Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Esp çalışması ve Motordan gelen ses hakkında


Kenan Özcan

Soru

Mrb arkadaşlar daha önceden pasif olarak takip ettiğim foruma üye olmak bu güne kısmetmiş.

Focus 3 style tdci aracımı alalı 2 ay oldu. Araç 120 km nin üstünde ayağımı gazdan hafifçe çektiğimde önce motor kısmından baya bi takırtı sesi geliyor ve bu esnada araba sarsılıyor. İlginç olanı bunu sürekli yapmaması ama giderek artması bu durumun. Servis bunun normal olduğunu söyledi. Acaba sizlerde de benzer durum varmı?

Birde aynı gün içinde araç 3 defa baya bi arkadan kaymasına rağmen esp devreye girmedi. Servistekiler buna da normal bi durum dediler. Esp' nin devreye girmemesi normal mi acaba?

Otosan' a şikayet formu açtırdım sonucu bekliyorum bu arada sizlerinde bu konuda ki bilgilerini almak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Saner bey kayma yaşadığım sırada aracı zorlamadım desem yalan olur. Kafama takılan esp nin devreye girmemiş olmasıydı. Motordan gelen ses ve aynı anda olan vuruntuyu sürekli yapmıyor. Gerçi aracı servisten aldığımdan bu yana ses ve vuruntu sorunu yaşamadım şimdilik herşey yolunda.

esp devreye herzaman girmeyebilir. abs, esp, airbag gibi güvenlik sistemlerinde problem varsa mutlaka arıza ışığı yanar (kimi üçkağıtçı ikinci el satıcıları, bazı araçlarda arıza ışığını bir şekilde hile ile söndürüp öyle sattıklarını duydum, ama o olay ayrı tabii). Hyundai de çalışan bir arkadaşım bana, araç kayarken ayağını gazdan tamamen çekersen esp devreye girmez ve o an devredeyse devreden çıkar demişti. Araç kayarken kendini toparlayabilmesi için çok hafif dahi olsa gazdan ayağımızı çekmememiz gerekiyormuş yani. Bence kafanıza takmayın hiçbirşeyi...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.