Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

park sensörü düşünceleriniz


Barış Bektaş

Soru

merhaba arkadaşlar

sizlerden bir konuda yardım isteyecektim. bilmiyorum bu konu ile ilgili başka yerde bişey açıldı mı. eğer yanlış yerdeyse lütfen doğru yere taşıyınız.

Focus için sizden park sensörü ile ilgili bilgi almak istiyorum. Hangi marka iyidir. Otomatik park sisteminde olduğu gibi orjinal park sensörü var mı Focus'un.

Aracı aldığımda bir park sensörü taktılar. Fakat en dandiğinden takmışlar saolsunlar. Geri vites'e taktığımda sesini duymak çok zor :yeah:

Geçenlerde servise sordum görüntülü ve sesli park sensörü takıyolarmış. 250-300 tl civarı. Bu sistemden taktıran oldu mu? Güzel bişeymidir? Genel olarak fiyat aralığı nedir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Servislere sorsanız sanki daha yardımcı olabilirler diye düşünüyorum, bu konu hakkında bilgim malesef hiç yok. Sırf o kadar para verip bir sensör bile yok bunda dememek için park paketi aldım :)

Sensör demişken benim ön taraftaki sensörlerden birisinde sanıyorum arıza var. Sensörler çalıştığında sanki o tek sensörün önünde birşey varmış gibi ötüyor. bazen sussada en lazım olduğu yerde ötmeye başlıyor. Ufak tefek taş atıkları var malesef :P O taş atıkları buna sebep olur mu? Ve garanti bu değişimi yapar mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Focus 3 ün orjinal park sencörü,ortadaki ekranla bağlantılı..Ekranda araç görüntüsü var ve yaklaştıkça aracın önü yada arkasında yaklaşım çizgileri oluşuyor,ayrıca müzik sesini de kesiyor....Aynı sistemi uygulamaya kalkarsanız bayağı bir masraf yapar size...Ancak orjinal F3 sensörü dışında bir de fordun servislerinde takılan oldukça kaliteli sensörler var,onlardan alabilirsiniz,ayrıca geri görüş kameralı ve fiyatı 400 civarında olan sistemlerde var....Şurası kesin ki Focus 3 ün hem önde hem arkada park sensörü olması gerekiyor,çünkü arka görüş açısı çok zayıf,ön görüş açısı da aracın kokpiti nedeniyle ön yaklaşım açılarını tam tahmin edememenize neden oluyor....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ben Modacar ın sensörünü kullanıyorum,şimdiye kadar sorun yaşamadım,ses konusuna gelince sesi çok yüksek olmasından dolayı üzerine sünger falan bağladım ve bagajda durmasına rağmen ses yeterince yüksek.Yaklaşık 50 TL ye almıştım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

4 sensör bazen yetersiz olabiliyor.Almışken 6 sensörlü almak gerekli bence.İki araç arasına yandan girerek park etme sırasında 6 sensörlü yanlarıda gördüğü için çok işe yarıyor.

Ön park sensörü tercih meselesi ama bence gereksiz.Aracı iyi tanıyorsanız zaten sıkıntı yaşamazsınız önden.

Bu arada sensöre alışıp ötmesini beklemeyin durmak için bazen ötmüyor geç ötüyor görmüyor sonuç küfür ve hasarla bitiyor:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhabalar ,

Merak ım dan soruyorum

F3 de otomatik park sistemi varlığında bu sistem çalıştırmadan da park sensorleri tek başına kullanılabiliyor mu ?

Park sensörleri hep aktif, oto park düğmeye basarak çalışır. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Barış bey servislerden ayrı internet üzerindende araştırabilirsiniz ve sensör adeti fazla olanları tercih ediniz.Ben almadan önce sıf bu park sensöründen yana sıkıntı yaşamamak için oto park paketi almıştım,şuan iyikide almışım diyorum,yeni focus almayı düşünenlerede şiddetle tavsiye edilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

bilgileriniz için teşekkür ederim.

alper bey aslında ben otamatik park sistemini kullanmayacağımı bildiğim için almadım. bence çok gereksiz bir ayrıntı :kıhkıh: ama dediğiniz gibi bu park sensörü olayı önemli. şu ana kadar yaptığım araştırmaya göre en pahalı sensör 70-80 tl civarı. servisin 250-300 tl demesi baya pahalı geldi aslında bana. cyclone ve modacar baya başarılı olarak görünüyor. bunu internetten alsak acaba servis bunun takmasını yapar mı? bir kaç servise daha soracam eğer kafama yatarsa servistende alabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ön sensörler bazen çalışmıyor, otomatik aktif olmuyor mu? hangi durumlarda otomatik devreye girmeyip kullanıcı tarafından aktif edilmesi gerekiyor?

cevat bey merhaba ön sensörleri kendiniz aktif edip kapatabiliyorsunuz istersenızde.çünkü trafikdeyken sıkıntı ön park sensörünün onlıne olması sürekli sesli bi şekilde uyarır.off yapmak en mantıklısı

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aylin hn neden aktif olarak katılmıyorsunuz forumlara.. bu kadar bilgili olup, paylaşıma açık olmamak... Aaaa olmaz... :)

ön sensörler araç =>30km iken otomatik devreye girmesi gerekmiyor muydu?

aktif şehir içi güvenlik sisteminde 30 km hızla giderken önünüzdeki araç aniden durur ise sizin yerınıze fren yapıyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.