Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Araç için Evraklar


Önerilen Mesajlar

Merhaba Arkadaslar,

Kısmet olursa yarın veya ertesi günü yeni bir focus alacagım. Fakat ilk sıfır arabam olması nedeni ile ne evrak gerekir, peşin ödemeyi nasıl yapmalı, plaka ve ruhsatı nasıl çıkarıcaz bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Bildiğim kadarıyla en azından açık bir fatura kestirip şasi ve motor numarasını yazdırmak lazım, ödeme için tahsilat makbuzu isteyip ruhsat geldiğinde paranın ödenmesi gerekmektedir fakat firmalar bu şekilde çalışmıyorlar sanırım ve ödemeyi peşin alıp sonrasında bu işlemleri yapıyorlar. Arabayı alacagım yer Gebze deki Nazer otomotv, tanıyan var mı aranızda?

Ayrıca plaka vb işlemleri ben kendim yaptıracagım bu konuda da fikirlerinize ve bilgilerinize acil ihtiyaç duymaktayım

tesekkurler,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sağol Alper, Evet Ford Focus Tit TDCI Sedan, Otomatik Park + Sunroof + Şeker Kırmızı için 57.000, sağolsun hatırı sayılır bir abimizin yardımıyla :kıhkıh:

İstanbul da oldugum için bir günde bitirmek istiyorum olayı umarım halledebiliriz.

Cevat YILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sağol Alper, Evet Ford Focus Tit TDCI Otomatik Park + Sunroof + Şeker Kırmızı için 57.000, sağolsun hatırı sayılır bir abimizin yardımıyla :kıhkıh:

İstanbul da oldugum için bir günde bitirmek istiyorum olayı umarım halledebiliriz.

Çok güzel fiyat almışsın,hayırlı olsun.Bu arada bayi ile görüştüyen onlar söylemiştir aracı aynı gün teslim alabilirsin ama plaka aynı güne çıkarmı bilemem,hem okadarda ters yer değil sonuçta Cevat abi.Bu arada araçla ilgili ödemeyi 1 gün önceden yaparsan banka aracılığı ile ertesi gün aracı gider teslim alırsın,tabi görmeden ödeme yapmak durumunda kalırsın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence çooookk güzel fiyat. Hayırlı uğurlu olsun.

Benimki Beyaz sedan ve sizinkine ek X paket var.

Ben 67,500 e aldım. Güle güle kullanın.

Alper beyin de söylediği gibi sizi yönlendireceklerdir. Bir sıkıntı çıkartamazlar. Sorun asla olmaz diyemem ama, genelde olmaz. :kıhkıh:

Ne güzel, bir şeker kırmızı daha geliyor siteye.

Bu arada resimlerini bekliyoruz yeni şeker kırmızının her anının :) :) :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arabayı görmeden almak çok mantıklı değil Alper, bu nedenle parayı o gün çıkarıp dekontu bankadan mail attırırım artık...

Tesekkurler Ümit Bey, ciddi paralardan bahsettiğimiz için sorun derken ne tür sorunlar olabilir? Önümüzdeki hafta resimlerini siteye yüklerim insallah...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arabayı görmeden almak çok mantıklı değil Alper, bu nedenle parayı o gün çıkarıp dekontu bankadan mail attırırım artık...

Abi bayilerde para konusunda pek sıkıntı olmaz,bende aracı görmeden ödeme yapmamıştım,aynı gün aracı alabilmenin tek yolu benim adıma geçici plaka ile teslim almak kalmıştı aracı,yinede sabah 9 da ödemeni yap derim en azından işlemler ve plaka için geriye 8 saat kadar vakit kalmış olur.Bi ihtimalde olsa plakada çıkar.Bayiye gitmeden bi gün önce konuş,aynı gün plaka çıkarabiliyolarmı sor abi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok teşekkürler, plakayı istanbul olarak çıkarmak istediğimden dolayı bayiden çıkartmayacagım, plaka işlemlerini 1 Mayıs da halledebilir miyiz? Şoförler ve Otomobiller Federasyonuna bağlı oda ve kuruluşlardan mı alıyoruz plakayı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 Mayıs resmi tatil.

Bayii sizin adınıza ÖTV KDV vs gibi ödemeleri zaten vergi dairesine yapacak. Siz ek olarak trafik sigortası yaptırıp bayiinin size vereceği tüm belgeler ve sigorta ile emniyete başvuracaksınız. Öncelikle emniyetten randevu almalısınız. Ancak bildiğim kadarı ile çipli ruhsata geçtikleri için 10-15 gündür falan ruhsat veremiyorlar. O işi iyi ayarlamalısınız. Emniyet size bir plaka tahsis edip onu bastırmanızı isteyecek. Şoförler odasından onu bastırtıyorsunuz. Sonrada emniyette mühürlettiriyorsunuz. Hepsi bu. 1 ya da 2 gün sonra (ki bence şu aralar daha uzun sürebilir) size ruhsatınızı teslim ederler.

Kolay bir iştir. Boşuna muameleciye para vermeye gerek yok. Bayii ile pazarlığı yaparken o parayı düşmelerini isteyin. Ek olarak trafik sigortası ve yıllık vergiyi de düşmelerini isteyin. Bunları kendiniz yaptırın. Toplamda 600-700 arası bir rakam düşecekler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

merhaba Mertol abi,

Şu an randevu aldım ama aşağıdaki önemli notlara baktıgımda acaba ilk olarak T.Ş.O.F ye mi gitmem gerekiyor?

(EK-1) ve (EK-18) belgesini Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna bağlı ilgili kuruluşlardan alınmaktadır. İstanbul Şoförler Odası plaka satışı konusunda yetkili, İstanbul Taksiciler Odası ise evrak satışı konusunda yetkilidir.Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Adres: İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU CAD. NO:3/5 SEYRANTEPE/İSTANBUL

T.Ş.O.F'DEN ALINAN EK-1 FORMU DAKTİLO VEYA BİLGİSAYAR ORTAMINDA DOLDURULACAKTIR.KESİNLİKLE EL YAZISI İLE DOLDURULMAYACAKTIR.

Cevat YILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.