Oktay Toker Oluşturma zamanı: Nisan 30, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Nisan 30, 2012 Mondeo Mk3 Farları orjinal ceviz merceklerinden devesa mercege geçişini tamamladı.Bosch mercek takıldı.Aracın daha önceki kullanıcıları orjinal balastını iptal etmişler ve oem balast kullanmışlar iptal edilip orjinal balast faal hale getirildi.Far camlarına epeyce pasta uygulayarak biraz olsun taş izlerinden epey arındırdım ve birazda parlaklık oluştu.İşte detaylar. Araç sahibi arkadaşım kendi çabalarıyla uğraşmış fakat yeterli zaman sahip olmadığı için benden yapmamı istedi. İlk iş olarak haliyle gözlerini söktük. Sonra tezgahımda kesişme çizgisi aldım. Mercekleri dagıttım.bütün parçaları ile ve takılacak olan mercekte aralarında. Mercek şapkasının mavimsi camını arkadaşımız sökerken biraz kenarlarından tırtıklı halde ve egimli olarak sökebilmiş buda çirkin görünüme yol açıyor haliyle. Bu mercek kapagına harika planlarım oluşmuştu mükemmel şekilde gündüz farı işlemi yapılabilecek özelliğe sahip.Tasa oturdugu zaman iç boşluk kısmı 1.5cm civarı power ledler rahatca sıralı şekilde monte edilecek şekilde ve yuvarlak angel halka şeklindede çok rahat kullanılabilecek tasarıma sahip.Araç sahibi arkadaşımızı kandıramadım Yeni Bi-xenon merceği mevcut sabit ayakları hiç karşılamıyordu bende bu ayakları kullanarak kalın metalden aparat yapıp merceğimizi oldukca saglam şekilde sabitledim fakat resim yok çekmemişim nasıl atladım bu işi hala kafam almıyor. Daha önce kesilen yüksek voltaj xenon baglantı uçları. Güzelce baglantılarını tamamlayıp arkadaşımızında önceden kullandıgı silikonlar ile beraber komple camın oturan kısımları tornavida ile uzun bir uğraş sonrası kazıdım.Cam yerine otururken zorlanmadım güzelde oldu. Mercek işlemi bitince mercek şapkasının düzgün olmayan üst kısımlarını kapatmam gerekiyordu sonra daha önce kullandıgım meşhur sürahinin kapagını inceledim boyutlar tam olmasada güzel şekilde uydu ve başladım işleme deliğini açtım güzelce zımparlayıp boyadım ve sonuç benim içime sindi.arkadaşımız siyah renk istemedi crom ve aliminyum boyaları farklı aralıklarla atarak orjinale yakın olabilecek şekilde boyamaya çalıştım.Daha farklı hazır kapaklar takılabilir tabiki.Aslında elimde hazır merconun orjinal kapagı vardı bi acayip durdugunu düşündüm ama yinede ilk başta onu yapacaktım sonra uğraştırmasına ragmen tercihimi bu işleme yaptım. Camı kapatmadan silikonu temizledğim yere güzelce siyah silikonu sürdüm. Kapanmış ve kurumadaki hali. Mercegin ampul takılışı sonrasındaki taşkınlıgını arkadaşımız daha önce kapagı keserek biraz olsun halletmiş bende kalıp yaparak üzerini iyice silikonla doldurdum ve izolesini sağlamış oldum. Yarın sabah farı monte edeceğim bilahire son aşama resimlerini ekleyeceğim. 8 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2012 Oooo Yeni modifiye, hayırlı olsun Cevizler gerçekten küçücük ... Elinize Sağlık.. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sabri Özer Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2012 X paket almamış olsaydım Farlarımı mercekliye çevirmenizi isterdim Ellerinize sağlık Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2012 Dün sabah farları sahibine teslim ettim.Takarak ve duvar resmi alarak tabiki.Çok mennun kaldı ve gerçekten begendğini söyledi.Defalarca resim çekti yollamış bana.İşte bir kaça resim daha. Yaklaşık 20 metre civarından fakat araç biraz yan duruyordu. Yaklaşık 7 metre falan. Araç içinden. Araç üzerine montajlı hali. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Talip Eren Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2012 Eline sağlık Oktay ustam. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aybars Altay Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Benim focusa mercekli led gündüz farlı bir sistemi yapılabilirmi? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Şimdi o merceklerin etrafındaki sürahi kapağı mı gerçekten Müthiş iş; elinize sağlık. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2013 (düzenlendi) Yeni resimler ekleyecegim fakat butonların hiç biri aktif görünmüyor. Ocak 22, 2013 Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Yeni resimler ekleyecegim fakat butonların hiç biri aktif görünmüyor. Yazı yazma yerinin sol üst kısmında buton olmalı veya sağ üst kısmında ok işareti . Bunlarda olmuyorsa tarayıcının ön belleğini sil abicim. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Yeni bitirdiğim far çalışmasından yapım aşamalarından kareler. İlk iş mercek metalini boyadım. Orjinal kapagın üst kısmı iyice tıraşlanmış hali. Bilin bakalım bu kaplar ne için yapılmış Parçayı yaptıktan sonraki orjinal renklerdeki görünüm. Orjinal kapagın zımparalanmış hali. Boyanmış hali. Arka kapaktaki işlemler. Amerikan park yapımı. Son hali. Camlar fena degildi bu nedenle işlem yapmadım.Bu şekilde bence daha uzun süre gider.Sonrasında iyi bir zımpara çalışması ve koruma boyası ile ömrü uzatılabilir. Araç üzerindeki görünümü ve duvar resmi. 4 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2013 Herzamanki gibi çok iyi Buarada sorunun cevabı: traş köpüğü kabı 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2013 2 tane daha Mondeo Mk3 fara mercek değişimi çalışmam oldu.1.cisine Hella mercek taktım,günü birlik işlem oldu ve kendisi ve ben müsait oldugumda son rütüşları yapacagım.Arka kapaga her hangi bir işlem yapılmadı fakat mercek kapagı orjinali mercegin selenoid motorunun önde olmasından dolayı takılamayacak.Yakında degişik bir kapak ile sonlanacak ve bilahire resimleri ekleyeceğim. 2.araca orjinal mercek kapagına daha önce yaptıgım yuvarlak şapkayı(tarş suyu kabı)siyaha boyayarak bence artık klasik haline gelen bir görünümle uygulama yaptım.Yapım aşamları öncekilerden farklı degil ama bir kaç resim sonra yükleyecegim.Duvar resimlerini araç sahibi kısa süre sonra yollayacak ve yükleyecegim. 67% oraninda kucultuldu (1280 x 960) - Resmin orijinalini gormek icin tiklayin 67% oraninda kucultuldu (1280 x 960) - Resmin orijinalini gormek icin tiklayin 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2013 Mardin'den bir arkadaşımızın farları.Geldiğinde içi son derece kirli idi.Hali ile görüş açısı diye bişi diyebilmek bence son derece zor. Bütün parçalar temzilendi paklandı,durulandı. Mercegimizin takılmış hali.Bosch mercek kullanıldı.Orjinal kapak tıraşlandı ve her zamanki gibi, ek parça montajıda yapıldı.Bu defa arkadaşımız boya istemedi orjinal görünüm tercih etti.Gri renkteki parçlarımız ile fardan son görünümler. Şu an farlar kargoda sahibine dogru yolda.Araç üzerindeki resimleri geldiğinde bilahire paylaşacagım. Geçen ay yine Mondeo farı çalışması yaptım.Bu defa eski tip hella mercek kullandım.Boyut nedeniyle arka kapak aralıgı çok sorun oluşturmadı ufak kırmalar yetti.Bu defa mercegin selonoid bölümü nedeniyle orjinal kapak sorunumuz oluştu.O nedenle ben idarelik düz kapak taktım,Şu an orjinal kapaga çalışmam bitti,bu defa rakadaşımız ev taşıdıgı için sonraya kaldı.İşlemlerin sonucunda bu çalışmayıda resimleyecegim. Her halukarda bi-xenon montajında orjinal kapak uygulaması neticesinde her çeşit mercek sorun oluyor ama giderilebiliyor.Esas sorun arka kapakta oldugu için orjinal tarzda bir kapak yapmak oldukca zor ve birazda mebla istiyor.Silikonlu çözümden başak bir yol sanırım şu an yok. Bu arka kapaga müdahale etmeden ve orjinal mercek kapagınıda zorlamayacak tek mercek sadece yeni tip Hella.Diger bütün merceklerde muhakkak sorun olacaktır. 5 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2013 Mardin'den fotolar bir süre önce gelmişti.Paylaşayım dedim. Araç üzerinde ve duvar fotosu. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2013 Ankara'dan bir arkadaşımızın 2006 Mondeo'sunun far çalışmasını rabbimin izni ile temizce bitirdim.Arka kapak olarak en temiz çalışma oldu.En azından öncekilerden daha temiz oldu.Daha önce neden böyle yapmadım diye kendime kızıyorum. Far tasının Bosch bi-xenon ve aliminyum parçamız ile romantik bir havada buluşması. Bitmiş hali. Arka kapakların yeni hali.Xenon ampul il kapak arasında 8mm civarı boşluk bırakarak işlemi bitirdim. Araç üzerindeki arka kapakların durumu. Sol taraf kapak arasında 2mm falan bıoşlu var tam değmiyor resim biraz aşagıdan olmuş değiyor gibi görünüyor.Sağ taraf kılı kılına oturdu. Araç üzerindeki görünüşü. Duvar çizğimiz. Halajon ampuller ile uzun far. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap