Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Bu nedir?

Sefa Durgutlu

Soru

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

• 0
57 dakika önce, Sefa Durgutlu yazdı:

Hayır firen hidrolik bidonu solda 

fren sıvısı krem renginde olur.. bozulduğu zaman yeşile döner..  arabayı aldınız alalı hiç fren sıvısını değiştirttiniz mi?

(bu notu en son  ekledim- fren sıvısı çorum da yaklaşık 4-5 yıldan sonra renk değiştirir, araç kaç yaşında)

soldaki motor soğutma kabı resimde boş gibi duruyor ama ışıktan mı gerçekten boş mu.. f3 lerde turuncu antifiriz kullanılır. gerçi araba focus 4, profil bilginizde focus 3 yazıyor. focus 4 lerin antifirizi sarı renk..

bazı bilgilerinizi güncellerseniz mesaj yazarken yanılmayız

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

2024 focus titanyum x kap sarı renkte dolu eksik yok motor suyu bidonu ayrı ama bu bidon küçük radyatör e bağlantı var ne işe yarıyor anlamadim aşağıda resimde görülen uzunca motor gibi duran parçaya bidondan girişi var diğer hortumda radyatör e gidiyor

IMG_20260131_182621.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

kapakta dot4 yazıyorsa kesin fren sıvısı.. 

resmi karşıdan çekerseniz kesin bir şey söylerim.. ama görünen o ki,

kılavuza baktım, soğutma suyu taşırma kabı olma ihtimali yüksek..çünkü bu renkte fren sıvısı olmaz (anlaşılan dizellerde soğutma sıvısı ekleme için 2 hazne var yada her ne ise gerekçe; resimde A ve B)

resmin görülmeyen tarafında bir kapak daha varsa üzerinde dot4 yazan o fren sıvı yeri: resim D

Bakım - Motor Bölmesine Genel Bakış - 1.5L EcoBlue, LHD

image.png.3af45b09520ad56ac0909e7325d122eb.png

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Tam resim çekip atacağım teşekkürler 

Resimde işaretledim biri radyatore bağlı sağdaki hortum ise motorun üstünde bir küçük motor gibi birşeye bağlı.. sanırım uzaktan arabayı calistirdigimizda bu sistem devreye girip motor suyunu ısıtıyor ve aracın buzlarıni eritiyor ve içini ısıtıyor fikrim bu.. bilgi değildir 

Resimde işaretledim biri radyatore bağlı sağdaki hortum ise motorun üstünde bir küçük motor gibi birşeye bağlı.. sanırım uzaktan arabayı calistirdigimizda bu sistem devreye girip motor suyunu ısıtıyor ve aracın buzlarıni eritiyor ve içini ısıtıyor fikrim bu.. bilgi değildir 

IMG_20260131_201028.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Yahu soğutma sıvısı o. Hava alma fonksiyonu nedeniyle yukarı koyuyorlar  sistemde basıncı dengeliyor bir nevi. Genelde yarıya kadar dolu olur. 

Düdüklü tencere valfi gibi düşünebilirsiniz. Sistemdeki basınç, buhar ya da mikro kabarcıklar buraya taşar ve toplanırlar. Sıvının fazlası devre soğuyunca sisteme geri döner.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.