öyle) ama ilk kalkış gerçekleştikten sonra esp tekrar aktif hale getirilmelidir... Tüketimin arttırmadığına örnek olsun diye belki de yılda 2 defa devreye girecek şey hem çalışmaz demek istedim Bende bunu demek istiyorum zaten..Pratikte söylediklerimde bir hata yok bu sefer tcs nedir muhabbeti açılacak diye kısa kestim Haklısınız Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 201214 yıl comment_84548 ülkemizde neden sepep bu soru hep sorulur anlayabilmiş değilim, artık euroncap testlerinde dahi ESP'yi standart donanım olarak sunmayan marka/modeller 5 yıldız alamıyorken ve tüm avrupada artık ESP sistemi olmayan araba üretilmesin gibi görüşler konuşuluyorken, bizde halen ESP çok yakar, aracın peformansı düşer, patinaj çeker diyenler var. Yakup; evet esp yakıt tüketimini arttırmaz, ancak "esp geri planda her zaman çalışmaktadır, yani devredir ve sadece gerektiğinde müdahale eder" dersek yanlış anlaşılmayı bertaraf etmiş oluruz sanırım. bende esp 365 gün, 7/24 açıktır ve yakıt tüketimin arttırdığı bilsem dahi açık olmaya devam edecektir. arkadaşlar, olaki yakıt tüketimini arttırsın, gerek kendi ve gerekse ailemin canından kıymetli değil, eminim sizin için de değildir. bir de karlı havalarda esp kapatılmalı düşüncenize katılmıyorum ve muhtemelen TCS (ASR) ile karıştırıldığını düşünüyorum. evet, tcs nin deaktif olması için esp yi kapatmak gerekir.(F2,5 larda öyle) ama ilk kalkış gerçekleştikten sonra esp tekrar aktif hale getirilmelidir... esp siz araba var mı hala Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 201214 yıl Yazar comment_84720 cevaplar için teşekkürler....esp zaten aracı kullandığım her an aktifti.bilgi amaçlı sormuştum.3-5 lira fazla yaksa da ben de kapatmam. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 201214 yıl comment_84722 Sistemi sürekli açık tutunuz,tüketiminizi etkilemez.Karlı havalarda rampa çıkışlarında sadece esp-(tcs) kapatılabilir,oda araç rampada (tcs)den dolayı bayılmasın diye. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 7, 201214 yıl comment_86661 Bi ara bunun stickerını yapıştıracaktım arabaya Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın